ریدایرکت 301 چگونه به سئو کمک می کند؟

ریدایرکت 301 چیست و چگونه به سئو کمک می کند

آیا از اهمیت ریدایرکت 301 جهت بهبود سئو و افزایش ترافیک سایت خود اطلاع دارید؟ تغییر مسیر 301 چگونه به تقویت سئو کمک می کند؟ در این مطلب مزایا ، نحوه انجام و چگونگی انتقال اعتبار و قدرت یک صفحه قدیمی با آدرس جدید را با استفاده از ریدایرکت بیان می نماییم.

ریدایرکت 301 بسیار ساده است و برای تغییر مسیر یک صفحه یا سایت به صفحه جدید کاربرد دارد.

اما درک چگونگی ارتباط آن با سئو سایت کمی پیچیده تر است. ولی به جرات می توان گفت که اجرای درست ریدایرکت 301 یک ابزار قدرتمند در سئو می باشد که می تواند اعتبار و قدرت یک آدرس را به صفحه جدید منتقل کند و در عین حال از ایجاد محتوای تکراری جلوگیری نماید. یعنی هر ویژگی مثبتی شامل پیج رنک ، پیج اتوریتی ، تراست فلو و… برای url  قدیمی بوده با این کار برای آدرس جدید لحاظ می شود.

توجه به این نکته ضروری است که صفحاتی ارزش ریدایرکت کردن به url  جدید را دارند که دارای اتوریتی و رتبه بالا در گوگل باشند. تغییر مسیر صفحات بی کیفیت و ضعیف عملا موجب افت رتبه صفحه جدید می شوند.

ریدایرکت 301 چیست؟

تغییر مسیر 301 جهت ریدایرکت و جابجایی دائمی یک صفحه وب از یک مکان به مکان دیگر کاربرد دارد که یک کد وضعیت http جهت هدایت صفحه محسوب می شود.

به عبارت ساده ، ریدایرکت 301 به مرورگر می گوید: این صفحه به طور دائمی به آدرس جدید منتقل شده است و ما قصد نداریم آن را به آدرس قبل برگردانیم. مرورگر نیز با توجه به دستور شما ، صفحه جدید را به کاربر نمایش می دهد.

ریدایرکت آدرس های قدیمی به دلایل گوناگونی انجام می شود و از تغییر مسیر 301 بیشتر برای مواردی مثل تغییر دامنه ، تغییر آدرس از http به https ، اصلاح و تغییر آدرس یک صفحه و یا حذف صفحات بی کیفیت یا تکراری استفاده می شود.

نحوه انجام تغییر مسیر 301

تغییر مسیر را می توان از چند روش انجام داد اما دو روش مناسب و راحت برای ریدایرکت 301 ، ویرایش فایل htaccess و برای کاربرانی که از قالب های وردپرس استفاده می کنند چند افزونه وجود دارد که با نصب آنها خیلی ساده می توانید آدرس های قدیمی را به آدرس مدنظر خود تغییر مسیر دهید. این دو روش را کامل توضیح می دهیم و افزونه redirection  برای وردپرس را معرفی می کنیم.

ویرایش فایل htaccess

روش های بسیاری برای انجام 301 تغییر مسیر وجود دارد ، اما متداول ترین روش ویرایش پرونده .htaccess سایت شما است. اگر افزونه yoast seo  را دارید که می توانید خیلی راحت از محیط کاربری وردپرس فایل htaccess  را ویرایش کنید. در غیر این صورت باید به پوشه اصلی هاست خود رجوع نمایید. در صورتی که فایل htaccess را در پوشه root  مشاهده نکردید ، خیلی راحت می توانید آن را بسازید. یک فایل notepad روی دسکتاپ خود باز کنید و دستورات لازم را درون آن قرار داده و سپس روی هاست آپلود نمایید.

به منظور هر تغییر مسیری ( مثلا از http  به https  یا از آدرس www  به url  های بدون www  ) یک دستور ویژه وجود دارد.

مثلا دستور زیر برای ریدایرکت کل دامنه به پروتکل ssl می باشد:

استفاده از ریدایرکت 301 به پروتکل https با ویرایش htaccess

در مطلب مربوط به معرفی و نحوه ساخت و ویرایش فایل htaccess دقیق و جامع توضیح داده ایم.

افزونه ریدایرکت 301 در وردپرس

استفاده از افزونه کار شما را چندین برابر ساده تر می کند. به قسمت نصب افزونه جدید بروید و افزونه redirection  را نصب نمایید. پس از فعال سازی به قسمت تنظیمات افزونه بروید. به راحتی می توانید با ثبت تغییر مسیر ، ادرس قدیمی که با source url  مشخص شده را به url جدید ( با شناسه target url ) ریدایرکت کنید.

مزایای استفاده از ریدایرکت 301

قبل از سال 2016 ، بسیاری از متخصصین سئو از جمله مت کاتس به این نکته اشاره داشتند که ریدایرکت 301 موجب از دست رفتن اعتبار صفحه می شود و رتبه سایت را دستخوش تغییرات و افت چشمگیر خواهد کرد. اما پس از آن اعلام شد که این روش نه تنها هیچ تاثیر منفی در سئو ندارد بلکه مزایای زیادی نیز به همراه دارد. انتقال اعتبار صفحه ، بهبود رتبه سایت در صورت انجام صحیح ریدایرکت ، حذف لینک های ناقص ، برطرف کردن خطاهای محتوای تکراری بخشی از مزایای اصلی تغییر مسیر 301 هستند.

حذف محتوای تکراری

در مقاله تشخیص محتوای تکراری و نحوه حذف آن گفتیم که یکی از روش ها استفاده از تغییر مسیر می باشد. یکی از مزایای ریدایرکت 301 ، همین حذف duplicate content  و آدرس های چندگانه ای است که به یک صفحه اشاره دارند که اکثرا ناخواسته و سهوا ایجاد شده اند ، اما گوگل جریمه سنگینی برای این نوع آدرس ها در نظر گرفته است. زمانی که از ریدایرکت 301 استفاده می کنید تمام آدرس های اشتباه را به یک آدرس ارجاع می دهید و مشکلی از این بابت متوجه دامنه شما نخواهد شد.

انتقال اعتبار یک صفحه به ادرس جدید

گوگل رسما در سال 2019 اعلام کرد که استفاده از تغییر مسیر 301 می تواند اعتبار و قدرت صفحات قدیمی را به صفحه جدید منتقل نماید. اگر بنا به دلایلی شما قصد دارید آدرس صفحه ای  که رتبه خوبی در موتور های جستجو دارد را تغییر دهید ، یا محتوای آن را بروزرسانی کنید و نیاز به ایجاد یک آدرس جدید دارد ، طبیعتا علاقه ای به از دست دادن اعتبار و ارزش صفحه قبلی ندارید. از مزایای ریدایرکت 301 این است که تمام اعتبار آدرس قدیمی را به آدرس جدید انتقال می دهد و در نتیجه صفحه جدید خیلی سریعتر و بهتر در نتایج گوگل صاحب رتبه خوب و بالا خواهد شد.

برطرف کردن لینک های شکسته

معمولا به علت استفاده از افزونه ها ، تغییرات در برنامه نویسی قالب و یا اقدام رقبا و هکرها در ثبت لینک هایی با آدرس اشتباه برای سایت شما ، گوگل لینک هایی عجیب و غریب و ناقص را برای شما ثبت می کند. برای حل این مشکل می توانید با ریدایرکت آنها ، تعداد لینک های شکسته را پایین بیاورید و به گوگل اجازه دهید به جای اتلاف وقت در بررسی لینک های اشتباه ، روی آنالیز و ایندکس آدرس های اصلی و باکیفیت سایت شما متمرکز شود.

تفاوت ریدایرکت 301 با 302

یکی نوع دیگر از تغییر مسیر در صفحات وب سایت ها ، ریدایرکت 302 می باشد که تقریبا مشابه با 301 عمل می کند با این تفاوت که بصورت موقتی انجام می شود. در ریدایرکت 301 هدف انتقال دائمی یک صفحه به علت تغییر محتوا یا اصلاح آدرس به آدرس جدید است اما در حالت 302 قصد داریم موقتا یک آدرس را تغییر مسیر دهیم. معمولا زمانی که شما در حال تعمیرات سایت و یا تغییر محتوای صفحه هستید ، ممکن است مشاهده آن را به حالت تعلیق درآورید و به همین دلیل آن را موقتا به آدرسی دیگر ریدایرکت می کنید اما پس از انجام تغییرات مجددا آدرس را به حالت قبل باز می گردانید. در اصل عملکرد تغییر مسیر در هر دو حالت یکسان است فقط یکی دائمی است و دیگری موقت!

تفاوت ریدایرکت 301 با تغییر مسیر موقتی 302

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *