تشخیص و برطرف کردن مشکل محتوای تکراری یکی از مراحل فرآیند سئو است و بسیار مورد توجه موتورهای جستجو ، مخصوصا گوگل قرار دارد و روزانه سرتاسر وب را با ابزاری به نام الگورینم پاندا جهت تشخیص مطالب کپی و بی کیفیت مورد بررسی قرار می دهد. احتمالا می دانید که وب سایت شما همیشه باید حاوی محتوای خاص و باکیفیت باشد. اگر سایت شما دارای محتوای تکراری یا duplicate content است ، یک اشتباه بزرگ مرتکب شده اید که می تواند به رتبه سایت شما و شهرت شما آسیب برساند.
تولید محتوا با سرقت ادبی یا انتشار مطالب شخص دیگری بدون مجوز ، برای موتورهای جستجو غیرقابل قبول است و با کاستن از رتبه سایت شما یا با حذف صفحه وب از نتایج ، شما را تنبیه خواهند کرد. کاربرانی که برای به دست آوردن اطلاعات آنلاین به اینترنت می روند ، انتظار دارند محتوای غیر تکراری ، اصیل و مفیدی را پیدا کنند .همیشه از محتوای تکراری اجتناب کنید. محتوا باید کاملاً توسط خود شما نوشته شده و بی نظیر باشد تا خوانندگان تجربه آنلاین خوبی داشته و به طبع آن سایت شما امتیاز تجربه کاربری بالایی از گوگل دریافت کند.
برای تشخیص تکراری بودن محتوا ، یا بررسی اینکه آیا محتوای سایت شما توسط وبسایت دیگری کپی شده یا خیر می توانید با کلیک بر روی لینک ابزار بررسی محتوای تکراری وضعیت محتوا را از نظر کپی یا تکراری بودن آنالیز نمایید. ابزار موردنظر با جستجوی وب درصد مشابهت یک متن یا محتوا را مشخص می کند. |
اما احتمال دیگری که وجود دارد این است که دیگران ممکن است مطالب موجود در سایت شما را کپی کرده و بدون اجازه شما از آن استفاده کنند و بدون اطلاع و آگاهی شما حجم زیادی از مطالب سایت شما را در صفحات خود به کار ببرند که موجب اشتباه موتورهای جستجو شود و به اشتباه سایت شما را جریمه کنند!
جهت کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می شود: دلایل حذف صفحات سایت از گوگل
آنچه در این مقاله میخوانید:
محتوای تکراری چیست؟
محتوای تکراری به نوشته ، فایل یا صفحه ای گفته می شود که بیش از یک بار و مکان بصورت آنلاین دیده شود ، که منظور همان استفاده بیش از یک بار از محتوا در دو یا چند وبسایت و صفحه متفاوت است. حتی اگر شما محتوای خود را در بیش از یک مکان یا وبسایت منتشر کنید ، محتوای تکراری تولید کرده اید. اگر محتوای شخص دیگری را در سایت خود کپی کنید یا اگر مطالب شما را در سایت دیگری منتشر کنند ، آن هم به منزله محتوای تکراری است. که در این صورت گوگل باتوجه به زمان انتشار مطلب اصلی تصمیم می گیرد که سایر موارد مشابه را حذف و جریمه کند. البته امکان دارد در تشخیص زمان توسط گوگل اشتباهاتی نیز رخ دهد.
محتوای تکراری چگونه ایجاد می شود؟
در اکثر موارد به علت افزایش اطلاعات کاربران از فاکتور های سئو ، مالکین سایت ها عمدا محتوای تکراری تولید نمی کنند ولی به این معنی نیست که صد در صد در سایت مطالب ، آدرس و صفحات تکراری وجود ندارد. طبق تحقیقات و بررسی های انجام شده چیزی در حدود 29٪ از مطالب موجود در وب ، تکراری هستند.
بیشتر افراد ایجاد محتوای تکراری را فقط به علت کپی مطالب می دانند ، درصورتی که این تمام ماجرا نیست و دلایل دیگری نیز در این اتفاق اثرگذار هستند. مانند:
صفحات در دسترس با دو url
گاها امکان دارد به علت مشکلات برنامه نویسی یا تعریف اشتباه url ها ، مخصوصا در سیستم های مدیریت محتوا ، یک صفحه با دو آدرس متفاوت قابل دسترسی باشد. این مسئله از دید گوگل به عنوان محتوای تکراری شناخته می شود و منجر به کل صفحه از نتایج جستجو می گردد. با ابزارهایی که در ادامه معرفی خواهیم کرد می توانید این نوع از آدرس ها را تشخیص دهید.
https یا http
اگر صفحه ای از سایت شما هم با https قابل رویت باشد و هم با http این هم به عنوان خطا شناخته می شود.فرض کنید مدتی وبسایت شما با http در دسترس بوده و پس از مدتی تصمیم گرفته اید جهت افزایش امنیت سایت از گواهینامه ssl استفاده کنید ، اما در ریدایرکت تمام صفحات http به https دقت نکرده اید و سایت به هر دو نوع آدرس قابل بارگزاری است.
با www و بدون www
اتفاق دیگری که موجب ایجاد محتوای تکراری می شود ، دسترسی به سایت در هر دو وضعیت با www و بدون آن است. مثلا زمانی که آدرس سایت ما را در نوار جستجوی گوگل جستجو می کنید باید تمام نتایج بدون www و به صورت seobehine.ir قابل مشاهده باشند. اگر صفحه ای را مشاهده کردید که با www در گوگل درج شده بود باید آن را اصلاح نمایید.
کپی کل یا بخشی از محتوا
کپی محتوا از سایر سایت ها و یا حتی صفحات دیگر سایت خودتان در یک مطلب جدید نماد واقعی محتوای تکراری است که امکان دارد سهوا یا عمدا اتفاق بیفتد. تغییر متن و یا حذف آن بهترین درمان برای این اشتباه است. هر دو صفحه ای که حتی یک پاراگراف یکسان ولی آدرس متفاوتی داشته باشند از این دسته محسوب می شوند.
ابزارهای رایگان برای بررسی محتوا
هنگام نوشتن مطالب جدید ، امکان دارد ناخواسته محتوا را خیلی شبیه به مطالب منتشر شده قبلی بنویسید. ایده خوبی است که همه چیزهایی را که می نویسید با استفاده از ابزارهای بررسی مورد تحلیل قرار دهید تا مطمئن شوید محتوای شما غیر تکراری است. برای این منظور ما چند ابزار رایگان جهت بررسی duplicate content به شما معرفی می کنیم.
Copyscape – این سایت می تواند به سرعت مطالبی را که شما نوشتید را در عرض چند ثانیه با سایر مطالب وبسایت مقایسه کند و در صورتی که موارد مشابهی را مشاهده نماید بصورت برجسته و هایلایت شده به شما نشان می دهد. همچنین میزان مشابهت دو صفحه مختلف را براساس درصد تشابه ارائه می دهد.
Plagspotter – این ابزار می تواند صفحات تکراری موجود در وب را شناسایی کند و یک ابزار عالی برای یافتن سارقینی است که محتوای شما را به کپی کرده اند. همچنین به شما امکان می دهد URL های سایت خود را بطور هفتگی کنترل کنید تا محتوای تکراری را شناسایی کنید.
Duplichecker یک وبسایت مناسب رایگان برای بررسی محتوای تکراری می باشد که به هر کاربر اجازه می دهد روزانه 50 صفحه مختلف از سایت خود را آنالیز کنند.
Siteliner هم یک ابزار عالی و رایگان است که می تواند کل سایت شما را یک بار در ماه برای محتوای تکراری بررسی نماید و در عین حال لینک های شکسته را نیز شناسایی و اعلام می کند.
برخی دیگر از ابزارهای مهم در انالیز سایت را در این مطلب بخوانید: 5 ابزار مهم آنالیز سئو سایت
چگونه مشکل محتوای تکراری را برطرف کنیم؟
اگر شما به عمد محتوایی را از سایت شخص دیگری کپی کردید که تکلیف مشخص است و باید فورا آن را حذف و با مطلب جدیدی جایگزین کنید. اما اگر به یکی دیگر از دلایل بالا محتوای تکراری ایجاد شده باشد ، باید ابتدا تشخیص دهید که کدام مطلب یا صفحه ، نسخه اصلی است. در ادامه از یکی از روش های تغییر مسیر ، تگ کانونیکال ، noindex کردن نسخه اشتباه ، اقدام نمایید.
تغییر مسیر 301
در بسیاری از موارد ، بهترین راه برای برطرف کردن مشکل محتوای تکراری ، تنظیم یک تغییر مسیر 301 از صفحه تکراری به صفحه محتوای اصلی است. زمانی که چند صفحه با قدرت و کیفیت خوب تجمیع می شوند و همگی به یک آدرس مشخص تغییر مسیر می دهند ، قدرت صفحه نه تنها کم نمی شود بلکه افزایش یافته و رتبه بهتری هم کسب می کند
تگ canonical
از تگ canonical برای مشخص کردن آدرس اصلی استفاده می شود و به خزنده های موتور جستجو آدرس صحیح را نشان می دهد. تگ کانونیکال برای مواقعی مناسب است که یک صفحه با دو url متفاوت در دسترس باشد.
متاتگ noindex
از متاتگ noindex نیز می توان برا حذف و نادیده گرفتن محتوای تکراری توسط گوگل استفاده کرد. ربات های گوگل موظفند به دستور شما توجه کنند و آدرس هایی که با تگ noindex درج شده اند را در نتایج جستجو نمایش ندهند و حذف کنند. معمولا در وردپرس به راحتی می توان این قابلیت را از طریق افزونه یوست سئو فعال کرد.
مقالات و مطالب مرتبط زیر نیز پیشنهاد می شود:
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.