مقایسه تفاوت های سئو سایت با طراحی وب

مقایسه تفاوت های سئو و طراحی وب سایت

در ابتدا باید گفت سئو و طراحی سایت ، تفاوت های بسیاری با یکدیگر دارند. اگرچه می توان اشتراکاتی میان سئو سایت و طراحی وب قائل بود اما در این مطلب سعی داریم این دو مفهوم را دقیق مقایسه کنیم. تقریبا تمام کسب و کارها با راه اندازی یک سایت اینترنتی می توانند فروش و درآمد خود را افزایش دهند. اما لازم است وب سایتی کاربردی ، جذاب و بهینه داشته باشند. دقیقا اینجاست که تفاوت میان بهینه سازی و طراحی مشخص می شود.

اگر فرآیند کسب و کار اینترنتی را به دو مرحله تقسیم کنیم ، در مرحله اول با طراحی وب ، ابتدا سایت یا فروشگاه اینترنتی راه اندازی می شود و در مرحله دوم وظیفه سئو است که تبلیغات و بازاریابی ، افزایش بازدید و  بهبود رتبه در موتورهای جستجو را انجام دهد.

جهت مقایسه تفاوت طراحی وب سایت و سئو باید گفت که در واقع اولی ، فقط یک بار آن هم برای شروع فعالیت وب سایت انجام می شود ، اما بهینه سازی یک فرآیند دوره ای است که باید در طول زمان و همواره بر روی یک وبسایت انجام شود.

سئو یکی از بخش های ضروری در صنعت وب است که با سرعت زیادی در حال رشد و توسعه می باشد و باید پس از طراحی جهت ارتقا سایت اجرا شود. سئو به عنوان یکی از ابزارهای اصلی بازاریابی آنلاین ، شناخته می شود و مجموعه ای از تخصص های طراحی وب ، برنامه نویسی ، مارکتینگ و تبلیغات را دربرمی گیرد.

برای اینکه دید بهتری نسبت به این دو فرآیند داشته باشید، ابتدا هرکدام و اقداماتی که شامل می شوند را توضیح می دهیم.

چه اقداماتی در طراحی سایت انجام میشود؟

در طراحی هدف راه اندازی یک وب سایت به زیباترین شکل ممکن است. البته جذابیت بصری در کنار براورده نمودن تمام قابلیت های مدنظر کارفرما. طراحی وب اقداماتی است که جهت استفاده از وب سایت ظاهر کلی را ایجاد می کند. این فرایند برنامه ریزی و ساخت عناصر وب سایت شما است ، از ساختار و چیدمان گرفته تا تصاویر ، رنگ ها ، فونت ها و گرافیک.

طراحی دارای اجزای متعددی است که به منظور ایجاد قابلیت استفاده کامل از وب سایت با یکدیگر در تعامل هستند. از جمله طراحی گرافیک ، طراحی تجربه کاربر ، طراحی رابط کاربری. این عناصر نحوه نمایش و عملکرد یک وب سایت در دستگاه های مختلف را تعیین می کند.

اگرچه میتوان سئو سایت را زیرمجموعه ای از طراحی وب دانست، اما این دو کاملا متفاوت هستند. همچنین طراحی با توسعه وب نیز متفاوت است. وقتی در حال ایجاد وب سایت هستید ، هم به طراحی وب و هم به توسعه وب نیاز دارید. اگرچه می توانید از توانایی های طراحان وب را که توسعه دهنده وب و UX نیز هستند، بهره بگیرید.

مهمترین اقداماتی که در طراحی و پیش از فرآیند سئو سایت انجام میشوند که باید از طراح سایت خود انتظار داشته باشید، عبارتند از:

طراحی قالب گرافیکی

بارزترین عنصری که در طراحی، اجرا می شود، قالب گرافیکی سایت است. قالب تعیین کننده ویژگی های بصری، چهارچوب و ساختار سایت است. بخشی از قالب توسط طراحان گرافیک ایده پردازی و تعیین میشود و توسط طراحان وب اجرا میشود. این بخش باید کاملا منطبق با حوزه فعالیت سایت و براساس تکنیک های بازاریابی و رعایت اصول طراحی گرافیک انجام شود. یک طراح وب ممکن است با گرافیست برای عناصر بصری مانند تصاویر تعامل داشته باشد ، اما در نهایت طراح وب همه این بخش ها را در کنار هم قرار می دهد تا قالب نهایی پدید آید. طراحی منو، فوتر، سایدبار، فاصله بخش های مختلف صفحه، چیدمان صفحات، محل قرارگیری بنرها و تصاویر و دکمه های Cta در این مرحله انجام میشود.

تنظیمات رنگ بندی سایت

اقدام دیگری که انجام میشود، تعیین رنگبندی سایت است. از دو جنبه می توان این موضوع را بررسی کرد. اولا باید این قابلیت توسط طراح ایجاد شود که کاربر هر رنگی که مایل باشد را انتخاب کند. ثانیا رنگبندی منو، فوتر، محتوای اصلی، سایدبار ، صفحات داخلی ، سرفصل ها، نوشته ها و… باید بصورت دقیق مشخص شود تا نیازی به تنظیم چندبار نداشته باشیم.

پنل کاربری کاربرپسند

به دلیل اینکه طراحی برای کارفرما انجام می شود و طبیعتا وی اطلاعات و دانش تخصصی برای کار با وب سایت را ندارد، باید یک پنل کاربری ساده و کاربرپسند طراحی شود. این اقدام نیز به عهده طراح است نه متخصص سئو سایت. بعضا سایت هایی را جهت بهینه سازی به ما پیشنهاد می دهند که جز طراح اولیه، هیچ فردی نمی تواند با پنل کاربری آن ارتباط برقرار کند و این مسئله فعالیت سایت به ویژه در سئو را با سختی و مشکل مواجه مینماید. اگر طراحی با سیستم های مدیریت محتوا مثل وردپرس انجام شود، معمولا پنل های کاربرپسند و خوبی دارند.

ایجاد امکان افزودن محصولات، صفحات و نوشته جدید

یک سایت فقط به قالب و گرافیک محدود نمی شود. امکانات و قابلیت های سایت فاکتور مهمتری هستند. این قابلیتها براساس کاربری و زمینه فعالیت و کسب و کار سایت تعیین می شوند مثلا قابلیت های یک سایت فروشگاهی با یک وبسایت شرکتی یا خبری کاملا متفاوت است. اما در برخی موارد مانند ایجاد وبلاگ و انتشار محتوا یکسان هستند. در هرحال هنگام طراحی باید قابلیت هایی مثل افزودن محصول، صفحات و نوشته های جدید در نظر گرفته شود تا کارفرما بتواند در آینده بنا به نیاز خود مطالب جدید را ایجاد و منشتر نماید.

پرداخت و خرید آنلاین برای فروشگاه اینترنتی

یکی از اقدامات مهمی که برای فروشگاه های اینترنتی باید طراحی شود و وظیفه طراح سایت است، امکان خرید آنلاین و پرداخت وجه بصورت اینترنتی است. طی یکی از پروژه های سئو فروشگاه اینترنتی که ما داشتیم، یکی از کارفرمایان سایتی را به ما داد که درواقع فروشگاه اینترنتی بود، اما امکان خرید آنلاین وجود نداشت و جالبتر اینه انتظار داشت این نقص در حین اجرای سئو سایت رفع شود. در حالیکه این مورد کاملا به طراحی مرتبط است و باید از طراح وب خواسته شود.

اقدامات مربوط به سئو چیست

بهینه سازی سایت یا سئو که با هدف ارتقا سایت در موتورهای جستجو با تاکید بر رتبه سایت در گوگل، انجام می شود، اقداماتی را همچون افزایش سرعت سایت، بهبود عملکرد، تولید محتوا، بازاریابی شبکه های اجتماعی و موتور جستجو، بهبود ارتباط کاربر با سایت، اصلاح متاتگ ها، سازگاری سایت با موبایل را شامل میشود.

اقدامات تخصصی که سئو سایت انجام میشود

یک متخصص سئو باید بر اصول برنامه نویسی، بازاریابی اینترنتی، تولید محتوا و تجربه کاربری تسلط کامل داشته باشد. تا بتواند علاوه بر رفع ایرادات طراحی، وب سایت را به بهترین نحو به مخاطبان و موتورهای جستجو معرفی کند. آنچه در سئو انجام میدهیم بسیار منعطف است و محدودیت ندارد. البته ارائه خدمات به کارفرما براساس قرارداد مشخص میشود و به همین دلیل که اقدامات زیادی در دایره وظایف سئوکار قرار میگیرد، طبق قرارداد جزئیات پروژه مشخص می شود. اما در نهایت هدف کاملا مشخص است. افزایش رتبه در گوگل و بازدید سایت که در نهایت افزایش مشتریان و فروش را به همراه دارد.  مهمترین اقداماتی که در سئو انجام می دهیم عبارت است از:

لینک سازی داخلی و خارجی

لینک های داخلی ، لینکهایی در یک صفحه از سایت شما هستند که کاربر را به صفحه مورد نظر دیگری از سایت شما هدایت می کنند ، در حالی که لینک خارجی یک پیوند است که کاربر را به یک صفحه معتبر در وب سایت دیگر هدایت می کند. هر دو نوع این لینکها، اهمیت زیادی دارند و لینکسازی یکی از اقدامات ضروری در پروسه سئو سایت است. لینک ها به عنوان سیگنال هایی برای نمایش قدرت و اعتبار یک صفحه به گوگل عمل می کنند و ربات های خزنده جهت پیمایش وب و رتبه بندی صفحات لینکها را مورد بررسی قرار می دهند. البته سخت گیری هایی نیز در این مورد از جانب گوگل وجود دارد و با الگوریتم پنگوئن صحت لینکسازی را مورد بررسی قرار میدهد.

توجه کنید که هیچگاه نباید از طراح سایت انتظار داشته باشید که لینکسازی داخلی سایت شما را انجام دهد. وظیفه او نیست!

بالا بردن سرعت مربوط به سئو سایت

اگرچه از مدتها قبل می دانستیم که سرعت سایت یک عامل رتبه بندی و سئو محسوب می شود، اما گوگل عملا با رونمایی از core web vitals  نشان داد که عملکرد و سرعت بارگزاری سایت اهمیت بیشتری از گذشته دارد. این اقدام در فرآیند سئو سایت انجام می شود و وظیفه طراح سایت نیست که سرعت سایت شما را افزایش دهد، زیرا اجرای ایده های گرافیکی و برنامه نویسی با کاهش حجم و افزایش سرعت سایت دو مقوله تقریبا متناقض هستند. این وظیفه متخصص سئو است که سرعت سایت را بالا ببرد.

تحقیقات و سئو کلمات کلیدی

یکی از اقداماتی که باید برای ارتقای سایت انجام شود، تحقیق و یافتن کلمات کلیدی مهم است. به کار بردن این کلمات در سایت نیز در مراحل سئو جا دارد. این کلمات همان عبارت یا جمله هایی هستند که کاربران برای یافتن وب سایت یا محصولات موردنظر خود در گوگل جستجو می کنند. در اصل می توان گفت تمامی اقدامات مثل لینکسازی و تولید محتوا حول کلمات کلیدی میچرخد.

تولید و سئو محتوای سایت

بازاریابی محتوا یک رکن اساسی در تبلیغات اینترنتی محسوب می شود که از قضا یکی از مهمترین مراحل سئو سایت نیز است.

تدوین و تنظیم محتوای سایت برعهده طراح وب نیست! برخی از کارفرمایان این مورد را از طراح یا در مرحله طراحی میخواهند که درخواست کاملا اشتباهی است. محتوا باید پس از تعیین کلمات کلیدی و توسط مسئول سئو تعیین شود. طراح تعهدی در قبال محتوای سایت شما ندارد.

بهبود تجربه کاربری مربوط به سئو سایت است

اگرچه در مراحل طراحی به ux توجه ویژه ای میشود، اما یکی از حیاتی ترین فاکتورهای سئو، تجربه کاربری است. سئوکارها پس از شناسایی رفتار کاربران و سلایق مخاطبان، تغییراتی را روی ux سایت ایجاد می کنند که منجر به بهبود این فاکتور میشود. اگر قرار باشد سه مورد از مهمترین فاکتورهای مدنظر گوگل برای رتبه بندی را نام ببریم، صددرصد تجربه کاربری یکی از این سه عامل خواهد بود. الگوریتم های گوگل به قدری هوشمند شده اند که نحوه تعامل کاربر انسانی با وبسایت را به خوبی رصد میکنند و سایتهایی را در رتبه بالاتر قرار میدهند که کاربر رضایت بیشتری از آنها داشته باشد.

سئو چه تفاوتی با طراحی وب سایت دارد؟

برای مقایسه سئو با طراحی وب سایت ، نیاز داریم که در چندین حوزه تفاوت ها را مورد بررسی قرار دهیم.

یک مثال ساده برای مقایسه سئو و طراحی وب سایت!، اگر وب سایت خود را مانند یک فروشگاه فیزیکی در نظر بگیرید که از مجموعه ای از محصولات و اجناس تشکیل شده. بهینه سازی سایت ، روش هایی است که شما برای معرفی خود به مشتریان و فروش محصولات خود استفاده می کنید. اگر این روشها از سایر رقبای شما متمایز باشد و در عین حال به درستی انجام شوند ، شانس بیشتری برای جذب مشتری دارید.

تفاوت سئو و بهینه سازی سایت با طراحی وب

بطور کلی می توان گفت که در طراحی به دنبال راه اندازی یک وب سایت کامل با تمام امکانات هستیم. معمولا طراح توجه ای به نوع کاربری سایت ندارد و سعی می کند بنا به خواست مشتری تمام افزونه ها و امکانات جانبی را نیز به قالب اضافه نماید. اما در سئو اینگونه نیست. متخصص سئو با تمرکز بر نوع وبسایت ، ابزار ضروری را در سایت قرار می دهد. هدف بهینه سازی ، بیشتر ، بهتر و سریعتر دیده شدن سایت توسط مخاطبان است. این موارد را می توان چکیده ای از تفاوت های طراحی و سئو سایت در توجه به تجربه کاربری ux ، رابط کاربری ، گرافیک سایت ، زمان بارگزاری و حجم صفحات ، محتوا و چهارچوب و قالب بندی سایت دانست.

توجه به تجربه کاربری

یکی از فاکتورهایی که در سئو توجه ویژه ای به آن می شود ، تجربه کاربری یا ux است که به معنی تسهیل در استفاده کاربر از سایت با هدف رضایت کاربران می باشد. هرچند در طراحی نیز به این فاکتور توجه می شود ، اما در مقایسه با سئو اقدامات کمتری در این زمینه انجام می گیرد. برای مثال ، breadcrumbs باید در مرحله طراحی برنامه نویسی و تعریف شود. اما سئو باید آن را برای کاربران قابل فهم و ارتباط میان صفحاتی که بعدا ایجاد خواهد شد را مشخص نماید.

تفاوت طراحی و سئو سایت در رابط کاربری ui

Ui  که به رابط کاربری شناخته می شود مجموعه اقداماتی است که در طراحی تصاویر ، آیکون ها ، نمودارها ، ماژول ، افزونه ها و سایر اجزای یک سایت مورد استفاده قرار می گیرند. در این زمینه یک تفاوت عمده میان سئو و طراحی وب وجود دارد. زیرا در سئو کمتر به ui توجه می شود ، مگر اینکه سایت دچار کمبودهای ساختاری و یا نیازمند سئو تکنیکال باشد.

راه اندازی در مقایسه با ارتقای سایت

در طراحی ، هدف طراح صرفا راه اندازی یک چهارچوب تحت وب با برنامه نویسی یا سیستم های مدیریت محتوا می باشد. طراح سایت عملا توجهی به بهینه سازی قالب ، کدها و فایل های موجود ندارد. اما در سئو وضعیت متفاوت است و متخصصین سئو ، به منظور ارتقا رتبه سایت در گوگل و سایر موتورهای جستجو به دنبال بهینه سازی کامل یک سایت یا فروشگاه اینترنتی هستند.

تفاوت سئو و طراحی در جذابیت گرافیکی

جذابیت گرافیکی یکی از فاکتورهایی است که هم در سئو و هم در طراحی وب نقش موثری دارد و هم مربوط به حوزه ui  و هم ux می شود. با این تفاوت که در طراحی جهت زیبایی سایت و در سئو جهت تمایز با سایر رقبا استفاده می شود.

حجم و سرعت سایت

معمولا در طراحی ، حجم کدهای سایت بالاست. کدهای html  ، js و css بهینه و فشرده نیستند و اگر دقت کرده باشید سرعت سایت در هنگام بارگزاری بسیار پایین است. تفاوت آن پس از سئو مشخص می شود. هدف سئو کاهش حجم تمام فایل ها و کدهای موجود است تا با کاهش زمان بارگزاری سایت ، یکی از مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی سایت ها در گوگل که همان سرعت سایت است را تامین کنیم.

محتوا و مطالب

تفاوت دیگر سئو با طراحی ، مربوط به محتوا و مطالب سایت می شود. عملا در طراحی هیچ گونه محتوایی برای شما تولید نمی شوند. در حالیکه که در بهینه سازی سایت ، نه تنها وظیفه ما تولید محتوا برای شماست بلکه سئو محتوا را نیز انجام می دهیم. تحقیق در رابطه با کلمات کلیدی ، درج متاتگ ، عناوین و توضیحات ، تولید محتوای تصویری و صوتی در مرحله سئو سایت انجام می شود. طبیعتا در طول دوره فعالیت یک سایت ، مطالب و تصاویری به مرور زمان اضافه می شود که حتما باید با اصول سئو ، کاملا بهینه و قابل فهم برای موتورهای جستجو و کاربران شوند.

چهارچوب و قالب سایت

ایجاد چهارچوب و قالب اولیه سایت ، مربوط به فرآیند طراحی وب می باشد و در ادامه سئو وظیفه بهینه سازی و بهبود قالب را بر عهده دارد. تفاوت اصلی در این حوزه مربوط به نوع اجرا می باشد که در مرحله اول نیاز به دانش برنامه نویسی یا تسلط بر سیستم های مدیریت محتوای وب داریم و در بخش سئو ، حتی می توان با نصب افزونه های بهینه سازی ، سایت را مدیریت کرد.

چرا سئو سایت اهمیت بیشتری از طراحی وب دارد؟

در یک کلام؛ اگرچه سئو سایت و طراحی وب دو فرآیند مکمل هم هستند و هریک ارزش و اهمیت بالایی دارند، اما سئو مهم تر است. چرا؟ کاملا واضح است، تصور کنید شما یک سایت بسیار زیبا و با امکانات کامل داشته باشید، اما رتبه خوبی در نتایج نداشته باشد و نتوانید کاربر کافی را جذب کنید، پس در فروش و کسب درآمد ناموفق هستید. اما اگر یک وبسایت نسبتا معمولی هم که داشته باشید ولی این سایت سرعت و عملکرد فوق العاده و محتوای منحصر به فردی داشته باشد، طبیعتا رتبه بالایی در گوگل دارد و روزنه هزاران کاربر از سایت شما بازدید می کنند. پس با قاطعیت میگوییم که سئو اهمیت بیشتری از طراحی وب دارد.

اهمیت بیشتر سئو سایت نسبت به طراحی وب

شما باید ابتدا بتوانید کاربر قابل قبولی کسب کنید تا هزینه های صرف شده جبران شود، سپس می توانید به فکر زیبایی بیشتر سایت باشید. معمولا بهبود گرافیک و جذابیت بصری با افزایش حجم کد سایت و سنگین شدن آن همراه است که خود به خود، سرعت را پایین می آورد. همچنین بدون سئو کل ساختار، متاتگ ها، لینکها و نحوه ارتباط سایت با ربات های جستجوگر ناقص و دارای ایراد خواهد بود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *