تعیین نسبت متن به کد در محتوای سایت
نسبت متن به کد ، تعیین کننده میزان واقعی محتوای متنی یک صفحه است. بسیاری اعتقاد دارند که درصد بالاتر متن نسبت به کد اهمیت زیادی برای موتورهای جستجو دارد و یکی از فاکتور های سئو و تاثیرگذار در رتبه بندی سایت ها محسوب می شود. در این مطلب به این مورد پاسخ خواهیم داد و در ادامه ابزارهای بررسی و روش بهبود متن به کد را توضیح خواهیم داد.
صفحات وب با کدهای HTML نوشته شده اند که به منظور نمایش ساختار صفحات سایت استفاده می شود و متون نوشته شده به عنوان محتوایی جدا از کد ها هستند. در حقیقت هیچ تعریف رسمی و ثابتی برای نسبت متن به کد تا به حال ارائه نشده است ، اما می توان گفت که تقسیم حجم محتوای مکتوب به کل حجم کد های js ، css ، php ، تگ ها ، آدرس ها به عنوان نسبت متن به کد شناخته می شود.
درصد مناسب و ایده آل متن به کد بین 25 تا 70 درصد است.
آیا نسبت متن به کد در سئو تاثیر دارد؟
به گفته جان مولر ، نسبت متن به کد برای گوگل هیچ اهمیتی ندارد و گوگل هیچ الگوریتمی را برای بررسی این فاکتور در نظر نگرفته است. او ادامه می دهد : که برخی از سایت ها از html های بیشتری استفاده می کنند و برخی دیگر کدهای کمی دارند پس نمی توان این نسبت را به عنوان یک فاکتور رتبه بندی دانست.
پس چرا برخی می گویند که این نسبت در سئو اهمیت دارد؟ دو صفحه با طراحی و برنامه نویسی کاملا یکسان را در نظر بگیرید. مطلب نوشته شده در یک صفحه 1000 کلمه و در دیگری 2000 کلمه است. نسبت متن به کد اینجا اثر خود را نشان می دهد. بارها گفته ایم که گوگل به طول محتوا اهمیت زیادی می دهد و معمولا محتوای با تعداد کلمات بیشتر را در رتبه های بهتری قرار می دهد. اما چون این نسبت تابعی از کدهای سایت است و طبیعتا برنامه نویسی وب سایت های مختلف متفاوت است پس نمی تواند خیلی قابل اتکا باشد ، مگر در شرایط خاص مثل نمونه ای که اشاره کردیم.
در مجموع نسبت متن به کد یک عامل موثر در رتبه بندی موتورهای جستجو نیست ولی چون با طول و سئو محتوا سروکار دارد ، غیرمستقیم بر سئو تاثیر می گذارد. از طرفی معمولا سایت هایی که حجم کد بالایی دارند اگر بهینه سازی درستی انجام نداده باشند سرعت سایت نیز کاهش می یابد که از دید گوگل عامل منفی به حساب می آید.
تجربه کاربری بهتر
صفحاتی که متن بیشتر و محتوای عمیق تری دارند نسبت به صفحاتی که کد بیشتری در آنها به کار رفته برای کاربران جذابتر و قابل فهم تر هستند و این تصور را ایجاد می کند که این سایت به جای موتورهای جستجو برای کاربران ساخته شده است و از این رو از نظر گوگل بسیار مهم است.
نسبت متن به کد نشانگر تجربه بهتر برای کاربر است و این عامل یک فاکتور مهم رتبه بندی در گوگل به شمار می رود.
سرعت بارگذاری صفحه بهتر
کد کمتر می تواند نشان دهنده عدم وجود html های غیر ضروری در صفحه باشد که باعث افزایش سرعت بارگذاری صفحه می شود و باتوجه به اهمیت این فاکتور در رتبه بندی نتایج جستجو ، امروزه اکثر وبسایت ها به دنبال افزایش سرعت بارگزاری هستند.
پیشنهاد می کنیم حتما این مقاله را مطالعه نمایید: اهمیت افزایش سرعت سایت در رتبه بندی گوگل
ثبت سریعتر صفحات در نتایج گوگل
هرچقدر که کد های html صفحه پایین تر باشد ، طبق تجربه ، صفحه سریعتر در نتایج گوگل ثبت و ظاهر می شود. زیرا خزنده های موتور جستجو زمان کمتری را صرف بررسی و درک محتوای صفحه می کنند.
ابزارهای بررسی نسبت متن به کد
چند سایت برای بررسی این نسبت وجود دارند که با درج آدرس هر صفحه از سایت خود می توانید درصد مربوطه را مشاهده نمایید. البته یک راه سخت تر هم وجود دارد ، با استخراج حجم محتوای نوشته شده و تقسیم آن بر حجم کد سایت می توانید این درصد را محاسبه کنید.
وب سایت های whatsmyip.org ، sitechecker.pro ، smallseotools.com این نسبت را به شما ارائه می دهند. ابتدا وارد هرکدام از وب سایت ها شوید و عبارت text to code ratio را یا در قسمت سرچ سایت جستجو کنید و یا از منو سایت آن را انتخاب نمایید و سپس در تولبار مشخص شده آدرس سایت یا صفحه را وارد نمایید. در صورتی که این نسبت پایین بود برای بهبود موارد زیر را اجرا کنید.
بهبود متن به کد
- بررسی کنید آیا کد HTML شما به روز و معتبر است یا خیر؟
- حذف کدهای غیر ضروری
- فضاهای خالی بین کدها را حذف کنید. برای این منظور میتوانید از ابزار استخراج سورس کد سایت استفاده کنید و ساختار کدنویسی هر صحفه سایت را مشاهده کنید.
- از درج جداول خودداری کنید. فقط در صورت لزوم از جدول هایی با طراحی ساده استفاده کنید
- از CSS برای ظاهر طراحی و قالب بندی استفاده کنید
- تصاویر غیر ضروری را حذف کنید
- فقط در صورت لزوم از Javascript و Flash استفاده کنید
- اندازه صفحه خود را زیر 300kb نگه دارید
- هر متن پنهانی را که برای کاربران قابل مشاهده نیست ، حذف کنید
- برای کمک به کاربران جهت مسیریابی در سایت از لینک های داخلی استفاده کنید.
مطلب پیشنهادی : بهینه سازی کد های سایت
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.