آیا از فاکتورهای رتبه بندی سایت ها در گوگل در سال 2020 اطلاع دارید؟ 10 فاکتور اصلی رتبه بندی گوگل کدامند؟ برای پاسخ به این سوالات پیشنهاد می کنیم این مقاله را مطالعه نمایید. بهینه سازی موتورهای جستجو یک فرآیند پویاست که بصورت مداوم درحال تغییر و تکامل است و در هر دوره ای فاکتور های رتبه بندی گوگل بروزرسانی می شود. بیشترین تغییرات در الگوریتم های رتبه بندی گوگل طی سال های 2016 تا 2020 صورت گرفته که رتبه بسیاری از سایت ها را دستخوش جابجایی زیادی کرده است.
بنابراین ضروری است که کاملا به روز به سئو نگاه کرد و براساس معیارها و علایقی که گوگل برای رتبه بندی نتایج جستجو دارد ، فرآیند سئو را انجام داد.
مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی نتایج جستجو در گوگلدر مقاله 30 فاکتور موثر در رتبه بندی سایت ، موارد بیشتری را توضیح دادیم. اما در این مقاله 10 مورد از فاکتور اصلی که تاثیر بیشتری را دارند ذکر کرده ایم. ولی توصیه می کنیم پس از اینکه تمام فاکتورهای ذکر شده در همین مقاله را روی سایت خود انجام دادید ، به سراغ 30 فاکتور دیگر نیز بروید.
سئو را می توان برترین روش بازاریابی انلاین در سال 2020 میلادی دانست. افزایش کاربران اینترنتی و به خصوص افرادی که از طریق گوگل جهت دستیابی به اهداف ، نیازها ، کالا و خدمات مدنظر خود اقدام می کنند ، توجهات را به سمت فاکتور های رتبه بندی در گوگل برده است. همه مدیران سایت ها علاقه دارند رتبه بالاتری در نتایج کسب کنند و مدام به دنبال شناسایی عوامل و فاکتورهایی هستند که با بهبود آنها خود را به صفحه اول گوگل برسانند.
ما 10 فاکتور اصلی رتبه بندی نتایج جستجو در گوگل برای سال 2020 را طبق مقالات منتشر شده و نظرات متخصصین به شما معرفی می کنیم:
محتوا همچنان پادشاه است
در بسیاری از مقالات مرتبط با تولید محتوا این جمله بیل گیتس را خوانده اید، محتوا پادشاه است. باید گفت که در سال 2020 نیز همچنان سلطنت محتوا در سئو سایت و رتبه بندی سایت ها در گوگل ادامه دارد و مهم ترین فاکتور به شمار می رود.
پس دست به کار شوید، محتوای جدید تولید کنید و تعداد صفحات ارزشمند سایت خود را افزایش دهید. کیفیت محتوا را فراموش نکنید و مقالات و مطالبی که برای کاربران کاربردی و با ارزش هستند منتشر نمایید.
به خاطر داشته باشید زمانی کمیت ارزشمند است که با کیفیت همراه باشد. پس روی ارزش متن تمرکز کنید نه تعداد کلمات!
برای تولید محتوا باید تلاش زیادی داشته باشید، مقالات فراوانی را مطالعه کنید و از دل آنها یک چکیده جامع و کامل در رابطه با یک موضوع خاص ارائه دهید.
محتوای تکراری را حذف کنید و هرگز مطالب موجود در وب را کپی ننمایید.
به روز بودن براساس الگوریتم freshness
الگوریتم Freshness گوگل قائده بازی را در سال 2020 تغییر داده . اگرچه این الگوریتم در سال 2010 معرفی شد اما تاثیر آن در سالیان اخیر بیشتر نمایان شده است. اگر صفحات قدیمی زیادی دارید که رتبه مناسبی ندارند ، بروزرسانی آنها می تواند به بهبود رتبه سایت در گوگل کمک نماید. گوگل به مطالبی علاقه دارد که جدید و به روز باشند. اگر دقت کرده باشید بسیاری از مطالب و مقالات در نتایج جستجو با تاریخ ثبت و انتشار مشخص شده اند. البته نمایش تاریخ انتشار مطلب در نتایج گوگل مربوط به مقالات و صفحات وبلاگ سایت می شود.
به نظر می رسد الگوریتم freshness بسیار سریعتر از سایر الگوریتم های رتبه بندی گوگل در نتایج تاثیر می گذارد.
بک لینک باکیفیت نه هر بک لینکی!
مانند گذشته بک لینک ها یکی از قوی ترین فاکتور های رتبه بندی گوگل هستند اما نسبت به گذشته تغییرات زیادی در این فاکتور صورت گرفته است. بروزرسانی الگوریتم هایی مثل penguin 4.0 باعث شده که بک لینک ها هم تاثیر مثبت و هم تاثرات مخرب منفی داشته باشند. برای مثال لینک سازی از طریق رپورتاژ می تواند موجب بهبود رتبه سایت شود ولی ساخت بک لینک در مزارع لینک یا سایت های اسپم می تواند تاثیرات مخربی داشته باشد. مانند گذشته هر بک لینکی نمی تواند به شما کمک کند، پس در ثبت لینک دقت زیادی داشته باشید. در سال های اخیر مفهوم بک لینک باکیفیت و بی کیفیت اهمیت زیادی پیدا کرده است.
اولویت نسخه موبایل سایت
در تاریخ 4 نوامبر 2016 ، گوگل ایندکس شدن صفحات موبایل را اعلام کرد. این بدان معنی است که سازگاری وب سایت با موبایل اکنون به طور مستقیم و با اولویت بر نسخه دسکتاپ بر رتبه سایت در گوگل تأثیر می گذارد. در گذشته ، نسخه دسکتاپ اولویت گوگل برای رتبه بندی سایت ها بود ، اما امروزه برعکس شده و طراحان سایت و سئوکار ها باید توجه بیشتری به نسخه موبایل داشته باشند. پس می توان سازگاری با موبایل را یکی از 10 فاکتور اصلی رتبه بندی گوگل در سال 2020 دانست. برای بهبود امتیاز سایت خود در این فاکتور ،( ویژگی سایت های سازگار با موبایل ) را مطالعه کنید.
سرعت صفحه
با رویکرد فهرست بندی نتایج براساس نسخه موبایل ،سرعت صفحه بیش از هر زمان دیگری اهمیت پیدا کرده است. وب سایت هایی با سرعت صفحه کند ، کار سخت تری برای کسب رتبه خوب در نتایج گوگل خواهند داشت. هدف گوگل با این بروزرسانی ، ارائه وب سایت هایی به کاربران است که سرعت بیشتری داشته باشند تا کاربر سریعتر به نتیجه مورد نظر دست یابد.
اخیرا نیز سه فاکتور مهم مربوط به سرعت سایت در قالب core web vitals معرفی شده که به نظر می رسد تاثیر بسیار زیادی در رتبه سایت ها خواهد داشت. برای آشنایی بیشتر مقاله معرفی core web vitals در کنسول جستجوی گوگل را حتما مطالعه کنید.
کدهای schema
رتبه بندی نتایج به طرز جالبی به سمت ارائه نتایج محلی، شخصی سازی شده و سفارشی برای هر کاربر به پیش می رود. بنابراین برای اینکه بازدید و رتبه بهتری کسب کنیم باید با کدهای schema اطلاعات بیشتری مثل آدرس ، شماره تماس ، قوانین ، محصولات ، خدمات را برای ربات های جستجوگر قابل درک نماییم. کدهای اسکیما هر بخش از صفحه را برای خزنده گوگل بطور دقیقتری تعریف می کنند و اطلاعات بیشتری در مورد صفحه نمایان خواهند کرد.
فقط اطمینان حاصل کنید که نشانه گذاری schema از دستورالعمل های گوگل پیروی می کند.
قدرت برند و شبکه های اجتماعی
جستجوی یک برند توسط کاربران شبکه های اجتماعی را می توان یکی از فاکتور های اصلی رتبه بندی گوگل دانست. همانطور که می بینیم در سال 2020 شبکه های اجتماعی زیادی مثل اینستاگرام ، فیسبوک ، لینکدین ،پینترست و… وجود دارند که کاربران بیشماری را به خود جذب کرده اند. هرچه برند شما در رسانه های اجتماعی بیشتر دیده شود، توسط کاربران بیشتر جستجو شود ، لایک و نظرات بیشتری دریافت کنید، کاربر بیشتری را از شبکه های اجتماعی به سایت خود ارجاع دهید ، موفق تر خواهید بود.
قدرت دامنه
منظور از قدرت دامنه فاکتور دامین اتوریتی نیست! ذکر کلمه کلیدی در نام دامنه ، استفاده از برند در دامنه ، سن دامنه ، کیفیت لینک های دریافتی صفحه اصلی سایت ، می توانند در تعیین قدرت دامنه موثر باشند. هر دامنه ای که بنابر این فاکتورها قدرت بیشتری داشته باشد، شانس بالاتری جهت ارتقا رتبه در گوگل دارد.
پروتکل HTTPS
این فاکتور در واقع یکی از مهم ترین عوامل رتبه بندی سایت ها از سال 2014 بوده و کماکان نیز هست. طبق اعلام رسمی این موتور جستجو ، امنیت اولویت اصلی گوگل است. حتی در سال 2017 رسما اخطاریه هایی برای سایت هایی که نیاز به ورود کاربر داشتند اما از پروتکل http استفاده می کردند ، ارسال کرد و گوشزد کرد که سایت های مانند انجمن ها، فروشگاه های اینترنتی و وب سایت هایی که پنل عضویت دارند و کاربر برای ورود به آنها باید از نام کاربری و پسوورد استفاده کند حتما باید از گواهینامه ssl برخوردار باشند.
اگر در نتایج صفحه اول گوگل به ازای جستجوی هر عبارتی دقت کنید ، متوجه می شوید که اکثر سایت های برتر از https استفاده می کنند.
تجربه کاربری
اگرچه فاکتور تجربه کاربری ux را در آخر توضیح می دهیم ، اما به معنی این نیست که ux کمتر از موارد بالا در رتبه بندی تاثیر دارد.برعکس! تجربه کاربری را می توان حتی جز 3 فاکتور اصلی دانست. با پیشرفت الگوریتم هوش منصوعی گوگل ، باید توجه بیشتری را به ارائه یک تجربه کاربری عالی داشته باشید. دقیقاً دشوار است که بگوییم چگونه می توان تأثیر UX را اندازه گرفت ، زیرا در هر صنعت و جامعه آماری متفاوت است. اما سایت شما باید ویژگی هایی داشته باشد که کاربر در زمان حضور در سایت حس خوب و خوشایندی را تجربه کند.
در ادامه پیشنهاد می کنیم مقاله بهترین روش های سئو در سال 2020 را بشناسید را مطالعه بفرمایید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
دوست دارید به بحث ملحق شوید؟نظرات خود را با ما در میان بگذارید!