تجربه کاربری یا user experience که در اختصار با ux شناخته می شود که رابطه نزدیکی با سئو سایت دارد و در رابطه با حالات و رفتار و تجربه یک کاربر در برخورد با یک وبسایت ، سامانه و یا سیستم الکترونیکی و اینترنتی بحث می کند که یکی از مهم ترین عوامل موثر در بهبود سئو از طریق بهبود رضایت کاربران از وبسایت شما می باشد. در کل این مفهوم تجزیه و تحلیل تعامل انسان و ماشین را در نظر می گیرد.
امروزه با تغییراتی که گوگل در الگوریتم های (به ویژه الگوریتم رنک برین ) خود داده است هوشمندی بالایی در جستجو و رتبه بندی سایت ها دارد به همین دلیل اولین عاملی که برای گوگل و سایر موتور های جستجو اهمیت دارد رضایت کاربران می باشد که در نتیجه رعایت استاندارد های ux یا همان تجربه کاربری بدست می آید.
در ادامه بیشتر از اهمیت توجه به استاندارد های ux تجربه کاربری و نقشی که در سئو دارد و چگونگی افزایش رضایت کاربران صحبت خواهیم کرد که پیشنهاد می کنیم حتما موارد را در وبسایت خود رعایت نمایید.
وجه اشتراک سئو و تجربه کاربری
سئو و تجربه کاربری وجه اشتراک زیادی با هم دارند و رعایت بسیاری از فاکتور های سئو همزمان که موجب رضایت بازدیدکنندگان می شود ، بهبود رتبه در گوگل را نیز به دنبال دارد.
افزایش سرعت بارگزاری سایت ، بهینه سازی و کاهش حجم بودن تصاویر ، مطالب غیر تکراری و مفید برای کاربران ، دسترسی و مسیریابی سریع کاربر در سایت ، کلمات کلیدی مرتبط با هدف کاربر و برطرف کردن به موقع و هدفمند نیاز وی از جستجوی یک مطلب ، خوانایی و وضوح متن و تصاویر و بسیاری از عوامل دیگر از وجوه اشتراک این دو مفهوم هستند.
بسیاری از سایت ها هستند که تمام اصول کدنویسی و بهینه سازی سورس قالب را رعایت کرده اند اما در جذب مخاطبان و تبدیل تعداد کلیک به مشتری و خریدار ناکام هستند.
یکی از علل این امر را می توان عدم توجه به استاندارد های تجربه کاربری دانست. ادغام توام و هم زمان ux و ui بهترین راه برای جلوگیری از چنین مشکلاتی می باشد.
فاکتور های اصلی تجربه کاربری
تجربه کاربری بواسطه فاکتور های اصلی همچون قابلیت ارزشمندی ، دسترسی ، سودمندی ، کاربردی بودن و سهولت استفاده تعریف می شود. تمام عواملی که در سئو هم نقش دارند و باید به آنها توجه داشت. پس می بینید که این دو مفهوم تا چه اندازه به هم نزدیک هستند و اشتراکات فراوانی دارند.
به طور کلی می توان گفت با افزایش رضایت کاربران سئو را بهبود داده اید. لازمه این کار این است که شما بتوانید رفتار مشتریان و مخاطبان خود را تا حدی پیش بینی کنید و علایق و سلیقه های آنها را بدانید. برای این مورد می توانید با متخصصین بازاریابی و تبلیغات مشورت نمایید.
چگونه رضایت کاربران از سایت را افزایش دهیم
همان طور که از کلمه رضایت و معنی آن مشخص است شما علاوه بر جلب نظر کاربران برای مشاهده سایت شما و ورود به آن ، باید به کاربر ارزش افزوده و اطلاعات مفید ارائه دهید. باید سعی کنید نرخ پرش bounce rate سایت خود را شدیدا کاهش دهید. هرچه مدت زمان بیشتری را کاربر روی سایت شما وقت بگذراند بهتر است. برای این منظور برخی از عواملی که جهت رضایت کاربران مهم هستند و کمتر به آنها توجه شده را تشریح می کنیم.
اگر تا الان کمتر به این موارد دقت کرده اید باید بدانید که از سال 2019 مهم ترین فاکتور رتبه بندی سایت ها همین عوامل بوده اند و به احتمال فراوان و با شروع سال 2020 میلادی تاثیر این موارد بیش از پیش مشهود خواهد بود.
مطلب پیشنهادی برای حرفه ای ها : بهترین روش های سئو در سال 2020 را بشناسید
نیاز مخاطبان خود را بشناسید
در حال حاضر سئو فقط توانمندی در تکنیک های فنی بهینه سازی نیست ، بلکه روانشناسی نیز نقش پررنگی در سئو دارد. شناسایی نیاز مخاطبان و جامعه هدف می تواند شما را چند پله از سایر رقبا جلو بیاندازد. اگر شما به خوبی نیازهای مخاطب خود را بشناسید می توانید متناسب با آنها اقدام به تولید محتوا و مطالب نمایید و به راحتی آمار بازدید وبسایت را بالا ببرید.
سئو مطالب کاربردی و مفید ؛ بهبود تجربه کاربری
مطلب مفیدی که بتواند به مخاطب و کاربری که وارد سایت شما شده آموزش بدهد یا اطلاعات مهمی را به وی منتقل نمایید به طور قطع و یقین در رضایت وی تاثیر دارد. مطالب تکراری و کپی شده از سایت های دیگر نه تنها به کار کاربران نمی آید و نرخ پرش و خروج کاربران از سایت را افزایش می دهد بلکه موجب جریمه شدن از طرف گوگل هم می شود.
سرعت سایت خود را در نسخه موبایل و دسکتاپ افزایش دهید
اگر زمانی که کاربر بخواهد وارد سایت شما شود با کندی مواجه شود و نتواند به سرعت به مطالب مورد نظر دسترسی داشته باشد یا بلافاصله اقدام به بستن صفحه می کند و یا از ادامه مطالعه سایر صفحات خودداری می کند.
افزایش سرعت هم در نسخه موبایل و هم در نسخه دسکتاپ با رعایت اصول برنامه نویسی ، کاهش تعداد فایل های استایل و اسکریپت ها ، کاهش حجم تصاویر ، بهینه سازی و کم کردن حجم css و js و استفاده از روش های defer offscreen images و یا eliminate render blocking resources قابل دستیابی است.
در این مقاله توضیح داده ایم که چگونه سرعت سایت خود را با gtmetrix بسنجید : معرفی سایت gtmetrix برای سئو
از ساختار تو در تو کمتر استفاده کنید
وقتی شما سایت را طراحی می کنید و یا در حال بهینه سازی صفحات هستید باید ساختاری ساده را تعریف کنید که منجر به بهبود مسیریابی کاربر و افزایش قابلیت دسترسی به سایر بخش های سایت شود.
هرچه ساختار ، تو در تو و پیچیده تر باشد موجب ابهام برای کاربران می شود و با کاهش رضایت آنها تاثیر منفی در سئو می گذارد.
صفحات سایت را شلوغ نکنید
اصلا صفحات خود را شلوغ نکنید . چه با مطالب و تصاویر بیش از حد و چه استفاده از استایل و ماژول های زیاد!
اگر صفحه شلوغ و بی نظم باشد دسترسی بازدیدکننده به نکات مهم و مدنظر شما را سخت تر می کند و استفاده بیش از حد از ماژول ها می تواند موجب سنگین شدن صفحه و کاهش سرعت سایت شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
دوست دارید به بحث ملحق شوید؟نظرات خود را با ما در میان بگذارید!