سیستم مدیریت محتوا cms

سیستم مدیریت محتوا cms

یک سیستم مدیریت محتوا  CMS نرم افزار یا مجموعه ای از برنامه های مرتبط است که برای ایجاد و کنترل محتوای دیجیتالی استفاده می شود. CMS ها معمولا برای مدیریت محتوای سازمانی (ECM) و محتوای وب (WCM) استفاده می شوند. ECMs  با مدیریت اسناد ، مدیریت اطلاعات دیجیتال و قابلیت حفظ سوابق  و فراهم کردن دسترسی کاربران به اطلاعات دیجیتالی سازمان ، همکاری در محیط کار را تسهیل می کند. WCMs راه اندازی و طراحی وب سایت را برای شرکت ها فراهم می کند. که معروف ترین سیتم های مدیریت محتوای وب وردپرس و جوملا هستند.

هر دو سیستم مدیریت محتوای شرکت و سیستم های مدیریت محتوای وب دارای 2 بخش هستند: یک بخش برنامه مدیریت  (CMA) و دیگری بخش تحویل محتوا  CDA . CMA یک رابط کاربری گرافیکی است که به کاربر اجازه می دهد بدون نیاز به داشتن اطلاعات تخصصی در مورد  HTML ، طراحی ، سئو ، اصلاح و حذف محتوا را در وب سایت انجام دهد. مؤلفه CDA خدمات پشتیبانی از محتوا و اطلاعات را پس از انتشار ارائه می دهد.

سیستم های مدیریت محتوای وب wcms

همانطور که گفتیم سیستم های مدیریت محتوای وب ابزارهایی از پیش طراحی شده هستند که جهت راه اندازی وب سایت ، انتشار محتوا ، بارگزاری تصاویر و ویدئو ، وبلاگ ، اشتراک لینک ، تبلیغات و بازاریابی کاربرد دارند.

با استفاده از wcms دیگر نیازی نیست که یک چهارچوب برای سایت از اول برنامه نویسی شود و در عین حال چون این سیستم ها متن باز هستند به راحتی می توانید تغییرات مدنظر خود را بر روی کد و ساختار آن اعمال کنید. وردپرس ، جوملا و دروپال سه سیستم مدیریت محتوای پر استفاده و محبوب در میان وب سایت ها هستند که بسیاری از شرکت های بزرگ هم از آنها استفاده می کنند.

بهترین سیستم های مدیریت محتوا

تعداد زیادی از سیستم های CMS رایگان برای استفاده شخصی و سازمانی در دسترس است که کاربردی ترین آنها عبارتند از:

سیستم مدیریت محتوای سازمانی SharePoint

sharepoint یک ecms محسوب می شود و مجموعه ای از فناوری های مبتنی بر وب است که امکان ذخیره ، اشتراک گذاری و مدیریت اطلاعات دیجیتال را در یک سازمان آسان می کند.

سیتم M-Files

سیستم مدیریت محتوای m-files از رویکرد مبتنی بر اهمیت متا تگ برای مدیریت اسناد الکترونیکی ، فایل ها و تصاویر استفاده می کند که ساختاری بسیار ساده دارد و کمتر مورد توجه طراحان و توسعه دهندگان وب قرار می گیرد.

wcms جوملا

یک WCMS  رایگان و منبع باز که به زبان پی اچ پی php نوشته شده است و امکاناتی مانند قابلیت کش  ، فیدهای RSS ، ساخت وبلاگها ، جستجو و پشتیبانی از تمام زبان های بین المللی را ارائه می دهد. جوملا در گذشته محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا بود و اما به مرور زمان و با افزایش اهمیت سئو جای خود را به وردپرس داد ، زیرا وردپرس در سئو منعطف تر عمل می کند.

مقاله مهم پیشنهادی در این رابطه: مقایسه جوملا و وردپرس از نظر سئو

سیستم مدیریت محتوای وردپرس

WordPress   دیگری مبتنی بر PHP و MySQL است. وردپرس را می توان محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا که در سئو نیز کارایی خوبی دارد دانست. تعداد زیادی تم و پلاگین برای افزایش کارایی و بهبود عملکرد وردپرس طراحی شده و در دسترس هستند که در طراحی فروشگاه اینترنتی ، انواع سایت ، تولید محتوا و بهینه سازی بسیار کاربرد دارند.

جهت آشنایی بیشتر : مهم ترین افزونه های وردپرس را بیشتر بشناسید

سیستم Pulse

pulse یک نرم افزار اختصاصی است که برای وب سایت های کوچک طراحی شده است و به یک توسعه دهنده وب امکان می دهد تا محتوا را سایت اضافه نماید و آن را به راحتی مدیریت کند.این سیستم مدیریت محتوا به پایگاه داده احتیاج ندارد. از آپاچی با PHP 5 استفاده می کند .

سیستم مدیریت محتوای دروپال

Drupal  نیز یکی از ابزار های مدیریت محتوای وب است که نسبت به سایر cms  ها پیچیده تر است. بسیاری از شرکت ها مثل سونی برای طراحی سایت خود از دروپال استفاده کرده اند. اما تعداد کم قالب های رایگان ،  قیمت بالای قالب های پولی و پیچیدگی های این سیستم ، موجب شده استفاده از وردپرس و joomla در میان کاربران بیشتر باشد.

Backdrop CMS

یک سیستم مدیریت محتوا که بخشی از پروژه دروپال است و با هدف ارائه CMS مقرون به صرفه برای سازمانهای کوچک و متوسط ​​ایجاد شده است. به طور خاص ، Backdrop تنها ابتدایی ترین ویژگی های مدیریت محتوای وب را ارائه می دهد ، اما می تواند با کمک ماژول های مختلف توسعه یابد.

مزیت سیستم های wcms در طراحی سایت

سیستم های مدیریت محتوا می توانند قابلیت کنترل ، پشتیبانی ، فراخوانی و ارائه طلاعات را افزایش دهند. همچنین مزایای نمایه سازی بصری ، جستجو و بازیابی داده ها تسهیل می کنند و به کاربران این امکان را می دهند تا با فاکتورهایی مانند تاریخ انتشار ، کلمات کلیدی یا نویسنده جستجوی خود را انجام دهند و این امکان را فراهم می آورد تا محتوا پس از انتشار اولیه به روز و ویرایش شود.

همچنین cms  های وب  می توانند بستری برای بازاریابی  و دسترسی مستقیم به مشتری را از طریق طراحی وب سایت و فروشگاه اینترنتی فراهم کنند. سیستم های مدیریت محتوا قابلیت شخصی سازی و سفارشی سازی صفحات ، خدمات و نحوه ارائه محصولات را براساس هر کاربر یا مشتری ایجاد می کنند.

سیستم های مدیرتی محتوای وب wcms

سایر مزایای CMS وب یا wcms ها در طراحی سایت عبارتند از:

  • ایجاد قابلیت جستجوی هوشمند در صفحات
  • بهبود تجربه کاربری از طریق ایجاد قابلیت سفارشی سازی
  • URL  های مناسب برای سئو
  • ایجاد انجمن و فروم ها و قابلیت بحث و تبادل نظر انلاین
  • پشتیبانی از انواع قالب و تم ها
  • نصب راحت و بسیار سریع بدون نیاز به دانش تخصصی طراحی وب
  • پنل مدیریت چندزبانه
  • تعریف متاتگ های قابل شناسایی برای موتورهای جستجو
  • اشغال حجم کم از سرور