دو سیستم مدیریت محتوای CMS پرکاربرد که توسط بسیاری از سایت ها در سراسر وب مورد استفاده قرار می گیرند جوملا و وردپرس هستند که قصد داریم در این مقاله با مقایسه وردپرس و جوملا از نظر عملکرد و کارایی هرکدام در سئو ، مزایا و معایب آنها را نیز بیان نماییم. مقایسه وردپرس با جوملا تنها محدود به حوزه نمی شود و می توان آنها را از لحاظ امنیت ، کاربرد در کسب و کار ، هاستینگ ، تجارت الکترونیک و ساختار برنامه نویسی نیز مورد تحلیل قرار داد.
اگر بصورت کلی بخواهیم نظر دهیم باید گفت که سئو وردپرس ساده تر و بهتر عمل می کند اما باید دقیق تر به جزئیات نگاه کنیم و سپس تصمیم گیری نماییم. هیچ برتری نمی تواند مطلق باشد و شما باید باتوجه به نوع سایتی که قصد راه اندازی آن را دارید با نکاتی که مطرح می کنیم یا جوملا را انتخاب کنید و یا وردپرس.
مقایسه سئو جوملا و وردپرس
اگر یک فرد تازه کار در سئو باشید ، استفاده از جوملا می تواند خیلی برای شما دردسر ساز باشد. با این حال ، با جوملا نسخه 2.5 ، به بهبود قابلیت های سئو توجه شده است که تا حدودی عملکرد آن را بهبود بخشیده است.
جوملا شامل کلیات اصلی سئو است. امکان تعریف url ها ، درج توضیحات متا ، تعیین کلمه کلیدی ، برچسب عنوان در جوملا تعریف شده است اما خیلی کاربر پسند نیست.
سیستم مدیریت محتوای جوملا این امکان را به کاربر می دهد که به راحتی در صفحه لینک فالو یا نوفالو را ثبت نماید.
نکته جالب در مورد سئو برای وردپرس این است که کار نسبتا ساده تری در مقایسه با جوملا است. در وردپرس نظم و ترتیب بیشتری به چشم می خورد ، ضمن اینکه محیط جذاب تر و یوزرفرندلی دارد.
وردپرس به شما امکان می دهد برای پست ها و مطالب برچسب ایجاد کنید ، که این قابلیت در جوملا بدون استفاده از برنامه های نصبی و افزونه ها ممکن نیست.
علاوه بر این موارد افزونه های وردپرس در مقایسه با جوملا فراوان تر و کاربردی تر هستند. در مقاله مهم ترین افزونه های وردپرس توضیح دادیم که برخی از آنها چگونه خیلی سریع عملکرد سایت را بالا می برند.
طبق تحقیقات انجام شده می توان اعلام کرد که گوگل به وردپرس علاقه بیشتری در مقایسه با جوملا دارد و در عین حال برای افراد تازه کار نیست مناسب تر است.
مقایسه سرعت صفحه در جوملا و وردپرس
این تصور که جوملا حجیم است و باعث می شود وب سایت شما به یک هیولای بزرگ با سرعت آهسته تبدیل شود برداشت اشتباهی است که برخی از شرکت های طراحی سایت به مشتریان خود اعلام کرده اند. در مجموع وردپرس و جوملا در این مقایسه تفاوت چندانی ندارند و هردو با استفاده از افزونه های خاص و با فشرده سازی css و js ، قابلیت gzip ، سئو تصاویر و دیگر اقدامات لازم ، می توانند به حداکثر سرعت ممکن دست یابند.
بهینه سازی تصویر
قبل از انتشار نسخه 2.5 جوملا ، وردپرس در این مقایسه کاملا برتر بود. اما پس از انتشار نسخه جدید جوملا هردو سیستم دارای قابلیتهای درج تگ alt ، عنوان تصویر ، تنظیم ابعاد تصویر و بارگزاری آسان عکس در سئو تصاویر اشاره کرد.
وردپرس با استفاده از افزونه ای به نام SEO Friendly Images اساسا تمام موارد فوق را به صورت خودکار برای شما انجام می دهد و نکته ای که برای کاربران جوملا میتوان اشاره کرد، جوملا به طرز عجیبی به موتورهای جستجو دستور می دهد پوشه تصاویر را ایندکس نکنند که تاثیر منفی در سئو دارد. برای حل این مشکل باید در فایل robots.txt سایت بخش disallow تصاویر را حذف نمایید.
مقایسه لینک سازی داخلی
اگر لینک سازی داخلی را یکی از مهم ترین فاکتورهای سئو بدانیم پس مقایسه جوملا با وردپرس در این حوزه اهمیت خواهد داشت.
وردپرس ، لینک سازی داخلی را آسان کرده و حتی با استفاده از افزونه منعطف تر نیز می شود و به شما این امکان را می دهد که خیلی راحت و مستقیم لینک سازی نمایید و می توانید با انتخاب یک صفحه یا نوشته لینک آن را در متن قرار دهید. اما در جوملا متاسفانه اینگونه نیست و لینک ها باید دستی و به روش های قدیمی انجام شود و باید ابتدا آدرس موردنظر را کپی کرده و با تعریف کد لینکدهی آن را به انکرتکست مربوطه اضافه کنید. هرچند که می توان با نصب افزونه لینک سازی سریع و مستقیم را برای آن ایجاد کرد ، اما نصب بیش از حد پلاگین هم امنیت سایت را تهدید می کند و هم سئو را تضعیف می کند.
مقایسه ساختار url در وردپرس و جوملا
قابلیت خوانایی و سهولت در تعیین و سئو url در هر دو سیستم کاملا حرفه ای است و هم در جوملا و هم برای وردپرس می توانید آدرس و لینک های مدنظر خود را تولید کنید. اما یک تفاوت ناچیز با هم دارند و آن هم اینکه در یک پست وردپرس شما می توانید به راحتی آدرس را تغییر دهید ولی احیانا اگر تمایل داشته باشید یک آدرس را در جوملا عوض کنید مجبور هستید که آن را حذف کنید و صفحه جدیدی با آدرس جدید ایجاد کنید و سپس برای جلوگیری از صفحات 404 ، url قدیمی را بر url جدید تغییر مسیر دهید.
404 صفحه سفارشی
در وردپرس خیلی راحت صفحه 404 ایجاد و سفارشی سازی می شود اما در جوملا اینگونه نیست و باید با دردسر زیاد و به صورت دستی و اعمال تغییرات در فایل htaccess صفحات شکسته را به یک صفحه انتخابی ریدایرکت کنید.
این مورد امکان دارد برای شما اهمیتی نداشته باشد اما اگر به دنبال سفارشی کردن صفحات 404 سایت خود هستید به یاد داشته باشید که جوملا در مقایسه با وردپرس مناسب نیست.
در کل وردپرس از بسیاری جهات برتر از جوملا در بخش سئو است. اما اگر امکانات جوملا برای اهداف شما مناسب تر است از کار با آن دلسرد نشوید و با تلاش و پشتکار بیشتر می توانید یک وبسایت کاملا بهینه ایجاد نمایید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
دوست دارید به بحث ملحق شوید؟نظرات خود را با ما در میان بگذارید!