weblight گوگل چیست؟

weblight گوگل چیست

Weblight  پروژه ای است که با تصمیم گوگل برای سهولت دسترسی کاربرانی که با اینترنت بسیار ضعیف در حد 2G و با هدف تسریع و سهولت در بارگزاری وب سایت های در تلفن های همراه هوشمند راه اندازی شده است و ابتدا فقط بر روی مروگر chrome و سیستم عامل اندروید قابل اجرا بود. این فناوری کاربردی در سئو ، به بارگیری صفحات وب تا 4 برابر سریعتر کمک می نماید و مصرف داده را تا 80٪ کاهش می دهد ، که به نظر می رسد کمک بزرگی برای کاربرانی است که به اینترنت با سرعت کند دسترسی دارند. طبق اعلام گوگل ، وب سایت هایی که خود را با این فناوری تطبیق داده اند افزایش 50٪ ترافیک را تجربه کرده اند. وبلایت را می توان یکی از ابزارهای گوگل در جهت افزایش سرعت سایت دانست.

Google web light  ابتدا در کشور های اندونزی و هند راه اندازی شد که به نظر می رسد که هم برای کاربران و هم برای وب سایتها مفید است. دقت داشته باشید که weblight  برای اتصال 3G  یا 4G  فعال نیست و در واقع ضرورتی هم ندارد.

weblight در کنسول جستجوی گوگل

اگر دقت کرده باشید در سرچ کنسول گوگل در قسمت performance ، گزینه ای به نام search appearance وجود دارد که اگر روی آن کلیک کنید می توانید دفعاتی که کاربری با سرعت پایین صفحه ای از سایت شما را بازدید کرده را ببینید.

برای اینکه نسخه وبلایت  سایت خود را مشاهده نمایید از طریق نسخه قدیمی وبمستر گوگل ، tools  و سپس گزینه transcoder را انتخاب نمایید و با ثبت آدرس می توانید نسخه بهینه شده را دانلود و بررسی کنید.

اگر در وب سایت خود از تبلیغات استفاده می کنید ، weblight تعداد تبلیغات نشان داده شده در هر صفحه را محدود می کند و نهایتا 3 تبلیغ را نمایش می دهد.  طبق گفته های گوگل ، این محدودیت تاثیر منفی در درآمد و میزان کاربران سایت شما نخواهد داشت  زیرا 50٪ افزایش ترافیک را نیز به همراه دارد.

Weblight گوگل چگونه عمل می کند؟

این فناوری به صورت خودکار ، کاربرانی که با سرعت پایین به اینترنت متصل هستند را شناسایی می کند و با رمزگزاری صفحه نسخه ای متفاوت و بهینه را برای آنها نمایش می دهد. در حالت عادی  گوگل  کل وب سایت شما را رمزگذاری نمی کند  ، فقط آن صفحه ای که کاربر می خواهد وارد آن شود را تغییر می دهد.

در این صورت آدرس اینترنتی یک صفحه به این شکل تغییر می یابد:

http://googleweblight.com/?lite_url=[your_website_URL]

در واقع ، بسیاری از وب سایت ها زمان بارگذاری صفحه را جدی نمی گیرند و فقط به محیط کاربری جذاب توجه می کنند که بسیاری مواقع در صورت عدم رعایت سئو منجر به افزایش زمان بارگذاری صفحه می شود. اما به کمک weblight  این مشکل برای کاربران کم سرعت برطرف شده است.

البته پیشنهاد می کنیم اگر از تصاویر حجم بالا استفاده کرده اید و حتما لازم است که تصویر به کاربر نمایش داده شود می توانید weblight  را غیر فعال کنید. برای این کار ، گوگل  راه حلی دارد که به شما امکان می دهد که اگر نمی خواهید صفحات سایت کد گذاری شود با استفاده از تگ “Cache-Control: no-transform”  که در هدر سایت قرار می گیرد آن را غیرفعال کنید.

زمانی که گوگل بات این تگ را مشاهده کند ، صفحه سایت بصورت عادی و بدون کدگزاری نمایش داده خواهد شد. اما در غیر این صورت ، گوگل با احتمال اینکه مدت زمان لود و نمایش صفحه به کاربر زیاد خواهد بود ، نسخه کدگزاری شده را نمایش می دهد.

در کل weblight  هرچه باشد برای سایت و سئو مثبت و کاربردی است و پیشنهاد می کنیم هرگز از تگ بالا استفاده ننمایید زیرا امکان ایجاد خطا و مشکلات دیگری را محتمل می نماید.

2 پاسخ
  1. آزیتا آژنگ
    آزیتا آژنگ گفته:

    سلام
    روزتون بخیر
    من دبیر هستم میخواستم با نحوه استفاده از وبلایت برای کارهای آموزشی و تدریس در فضای مجازی آشنا بشم
    لطفا راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • seobehine
      seobehine گفته:

      باسلام
      وبلایت مورد بحث ما یکی از اصطلاحات سئو و مربوط به موتور جستجوی گوگل هست و به مسائل آموزشی و تدریس ارتباطی نداره

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *