نقشه سایت Xml چیست و چه تاثیری در سئو دارد؟

نقشه سایت xml برای بهبود جایگاه سایت در گوگل

نقشه سایت xml  یا sitemap به عنوان یک فهرست راهنمای ساده اما مهم برای گوگل و دیگر موتورهای جستجو و تاثیر گذار در سئو ، تعریف می شود که علاوه بر مطالب موجود در صفحات سایت ، سایر اطلاعات ساختاری وبسایت را نیز شامل می شود. در سایت مپ که بخش مهمی از وبسایت است ، صفحات یک دامنه با ترتیب سلسله مراتبی منظم درج می شوند به گونه ای که صفحات مهم تر در بالای لیست قرار می گیرند. در ابتدایی ترین شکل ، سایت مپ یک فایل xml است که url های سایت را به همراه تاریخ انتشار و تاریخ آخرین بروزرسانی معمولا طبق فرمت example.com/sitemap.xml نمایش می دهد.

البته استفاده از پروتکل نقشه سایت تضمین نمی کند که صفحات وب در موتورهای جستجو حتما ثبت شده اند اما در بررسی بهتر صفحات به ربات های خزنده کمک می کند.

وب سایت خود را به عنوان یک خانه در نظر بگیرید، پس صفحات سایت شما اتاق های آن خانه خواهند بود. در این بین نقشه سایت به عنوان یک طرح و نمای شماتیک از خانه شما ( وبسایت ) خواهد بود. در این وضعیت مهمان ها که ربات های جستجوگر گوگل و سایر موتورهای جستجو هستند به راحتی اتاق ها را پیدا می کنند.

ساخت نقشه سایت برای هر سایتی اهمیت دارد و تمام متخصصین سئو ایجاد آن برای دسترسی بهتر و سریعتر گوگل به یک وبسایت را توصیه می کنند. تا جایی که فقدان یک سایت مپ مناسب مضرات فراوانی برای سایت به همراه دارد.

انواع نقشه سایت

نقشه سایت نخستین بار در سال 2005 توسط گوگل معرفی شد و یک سال بعد MSN و Yahoo هم از این ابزار رونمایی کردند. دو نوع مپ اصلی ، XML و HTML وجود دارد. نقشه های XML ساختاری مناسب برای موتور های جستجو دارند و معمولا توسط کاربر دیده نمی شوند و در مسیریابی و یافتن صفحات به کاربران کمکی نمی کنند.

اما نقشه هایی که با فرمت html  ایجاد می شوند برای درک کاربر از ساختار وب مناسب هستند. نقشه سایت ضمن اینکه وبسایت را به طور کلی کاربر پسند تر می کند ، قابلیت های انتقال کاربر میان صفحات را افزایش می دهد و کاربران قادر خواهند بود بخش های وب سایت و لینک ها را در صفحات مشاهده کنند.

البته sitemap انواع دیگری نیز دارد و برای تمام اجزا سایت مانند تصاویر ، ویدئوها و سایر فایل ها می تواند طراحی شود.

برخی از سیستم های مدیریت محتوای وب سایت به شما امکان می دهند بطور خودکار نقشه سایت XML ایجاد کنید. اگر از یکی از این برنامه ها یا افزونه های تولید خودکار نقشه سایت XML استفاده می کنید ، خروجی را چک نمایید که خطا و مشکلی نداشته باشد.

مزایای ایجاد نقشه XML

در صورتی که تغییرات روزانه وبسایت بسیار زیاد و داینامیک است ، وب سایت لینک سازی داخلی مناسبی ندارد، سایت بک لینک های خارجی کمی دارد یا  تازه راه اندازی شده ، سایت شما  بزرگ است و یا مطالب بایگانی شده زیادی دارد ،  شما یک وب سایت با ساختار پیچیده یا پیوندهای داخلی زیادی دارید ، حتما باید سایت مپ مناسب ایجاد کنید و از مزایای آن بهره مند شوید.

نقشه سایت اطلاعات و داده های بیشتری را به موتورهای جستجو منتقل می کند. تمام URL های سایت را لیست و فهرست بندی می کند ، حتی صفحاتی که به راحتی توسط کاربران و موتور جستجو قابل مشاهده نیستند.

صفحات را براساس اهمیتی که دارند برای خزیدن ربات های گوگل اولویت بندی می کند و از دیگر مزایای سایت مپ این است که به راحتی با استفاده از برچسب می توانید مشخص کنید که مهم ترین مطالب کدام صفحات هستند.

از طریق نقشه سایت می توانید دسترسی خزنده های گوگل را به صفحاتی که مایل نیستید ایندکس شوند محدود کنید.

ایجاد نقشه XML می تواند بسیار آسان باشد و بسیاری از سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس امکان ایجاد خودکار مپ را به شما می دهند که البته محدودیت هایی مثل درج حداکثر 500 صفحه در نقشه را دارند.

همچنین می توانید از قابلیت ایجاد نقشه داینامیک افزونه یوست سئو نیز استفاده کنید که بسیار بهتر و کاربردی تر است. این افزونه آدرس نقشه سایت را به این شکل ایجاد می کند: example.com/sitemap_index.xml

مزایا و اهیت نقشه سایت در سئو تاثیر دارد

تاثیر ساخت نقشه سایت xml در سئو

امروزه باتوجه به رقابت شدید سایت ها بر سر تصاحب جایگاه بهتر در گوگل ، باید از تمام توان و ابزارهای ممکن برای پیشی گرفتن از رقبا استفاده کرد. نقشه سایت به عنوان یکی از فاکتورهای مهم سئو تاثیر به سزایی در این امر دارد.

نقشه های XML توسط همه موتورهای جستجو به رسمیت شناخته شده و امکان ارسال یکپارچه اطلاعات و آدرس های سایت را فراهم می کنند و هرزمان که تغییراتی در وب سایت ایجاد شود ، اطلاعات موجود در نقشه سایت نیز به سادگی به روز می شوند. و موجب می شود تا بدون هیچ زحمتی بتوانید بروزرسانی محتوای وب سایت را به گوگل اعلام نمایید.

زمانی که بحث فاکتورهای رتبه بندی سایت در سئو مطرح می شود ، نقشه XML اهمیت و نقش مثبتی دارد. این پروتکل به گوگل و سایر موتورهای جستجو کمک می کند تا ضمن بررسی سریع وبسایت ، ساختار آن را نیز به راحتی درک نمایند.

سایت مپ وظیفه دارد به موتورهای جستجو صفحات و مطالب یک وبسایت را جهت بررسی اعلام نماید و به نوعی کاربرد متضاد با robots.txt که بیشتر وظیفه ممانعت از دسترسی ربات ها به برخی صفحات را دارد ، ارائه می دهد.

به طور خلاصه ،  سایت مپ ها رتبه بندی یک وب سایت در نتایج موتور جستجو را ارتقا می دهد و کاملا در جهت اهداف سئو است که منجر به قرار گرفتن سایت در نتایج گوگل در رتبه های بالاتر می شود و افزایش نرخ کلیک و بازدید را به همراه دارد. در کل ، این هم برای مالک وب سایت و هم برای کاربر مفید است.

پس از ایجاد نقشه سایت xml ، حتما باید آن را در بخش sitemap کنسول جستجوی گوگل ثبت نمایید. همچنین می توانید آدرس دقیق نقشه را در فایل robots.txt نیز درج کنید.

سوالات متداول مرتبط:

آیا ساخت نقشه سایت ضروری است؟

اگر قصد دارید خزنده های موتور جستجو بهتر و راحت تر سایت شما را بررسی و ایندکس کنند، حتما به نقشه سایت نیاز دارید

مزایای نقشه xml چیست؟

ایجاد نقشه xml مزایای زیادی دارد. درک بهتر گوگل از سایت، خزش سریعتر توسط ربات ها، بهبود سئو و رتبه سایت

چگونه نقشه xml ایجاد کنیم؟

اگر از وردپرس استفاده میکنید، افزونه هایی مثل یوست یا رنک مث این کار را انجام میدهند

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *