تغییر نام دامنه سایت بدون ضربه زدن به سئو
ممکن است زمانی متوجه شوید که نام دامنه سایت شما ، مناسب نیست و نیاز به تغییر دامنه داشته باشید. اگرچه تغییر دامنه سایت ساده است ، اما در صورت عدم دقت می تواند تأثیر منفی بر سئو سایت داشته باشد. هدف ما از انتشار این مقاله ، آموزش شیوه درست تغییر دامین بدون ضربه وارد شدن به سئو و جایگاه سایت در گوگل است.
سئو نقش مهمی در موفقیت وب سایت شما ایفا می کند ، به خصوص در بالا بردن بازدید و ترافیک. اگر به دنبال تغییر دامنه هستید یا این کار را انجام داده اید باید گفت خوشبختانه روش هایی برای تغییر نام دامنه سایت بدون آنکه تاثیر منفی در سئو بگذارد وجود دارد. این بدان معنی است که می توانید تغییرات مدنظر خود را بدون هیچ ترسی از افت رتبه در نتایج جستجوی گوگل انجام دهید ، به شرط اینکه اصول و قواعد بازی را رعایت کنید.
نگران نباشید! با کمی دقت و هوشمندی می توانید نام دامنه را بدون اینکه اثر مخربی بر سئو بگذارد ، تغییر دهید. در ادامه توضیحات کاملی برای این کار ارائه شده است.
البته جهت هرگونه تغییری پیشنهاد می کنیم مقاله تاثیر انتخاب نام دامنه در سئو را حتما مطالعه نمایید.
چگونه تغییر دامنه بر سئو تاثیر می گذارد؟
عوامل زیادی مانند اختلال در هاست می توانند بر سئو تاثیر منفی بگذارند. تغییر نام دامنه نیز در صورتی که به درستی انجام نشود ، می تواند تاثیرات مخربی در رتبه سایت داشته باشد.
گاهی اوقات شما نیاز به تغییر دامین سایت خود را احساس می کنید. این امر می تواند به دلیل تغییر نام دامنه به یک نام کاربرپسند باشد ، یا قصد دارید از نام برند خود در دامنه استفاده کنید. امکان دارد تغییر دامین به علت تغییر حوزه فعالیت سایت یا تغییر برند شما باشد.
صرف نظر از اینکه دلیل این تغییر چیست ، درک این نکته که حتی کوچکترین تغییرات می توانند در رتبه بندی سایت شما در نتایج گوگل تأثیر بگذارند، اهمیت دارد. با تغییر نام دامنه ، لینک های موجود در صفحات که به یکی از url های دامنه قبلی داده شده اند ، دیگر موجود نخواهند بود و از دید موتورهای جستجو و کاربران لینک های ناقص هستند که همانطور که می دانید تاثیر منفی در سئو دارد و موجب افت رتبه صفحات سایت خواهد شد و در ادامه کاهش نرخ کلیک و ترافیک سایت را به همراه خواهد داشت.
به طور کلی ، اگر با یک نام دامنه مدتی فعالیت داشته باشید ، گوگل و سایر موتورهای جستجو سایت شما را با آن نام می شناسند و به واسطه آن دامین ، وبسایت شما اعتبار و رتبه کسب کرده است و تغییر آن طبیعتا مشکلاتی را در تشخیص صفحات و url ها و محتوای سایت ایجاد می نماید. اما راه حل چیست؟ آیا کلا نباید به فکر تغییر نام دامنه باشیم؟ چه راهکاری برای از بین بردن تاثیر منفی این اقدام بر سئو وجود دارد؟
تغییر دامین سایت بدون تاثیر منفی در سئو
اگرچه تغییر دامین معمولا منجر به افت موقتی سایت در رتبه بندی نتایج گوگل می شود ، اما اجرای چند مرحله ساده می تواند در جلوگیری از آسیب های طولانی مدت به سایت کمک کند.
گاهی واقعا تغییر نام دامنه ضروری است و حتی می تواند موجب بهبود سئو و رتبه سایت نیز شود. با این حال ، مهم است که نتایج منفی احتمالی را درنظر داشته باشید. مخصوصا زمانی که پای سئو سایت در میان باشد. تغییر نام دامنه سایت ، نباید منجر به سردرگمی موتورهای جستجو شود. و شما نباید پیدا کردن و درک محتوای سایت را برای موتورهای جستجو ، پیچیده و دشوار کنید.
برای اینکه تغییر دامین سایت تاثیر منفی روی سئو نداشته باشد ، حتما سه مرحله زیر را با دقت انجام دهید
از سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید
اولین کاری که باید انجام دهید ایجاد یک بک آپ کامل از وب سایت است. ابزارهای زیادی برای این کار وجود دارد ، اما استفاده از یک افزونه وردپرس که علاوه بر تهیه نسخه پشتیبان ، قابلیت انتقال و ریدایرکت آدرس های قدیمی را نیز داشته باشد ، کار شما را آسان تر می کند.
به همین دلیل ، افزونه Duplicator را توصیه می کنیم. برای نصب این افزونه به قسمت افزودن افزونه های سایت خود در پنل مدیریت وردپرس مراجعه کنید. پس از نصب و فعال سازی افزونه ، منوی Duplicator را در داشبورد وردپرس خود باز کنید و سپس گزینه تهیه نسخه پشتیبان سایت را انتخاب نمایید.
زمانی که بک آپ آماده شد ، می توانید آن را دانلود کرده و روی کامپیوتر شخصی خود ذخیره نمایید. این فایل تمام آن شامل تمام اطلاعات سایت است که قصد انتقال آنها به دامنه جدید را دارید.
انتقال کامل سایت به دامنه جدید
قبل از انجام تغییرات ، باید یک پایگاه داده برای دامنه جدید خود ایجاد کنید. در قسمت مدیریت هاست می توانید یک دیتاست جدید ایجاد نمایید. سپس ، باید فایل هایی که از طریق Duplicator ایجاد کرده اید را به نام دامنه جدید خود بارگذاری نمایید. برای انجام این کار ، ابتدا باید با استفاده از یک نرم افزار FTP و ساخت نام کاربری و پسوورد ftp به دامنه وصل شوید. مطمئن شوید که پوشه root خالی است و پس از آن فایل های بک آپ و نصب را در آن بارگذاری کنید.
پس از پایان بارگذاری ، نام دامنه جدید خود را در مرورگر وارد نمایید و مراحل نصب را با وارد کردن اطلاعات دیتاست انجام دهید. دقیقا مشابه نصب وردپرس!
افزونه Duplicator نسخه پشتیبان را از پایگاه داده به دامنه جدید منتقل می کند. در ادامه از شما خواسته می شود URL یا آدرس سایت را به روز کنید. افزونه این اطلاعات را بطور خودکار انجام می دهد، اما اگر اینگونه نباشد می توانید آن را به صورت دستی وارد نمایید.
برای تأیید صحت انتقال و نصب ، می توانید با وارد کردن URL جدید در مرورگر ، سایت خود را مشاهده نمایید.
حال که مراحل انتقال و تغییر نام دامنه سایت انجام شده است باید برای جلوگیری از تاثیر منفی در سئو ،تمامی ادرس های قدیمی باارزش و دارای رتبه خوب در گوگل را به آدرس های جدید ریدایرکت کنید. این کار موجب می شود که موتورهای جستجو به آدرس جدید مراجعه کنند و اعتبار سایت شما از دست نرود.
تغییر نام دامنه را به گوگل اطلاع دهید
اکنون که سایت خود را به دامنه جدید خود منتقل کرده اید ، باید گوگل را از تغییرات مطلع سازید و به موتورهای جستجو کمک کنید تا آدرس جدید سایت و صفحات داخلی آن را به سرعت پیدا و شناسایی کنند و در نتایج جستجو نمایش دهند.
با افزودن دامنه جدید به کنسول جستجوی گوگل ( گوگل وبمستر ) ، این فرآیند را شروع کنید:
سپس ، به مدیریت دامنه قدیمی خود در کنسول جستجوی گوگل وارد شوید و از قسمت setting در پایین منوی سمت چپ ، گزینه change of address را انتخاب نمایید و آدرس جدید سایت خود را انتخاب کنید.
توجه! هم دامنه قدیمی و هم دامنه جدید باید با یک آدرس ایمیل در وبمستر تولز ثبت شده باشند.
با تمام این اوصاف و مقاله ای که جهت مطالعه بیشتر به شما معرفی کردیم ، بد نیست کمی در مورد دامنه ای که عمر طولانی دارد کمی بیشتر فکر کنید. برای همین منظور حتما مطلب میزان تاثیر سن دامنه در سئو را بخوانید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.