افزایش امنیت سایت با 10 روش ساده و کاربردی
محافظت و افزایش امنیت سایت دغدغه تمام مدیران وبسایت ها و فروشگاه های اینترنتی هم از جهت محفوظ نگاه داشتن اطلاعات حیاتی و شخصی سایت و همین طور از نظر عدم دسترسی به اطلاعات خصوصی کاربران ، می باشد. گاهی اوقات بهترین روشها برای مقابله با هر کاری ساده ترین روشها هستند. میدانید که باید وب سایت خود را از شر افراد مجرم و هکرها در امان نگه دارید، اما بعضا با روشهای پیچیده ای مواجه میشوید که شما را دچار سردرگمی میکند. اما روشهای ساده و در عین حال کاربردی و موثری وجود دارند که با اجرای آنها میتوانید افزایش امنیت سایت خود را تضمین کنید.
امنیت وب فاکتوری است که نه تنها برای مالک دامنه بلکه برای موتورهای جستجو نیز اهمیت دارد و در سئو سایت تاثیر می گذارد و گوگل به وبسایت هایی که امنیت بالاتری دارند توجه بیشتری دارد.
کاربران فضای مجازی نیز به وبسایت هایی اعتماد می کنند که بالاترین ضریب امنیتی را رعایت کرده باشند. یعنی در این چرخه ، از سه منظر می توان ضرورت افزایش امنیت سایت را مشاهده کرد. اول مالکیت وبسایت جهت جلوگیری از به سرقت رفتن اطلاعات مهم ، دوم کاربرانی که قصد ورود یا خرید از سایت را دارند و سوم موتورهای جستجو که توجه ویژه ای به میزان امنیت وبسایت دارند و این فاکتور را در نتایج رتبه بندی لحاظ می کنند.
امنیت سایت چیست؟
شما وب سایت خود را راه اندازی کرده اید و اقدامات زیادی برای تقویت سئو و تولید محتوا ، خرید بک لینک و سایر اقدامات در جهت موفقیت سایت انجام داده اید. اما ممکن است یک مؤلفه مهم را نادیده گرفته باشید: امنیت وب سایت. حملات سایبری میتواند هزینه های فراوانی را روی دست مالکان وبسایتها بگذارد، به اعتبار شما آسیب می رساند و موجب ازدست رفتن بخش زیادی از مخاطبان و بازدیدکنندگان میشود. خوشبختانه، می توانید با افزایش امنیت سایت از بروز این اتفاقات جلوگیری کنید.
امنیت وب سایت به هر اقدام یا استراتژی هایی اشاره دارد که جهت اطمینان از اینکه داده های وب سایت در معرض سوء استفاده سایبری قرار نمی گیرند.
افزایش امنیت ، وب سایت در برابر موارد زیر محافظت می کند:
حملات DDoS این حملات می توانند سایت شما را به طور کامل از کار بیندازند و سایت را برای بازدیدکنندگان غیرقابل دسترس نماید. درر این صورت حتی اگر با اقدامات سئو ، سایت شما در رتبه اول گوگل هم قرار گرفته باشد، هیچ بازخورد مثبتی به همراه نخواهد داشت و سایت پس از مدتی از ایندکس گوگل خارج میشود.
بد افزار یا “نرم افزار مخرب”، یک تهدید بسیار رایج است که برای سرقت اطلاعات حساس مشتری، توزیع هرزنامه، اجازه دسترسی مجرمان سایبری به سایت شما و موارد دیگر استفاده می شود.
بلک لیست: سایت شما ممکن است از نتایج موتورهای جستجو حذف شود و با اخطاری علامت گذاری شود که در صورت یافتن بدافزار توسط موتورهای جستجو، مانع از دسترسی کاربران به سایت میشود.
و یا سایر روشهای دیگر که منجر به آسیب به بخش های مختلف سایت از جمله محتوا میشود.
روش های بالا بردن امنیت سایت
طی چند سال اخیر، تعداد وب سایتهای تجارت الکترونیکی که هک میشوند و دادههای مشتریان خود را از دست میدهند به طور مداوم افزایش یافته است و اگرچه روز به روز سیستمهای امنیتی وب ارتقا یافته اند اما به همان میزان هم تخصص هکرها بیشتر شده است. سرقت اطلاعات و هویت کاربران، کلاهبرداری اینترنتی،فروش داده ها، ضربه به اعتبار سایت نتایج غیرمطلوب اقدامات هکری در فضای مجازی بوده است.
همانطور که گفتیم روشهایی را معرفی میکنیم که ساده هستند و بسیاری از افراد با کمترین دانش تخصصی در زمینه امنیت سایت میتوانند این روشها را اجرا کنند و موجب بالا رفتن سکوریتی وبسایت خود شوند.
پیش از هر چیز برای اینکه متوجه شوید آیا دامنه سایت شما امن است می توانید با کلیک بر لینک ابزار بررسی امنیت دامنه سایت ، از ایمن بودن و غیرقابل نفوذ بودن سایت خود مطلع شوید. |
در این مطلب 10 راهکار و اقدام اساسی که برای افزایش امنیت سایت و محافظت از وب سایت خود باید انجام دهید را توضیح داده ایم.
نرم افزارها و سیستم عامل را به روز کنید
به روز نگه داشتن تمام سیستم عامل ها یا اسکریپت هایی که نصب کرده اید بسیار مهم است. هکرها با حمله به نقص های امنیتی در نرم افزارهای تحت وب ، امنیت سایت شما را تهدید می کنند . اهمیت دارد که هر محصول نرم افزاری که در وبسایت خود به کار گرفته اید را به روز کنید.
در سال های اخیر، اکثریت قریب به اتفاق کسب و کارهای بزرگ و کوچک، از پلتفرم هایی مانند دروپال، وردپرس، جوملا استفاده می کنند! این سیستم ها راه اندازی و مدیریت یک کسب و کار الکترونیکی موثر را بسیار آسان تر از طراحی سفارشی یا برنامه نویسی فراهم می کنند. نکته کلیدی در استفاده از این پلتفرمها این است که باید مطمئن شوید که از به روزترین نسخه استفاده میکنید – و به محض انتشار یک پچ جدید، وب سایت خود را بروزرسانی کنید. روزانه تعداد زیادی از وب سایت ها فقط به این دلیل که از نسخه های قدیمی نرم افزار در وب سایت خود استفاده می کنند هک می شوند.
مثلا اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میکنید، مرتبا با ارائه آپدیت جدید وردپرس، بروزرسانی سایت را انجام دهید. همچنین پلاگین هایی که نصب کرده اید را به روز کنید.
افزایش امنیت سایت با رمز عبور قوی
استفاده از کلمات عبور قوی بسیار ضروری است. هکرها مکررا از نرم افزارهای پیشرفته ای استفاده می کنند که از قدرت بالایی جهت هک و عبور از رمز کار گذاشته شده برخوردار هستند. برای افزایش امنیت سایت ، کلمه عبور حتما باید پیچیده باشد و حاوی حروف بزرگ ، حروف کوچک ، اعداد و کاراکتر های خاص باشد. بهتر است رمزهای عبور حداقل 10 کاراکتر داشته باشند.
رمز دو مرحله ای و یک بار مصرف
یکی از امکاناتی که برخی از سرویس های هاستینگ برای مخاطبان خود فراهم کرده اند ، استفاده از رمز دو مرحله ای و یک بار مصرف است. در این شرایط زمانی که قصد ورود به هاست وبسایت را دارید علاوه بر رمز اول ، از شما پسوورد دوم نیز درخواست می شود. این رمز دوم فقط از طریق نرم افزار authenticator که بر روی موبایل شما نصب می شود قابل دسترسی است و هیچ فردی به غیر از شما به آن دسترسی ندارد. یا اینکه میتوانید سرویس هایی که برای ورود به پنل کاربری و هاست به شماره شخصی شما پیامک ارسال میکنند را فعال کنید.
افزایش امنیت سایت با شناسایی و مدیریت کاربران
اگر سایت شما فروشگاهی است یا کاربران زیادی روزانه وارد ناحیه کاربری سایت میشوند، باید اقدامات زیر را جدی بگیرید:
- شناخت هر کاربر؛
- مجوزهای مناسب برای هر کاربر
مدیریت فعال کاربران ابزار مهمی برای دفاع در برابر حساب های در معرض خطر است.
اشتراک گذاری اکانت ها را لغو کنید– باید مطمئن شوید که دقیقاً چه کسی در وب سایت شما چه کاری انجام می دهد. استفاده از حسابهای مشترک به این معنی است که اگر یکی از «اشتراک گذاران» تغییری ایجاد کند، چگونه میدانید که چه کسی مسئول بوده است؟
نظارت بر فعالیت غیرمعمول کاربر به شما هشدار می دهد که ممکن است سایت در خطر باشد.
رمزگذاری صفحات با گواهینامه ssl
از رمزگذاری SSL در صفحات ورود به سیستم استفاده کنید. گواهینامه SSL اجازه می دهد تا اطلاعات حساس مانند شماره کارت های اعتباری ، و هرگونه رمز ورود به سیستم به طور ایمن انتقال داده شوند. اطلاعات وارد شده در یک صفحه رمزگذاری شده ، به طوری که دسترسی شخص ثالث به اطلاعات غیرممکن می شود. این کار به جلوگیری از دسترسی هکرها به اطلاعات ورود به سیستم یا سایر اطلاعات شخصی کمک می نماید.
(SSL) اتصال بین یک وب سرور به یک مرورگر را رمزگذاری می کند که به این معنی است که هک شدن آن بسیار سخت تر است. سرمایه گذاری در گواهی SSL قطعاً ارزشمند است زیرا از جزئیات ورود و داده های حساس شما مانند اطلاعات بانکی در برابر هکرها و ویروس ها محافظت می کند و افزایش امنیت سایت را به همراه دارد.
از یک هاست مطمئن استفاده کنید
انتخاب یک شرکت میزبانی وب ایمن و معتبر برای امنیت وب سایت شما ضرورت دارد. اطمینان حاصل کنید که هاست انتخابی شما از تمام تهدیدها آگاه و مصون است و برای افزایش امنیت سایت شما مناسب است. سرویس هاستینگ شما همچنین باید از داده های شما در یک سرور مجزا نسخه پشتیبان تهیه کند تا در صورت هک شدن احتمالی سایت شما ، سریعا آن را بازیابی نماید. حتما از شرکتی هاست سایت را تهیه کنید که پشتیبانی 24 ساعته داشته باشد. در مقاله هاست مناسب جهت میزبانی سایت علاوه بر بیان ویژگی های یک هاست و سرور خوب، چند شرکت هاستینگ ایرانی خوب را به شما معرفی کرده ایم.
وب سایت خود را پاکسازی کنید
هر پایگاه داده ، برنامه یا افزونه در وب سایت شما ، پتانسیل ورود افراد بیگانه به سایت را دارد. شما باید هر پرونده ، دیتابیس یا برنامه هایی را که دیگر استفاده نمی شود از وب سایت حذف کنید. همچنین ضروریست که ساختار فایل و پوشه های سایت خود را به صورت منظم دسته بندی کنید تا خیلی راحت و سریع داده های مربوطه را مشاهده و تغییرات را اعمال نمایید. نیازی نیست اطلاعات قدیمی را در دیتابیس نگه دارید. سعی کنید چند وقت یک بار دیتاست را پاکسازی و مرتب کنید.
تهیه نسخه پشتیبان ار سایت
اقدام دیگری که برای افزایش امنیت سایت ضرورت دارد این است که بطور مرتب از سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید تا در صورت عدم دسترسی سایت یا از بین رفتن اطلاعات ، بتوانید با بک آپ گرفته شده آن را بازگردانی کنید. همچنین ارائه دهنده میزبان وب شما باید از سرورهای خود بک آپ تهیه کند ولی شما هم باید بطور جداگانه و پیوسته از فایلهای خود نسخه پشتیبان تهیه کنید. برخی از برنامه های مدیریت محتوا مثل وردپرس دارای افزونه هایی هستند که می توانند به طور خودکار از سایت شما BACKUP بگیرند و البته فراموش نکنید که از دیتاست های سایت نیز بصورت دستی بک آپ بگیرید.
آنالیز امنیت سایت
شما باید روزانه آنالیز و اسکن های امنیتی سایت را انجام دهید تا آسیب پذیری یا امنیت وب سایت و سرور را بررسی کنید. تحلیل های امنیتی باید با هر تغییری که بر روی سایت می دهید انجام شوند. تعدادی ابزار رایگان آنالیز سایت در اینترنت وجود دارد که می توانید از آنها برای اندازه گیری میزان امنیت سایت خود استفاده کنید. البته اکثر این ابزارها می توانند جهت بررسی مختصر مفید باشند و احتمالا همه نقایص امنیتی وبسایت شما را تشخیص نمی دهند. نصب یک افزونه آنالیز امنیت بر روی سایت می تواند بهترین راهکار در این زمینه باشد.
نظارت، بررسی و ذخیره گزارشی از تمام فعالیتها در وب سایت شما، کلید شناسایی حملات و سلاح شما برای افزایش امنیت سایت است. شما باید این داده ها را (حداقل) روزانه تجزیه و تحلیل کنید تا تهدیدات را شناسایی کنید و خیلی بهتر است که اگر مشکل یا تهددی وجود دارد در سریعترین زمان ممکن شناسایی شود. اگر تراکنش های مالی بصورت آنلاین روی سایت شما انجام میشود باید حداقل 12 ماه داده های گزارش امنیتی خود را ذخیره کنید.
اسکن سایت موجب شناسایی بدافزارها نیز میشود. اقدامی بسیار ساده و در عین حال موثر که می تواند مانع از دست دادن هر یک از فایل ها یا اطلاعات شما شود. هرچه اسکنها منظم تر باشند، سریعتر میتوان مشکلات را شناسایی کرد.
همکاری با متخصصین افزایش امنیت سایت
همکاری با یک شرکت که خدمات امنیتی ارائه می دهد می تواند یک راهکار مناسب برای محافظت و افزایش امنیت وب سایت شما باشد. این درست است که بسیاری از اقدامات سطحی را خودتان می توانید انجام دهید اما فرآیند های تخصصی به متخصصین امنیت وب نیاز دارد. شرکت هایی که خدمات امنیتی ارائه می دهند می توانند به طور مرتب وب سایت شما را در برابر آسیب پذیری ها بررسی کنند ، ایرادات امنیتی کامل وب سایت را برطرف کنند، بر فعالیت های مخرب نظارت کنند و هر زمان نیاز به تغییر یا اقدامی باشد وارد عمل شوند.
شما و همکارانتان باید همیشه در افزایش امنیت سایت خود بکوشید و این نکاتی که ذکر کردیم فقط اصلی ترین و اساسی ترین روش ها بودند و علاوه برا این موارد بسیاری از اقدامات دیگر نیز وجود دارد. هرگز از امنیت سایت خود غافل نشوید و اجازه ندهدید افراد سودجو از زحمات شما سو استفاده کنند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.