7 ابزار مهم آنالیز سئو سایت
برای اینکه به صورت پیوسته از شرایط وبسایت خود آگاه باشید باید همواره آنالیز و بررسی سئو سایت را در دستور کار خود قرار دهید. برای بررسی سئو ، ابزار های آنلاین فراوانی وجود دارد که هرکدام به نحوی شما را از شرایط وبسایت خود مطلع می سازند. علاوه بر ابزارهایی مانند yoast seo که بر روی قالب سایت نصب می شوند ، برخی از این ابزار ها وب سایت هایی آنلاین هستند که با کمک آنها می توان وضعیت سایت را به صورت رایگان مورد بررسی قرار داد و ایرادات و مشکلات احتمالی را سریعا شناسایی برطرف نمود.
البته اگر مایل هستید که یک گزارش تحلیلی کامل از مشاورین ما دریافت کنید، میتوانید با مراجعه به صفحه اصلی سایت، بر روی دکمه دریافت پروپوزال رایگان کلیک کنید تا یک آنالیز دقیق و فنی به ایمیل شما یا واتساپ ارسال شود. گزارشی که برای شما ارسال می کنیم مجموعه ای از بررسی های دقیق در تمام ابعاد سایت شماست. |
یکی از مهمترین فاکتورهای آنالیز سئو سایت ، تست سرعت می باشد. از طریق لینک تست سرعت سایت با pagespeed insights روش تست سرعت رایگان تمام صفحات سایت خود را بیاموزید. این ابزار توسط گوگل ارائه شده و کاملا معتبر می باشد.
چرا آنالیز سایت اهمیت دارد؟
وقتی شما سایت خود را آنالیز می کنید اهمیت آن این است که از وضعیت سلامتی و مشکلات آن آگاه می شوید و با شناخت کمبود ها و نقاط ضعف سایتتان در پی برطرف نمودن و ارتقا آن خواهید بود.
بدون آنالیز سئو نمی توان انتظار داشت که یک پیشرفت و بهبود رتبه مناسب حاصل شود. وبسایت شما باید در تمام فاکتور های نمره قبولی دریافت کند که این امر مستلزم آگاهی از بخش های مختلف و ساختار آن است که با کمک آنالیز می توان به صورت موازی همه را ارتقا داد.
گوگل به سایت هایی علاقه دارد که بیشترین میزان بهبود در تمام ابعاد مثل قالب ، تصاویر و محتوا را انجام داده باشند و در حالی که تعداد وبسایت های رقیب روز به روز افزایش می یابد و هرکدام نوع و روش خاصی از خدمات را ارائه می دهند باید با آنالیز سایت خود نظر گوگل را جلب نمایید.
ابزارهای رایگان آنالیز سئو
هر یک از وبسایت هایی که جهت آنالیز سئو ساخته و طراحی شده اند در یک یا دو زمینه خاص تمرکز بیشتری دارند. مثلا یکی از آنها در حوزه بررسی ایرادات کدنویسی قالب و دیگری در زمینه تست سرعت صفحات و یا در رابطه با بررسی کیفیت و تعداد بکلینک ها به صورت رایگان به شما کمک می کنند.
بسیاری از این سایت هایی که معرفی می کنیم با تغییر در معیار های گوگل برای رتبه بندی به روز می شوند و بهترین راهنما برای شما در مسیر بهینه سازی و آنالیز سایت هستند. مهم تر اینکه ابزاری رایگان را در اختیار شما قرار می دهند.
در بخش راهنما یا دستورالعمل این وبسایت ها نحوه آنالیز سئو را می توانید بخوانید. همچنین این وبسایت ها اکثرا خدماتی رایگان را به شما ارائه می دهند که درصورتی که مایل باشید می توانید با پرداخت هزینه اندکی از پشتیبانی و راهنمایی بیشتر نیز بهره مند شوید.
همچنین از طریق لینک ( بررسی و آنالیز رایگان سایت ) بیش از 50 ابزار رایگان جهت بررسی سئو ، سرعت، متاتگ ، بک لینک ، لینک های داخلی و … در دسترس شماست.
آنالیز سئو با w3c
وبسایت w3c validator یکی از مهم ترین ابزار های آنلاین برای بررسی ساختار دقیق یک صفحه از لحاظ برنامه نویسی و ایرادات کدنویسی قالب و همچنین ساختار هدینگ های می باشد. وقتی که شما وارد سایت می شوید می توانید آدرس هر صفحه از سایت را وارد و آنالیز کنید. سپس گزارشی از مشکلات برنامه نویسی و همچنین سورس کد و ساختار هدینگ ها و عناوین به شما ارائه می شود. مواردی که با رنگ قرمز مشخص شده به عنوان خطا و موارد زرد رنگ هشدار هایی است که به شما داده می شود.
همچنین در یک قسمت دیگر این سایت می توانید فایل های پیکربندی قالب را به صورت مجزا آپلود کنید تا بررسی و آنالیز لازم بصورت رایگان روی آن انجام شود.
آنالیز سایت با ابزار رایگان moz
وبسایت moz نیز یکی از ابزارها و نرم افزار های قدرتمند آنالیز سئو می باشد که شعارش ” یک راه هوشمندانه تر برای برای انجام سئو ” است. معرفی نرم افزار سئو تعداد بیشتری از ابزارها را به شما معرفی میکند.
Moz تقریبا یکی از کامل ترین ابزار های آنالیز سایت است که مواردی مثل آنالیز مخاطبان ، بررسی بک لینک خارجی و لینک های داخلی ، بررسی کلمات کلیدی و رتبه بندی آنها در گوگل را با دقت بالا ارائه می کند. شما پس از اینکه وارد سایت شدید با وارد کردن ایمیل خود ثبت نام می کنید تا بتوانید از خدمات رایگان moz استفاده نمایید.
در ابتدای گزارش مواردی مثل domain authority , linking domains در 60 روز اخیر نشان داده می شود. ولی مهم ترین کاربرد moz در تعیین بک لینک های سایت شماست که صفحات و وبسایت هایی که به شما لینک داده اند به همراه انکرتکست آنها استخراج می شود. این بررسی از این جهت اهمیت دارد که اگر لینک های اسپم به سایت شما داده شده باشد را می بینید و می توانید آنها را سریعا به گوگل اعلام نمایید و حذف کنید. همچنین لینک های فالو و nofollow و درصد هرکدام مشخص می شوند.
مقاله پیشنهادی جهت مطالعه : اهمیت بک لینک در سئو
آنالیز سئو با وبسایت majestic
majestic هم یکی از ابزار های معتبر برای آنالیز سئو و بررسی لینک های ورودی و خروجی و تحلیل کیفیت بکلینک ها می باشد. همچنین majestic مفهومی به نام trust flow و فکتور دیگری با نام citation را بررسی می کند.
برای یک وبسایت بهینه مطلوب است که این دو عدد بالا باشند. به همین منظور شما هرچه از سایت های باکیفیت تر و تعداد بیشتری لینک دریافت کنید احتمال موفقیت وبسایت خود را بالاتر می برید.
در ادامه انکرتکست ها ، تعداد و ترکیب لینک های فالو و نوفالو ، نحوه لینک سازی داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین می توانید فایل pdf گزارش مربوط به آنالیز majestic را از طریق ایمیل خود دریافت نمایید.
آنالیز رایگان سایت با semrush
نسبت به سایر ابزارهای مورد بررسی در این مقاله ، semrush یکی از جدیدترین و کامل ترین وبسایت هایی که برای آنالیز سئو استفاده می شود است. پیشنهاد می کنیم حتما از امکانات رایگانی که semrush در اختیار شما قرار می دهد استفاده کنید.
یکی از مزایایی که این سایت دارد این است که علاوه بر بررسی لینک های داخلی و خارجی ، شرایط سایت را در شبکه های اجتماعی نیز محک می زند که می تواند به عنوان یک مشاوره بازاریابی خوب ، اطلاعات دقیقی از تعامل سایت شما با شبکه های اجتماعی ارائه نماید.
اگر علاقه دارید یکی از بهترین تحلیل گران سئو شوید باید با این ابزارها آشنایی داشته باشید و باتوجه به اینکه semrush خیلی کامل تر از سایر ابزار ها به شما کمک می کند حتما کار با آن را بیاموزید.
از دید بسیاری از متخصصین سئو ، تسلط بر semrush و همچنین gtmetrix برای آنالیز سایت کافی است که همین دو ابزار در مجموع بیش از 100 فاکتور کلیدی را بررسی می کنند.
بررسی سئو سایت با gtmetrix
به نظر ما یکی از برترین سایت های آنالیز سئو ، gtmetrix است که البته بیشتر برای تست سرعت مورد استفاده قرار می گیرد. ولی در دل گزارشی که ارائه می دهد وضعیت کدها ، حجم تصاویر ، حجم فایل های استایل و جاوا ، حجم صفحه ، ترتیب بارگزاری اجزا وبسایت و بسیاری مطالب دیگر ار تشریح می کند در مقاله تخصصی معرفی کامل سایت gtmetrix کار با این وبسایت را دقیقا توضیح داده ایم که پیشنهاد می کنیم حتما مطالعه نمایید.
در این مقاله ما 7 ابزار مهم انالیز سئو سایت را به شما معرفی کردیم که البته وبسایت های دیگری مانند ryte , alexa و خود وبمستر گوگل هم برای این منظور کاربرد دارند.
کنسول جستجوی گوگل
موتورهای جستجوگر معتبر ، از جمله گوگل ، ابزارهای رایگان را برای مدیران وب سایت ها فراهم می کنند تا عملکرد سایت را در نتایج جستجو تحلیل کنند. کنسول گوگل یکی از بهترین ابزارهای آنالیز سایت است.
اطلاعات کنسول جستجو از دو جنبه اهمیت دارد. یکی اینکه آیا گوگل می تواند وب سایت را بررسی و ایندکس کند؟ و دوم اینکه عملکرد سایت در نتایج جستجو چگونه است؟
استفاده از کنسول گوگل به شما کمک می کند ، شرایط سایت را در موتور جستجو به دقت مشاهده و آنالیز کنید.
مهم ترین اطلاعاتی که برای آنالیز عملکرد سایت در search console بدست می اورید عبارتند از:
- بررسی و نحوه دسترسی خزنده گوگل به صفحات سایت
- ثبت و آنالیز نقشه های xml سایت
- تولید و تجزیه تحلیل فایل robots.txt
- مشاهده لیست کامل url های ایندکس شده
- بررسی url هایی که با خطا مواجه هستند
- حذف آدرس قدیمی یا منسوخ شده صفحات
- دریافت اخطار در رابطه با خطا در صفحات یا نقص قوانین گوگل
- تشخیص ایرادات در تگ عنوان و توضیحات صفحات
- سرعت سایت و زمان بارگزاری
- عباراتی که سایت شما به ازای آنها در گوگل جستجو و بازدید شده
- نرخ کلیک ، رتبه میانگین هر صفحه و عبارات اختصاصی هر صفحه نیز از دیگر اطلاعات بدست آمده در نتیجه آنالیز عملکرد سایت در موتورهای جستجو هستند.
این موارد مربوط به سرچ کنسول گوگل هستند و مثلا برای بینگ ، نوع و نحوه ارائه اطلاعات متقاوت است.
بررسی سئو با google analytics
یکی از بهترین ابزارهای انالیز و بررسی سئو سایت ، google analytics است. همه علاقه دارند که ترافیک و بازدید طبیعی سایت خود از موتورهای جستجو را افزایش دهند و تمایل دارند بدانند در روز یا ماه چه تعداد کاربر از سایت بازدید کرده اند. معمولا جز نرخ کلیک و تعداد ورودی هایی که از گوگل کسب کرده اید ، سایر اطلاعات مثل bounce rate یا زمان میانگین بازدید هر صفحه را نمی توان از کنسول جستجو مشاهده کرد و باید از گوگل آنالیتیکس کمک بگیرید. اگرچه آنالیتیکس از ایران قابل دسترسی نیست ، اما می توانید از طریق پروکسی های تغییر آی پی یا vpn استفاده نمایید.
این ابزار اطلاعات کاملی از رفتار کاربران در مواجهه با سایت شما را ارائه می دهد و موجب آنالیز رفتار کاربر می شود. انالیتیکس نه فقط ورودی از گوگل بلکه تمام بازدیدها را تحلیل می کند. خواه فرد بازدیدکننده لینک سایت شما را در وبسایت دیگری دیده باشد ، یا شبکه های اجتماعی و یا بصورت مستقیم و با وارد کردن نام دامنه در مرورگر وارد سایت شده باشد.
تعداد افراد آنلاین ، تعداد دقیق بازدیدها در روز ، صفحات بازدید شده ، نرخ پرش یا ترک صفحه ، زمان میانگین حضور ، درصد و نرخ خروج از هر صفحه ، آی پی و کشور فرد بازدیدکننده را به شما نمایش می دهد.
در نتیجه و با اطلاعات بدست آمده ، شما می توانید محبوبترین صفحات را تشخیص دهید ، صفحاتی که در جذب کاربر دارند را بشناسید و به منظور افزاریش زمان بازدید و کاهش نرخ پرش اقدامات لازم را انجام دهید.
ضرورت بررسی سئو سایت
وضعیت سایت در نتایج جستجو و آنالیز سئو سایت در موتورهای جستجو ضرورت زیادی دارد. تمامی سایت ها باید نحوه نمایش صفحات در گوگل ، رفتار کاربران هنگام مشاهده یا ورود به سایت را تحلیل کنند. اطلاعاتی که از کنسول جستجوی گوگل و آنالیتیکس بدست می آید ، بهترین معیارها جهت سنجش عملکرد و وضعیت سایت در نتایج جستجو هستند.
بررسی سئو سایت هم علاوه بر مباحث فنی و داخلی سایت ، باید شامل بررسی رابطه سایت با ماشین که همان ربات موتور جستجوست و هم نحوه تعامل سایت با کاربران انسانی باشد. یعنی نه تنها نحوه دسترسی ، ایندکس شدن و وضعیت سایت در موتور جستجو آنالیز شود ، بلکه نحوه مشاهده سایت توسط کاربران ، مدت زمانی که روی صفحات وقت می گذرانند ، نحوه ورود و خروج کاربر از سایت ، صفحات محبوب برای کاربران ، bounce rate هر صفحه و بسیاری از فاکتورهایی دیگر نیز باید بررسی شوند. با جمع آوری چنین اطلاعاتی است که می توانید وبسایت خود را ارتقا دهید. هدف سئو هم همین است. ایجاد ارتباط هرچه بهتر با موتورهای جستجو و کاربران!
سلام خسته نباشید.
آیا ابزاری برای بررسی لینک های داخلی سایت در وردپرس و سلامت آنها وجود دارد؟
با تشکر
باسلام و وقت بخیر
بله – از این ابزار برای آنالیز و بررسی لینکهای داخلی میتونید استفاده کنید : آنالیز لینک های داخلی صفحات سایت
ممنون بابت مقاله مفیدی که منتشر کردید. آیا شما استفاده از ابزارهای آنالیز سئو سایت ایرانی مانند جت سئو را توصیه می کنید؟
سپاس از توجه شما
خیلی از ابزارهای سئو ایرانی یا از وبسایت های خارجی الگو گرفتن و یا از اسکریپت آماده تحلیل سئو استفاده می کنن. البته اگر هم خودشون چنین سیستمی رو طراحی کرده باشن ، معمولا کیفیت و قدرت ابزارهای معروف و معتبر رو نداره. حتی خود سئوبهینه 50 ابزار تحلیل سایت رو ارائه میده که از لینک https://analyser.seobehine.ir/ میتونید کاملا رایگان استفاده کنید.
ممنونم خیلی مفید بود. چقدر طول می کشه تا ابزار بررسی بک لینک ها بتونه بک لینک ساخته شده رو تشخیص بده؟
معمولا بین یک تا دو هفته و گاهی هم بیشتر. بستگی داره در چه سایتی بک لینک رو ثبت کرده باشید.
ممنون میشم سایتی رو معرفی کنید که سئوی سایت رو به صورت درصد همراه با اررورها معرفی بکنه
میتونید از وب سایت gtmetrix استفاده کنید
سلام عالی و مفید بود تشکر
من از ابزار جت سئو استفاده میکنم، مشکلی که داره این هست که بک لینک رقبا را ارائه نمیده اما ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی و تحلیل خیلی خوبی داره و هر روز رتبه کلمات کلیدی را برام ایمیل میکنه.
سلام تشکر میخاستم کنم مطالب آموزنده خوبی دداشتید تا آخرمطالب خوبتون رو خوندم دمتون گرم