سئو چیست؟ | SEO مخفف چیست؟ | تعریف سئو سایت
اگر به دنبال پاسخ سوالاتی همچون تعریف سئو سایت چیست؟ و چه اهمیتی برای سایت دارد؟ چرا SEO بهترین روش بازاریابی آنلاین است؟ و قصد دارید جزئیات کاملی در رابطه با اصطلاحات، کاربرد، روشها، اصول و مراحل بهینه سازی سایت در موتورهای جستجو بدست آورید، پیشنهاد میکنیم جامع ترین نسخه آموزشی را تا پایان مطالعه نمایید تا ضمن یادگیری مبانی پایه سئو با ضرورت آن و جایگاهی که برای کسب و کارهای اینترنتی دارد آشنا شوید.
امروزه برای مشاهده یک فیلم ابتدا در گوگل جستجو میکنید! برای کسب اطلاعات در مورد یک محصول خاص موتورهای جستجو را بهترین ابزار میدانید!
درصورتیکه قصد دارید به سفر بروید برای تهیه بلیت ابتدا در گوگل سرچ میکنید. کمتر کاربری هست که با مشاهده نتایج ارائه شده در صفحه اول، به هدف خود نرسد و معمولا از لینکهای اول تا دهم یک مورد را انتخاب میکند.
🥇اما این سایتها چطور به این رتبه ها رسیده اند و بقیه سایت ها پایین تر قرار گرفته اند؟ جواب کوتاه است! اینکه یک سایت به ازای جستجوی یک عبارت در رتبه اول تا سوم قرار بگیرد، به هیچ وجه شانسی نیست، بلکه در نتیجه سئو سایت و رعایت استانداردها و قوانین گوگل به این جایگاه رسیده است.
تعریف سئو سایت چیست؟
سئو ترجمه فارسی SEO و مخفف عبارت انگلیسی search engine optimization است که در معنی تحت لفظی، بهینه سازی سایت در موتور جستجو تعریف میشود.
توسعه اینترنت و بهره گیری روز افزون کاربران جهت خرید محصول، دریافت خدمات، کسب اطلاعات، دانلود و مشاهده فایلهای چند رسانه ای، تعداد وب سایت ها و فروشگاه های آنلاین هم بیشتر شده که همین مسئله ایجاد رقابت میان سایتهای مختلف برای جذب کاربران انبوه فضای مجازی را در پی داشته است که از حدود دو دهه پیش منجر به تعریف مفهومی تحت عنوان سئو سایت شد که هر ترفند یا اقدامی که به کسب رتبه بهتر یک سایت نسبت به رقبا در اینترنت منجر شود، زیر چتر این فرآیند است.
افزایش بازدید، بهبود رتبه سایت و بهترین خدمات را از سئوبهینه بخواهید. مقالات رایگان و مشاوره های تخصصی توسط برترین مشاورین بهینه سازی سایت انجام می شود. |
سئو سایت تمامی مباحث مرتبط با بهینه سازی و بهبود عملکرد یک وبسایت را شامل میشود که در نهایت منجر به ارتقا رتبه در موتورهای جستجو، کسب رضایت کاربران و بازدید کنندگان میگردد.
اگر شما یک سایت یا فروشگاه اینترنتی کامل و زیبا دارید، اما این سایت در نتایج جستجوی گوگل رتبه خوبی ندارد، نمیتوانید در کسب و کار آنلاین خود موفق باشید. پس سئو یک ضرورت برای تمام سایتهاست.
🔵کاملا واضح است که مایلید در صفحه اول نتایج قرار بگیرید! چون کاربر بیشتری وارد سایتتان میشود و کاربران بیشتر یعنی کسب سهم بیشتری از بازار نسبت به سایتهای رقیب و فروش و درآمد اینترنتی بالاتر.
معنی سئو در ویکی پدیا
ویکی پدیا یکی از منابع معتبر آنلاین برای دستیابی به اطلاعات است. بسیاری از ما برای تحقیق یا بدست آوردن اطلاعات موردنظر خود از این وب سایت استفاده می کنیم.
احتمالا خیلی از شما به دنبال یافتن معنی سئو سایت، به وبسایت ویکیپدیا مراجعه کرده اید. اگرچه این سایت توضیحات عمومی و نه چندان تخصصی را ارائه می دهد، اما می توان چکیده ای از توضیحات بیان شده در ویکی پدیا را ارائه داد:
طبق توضیحی که ویکی پدیا با مقاله ای تحت عنوان بهینه سازی موتور جستجو نوشته ” سئو روند مناسب برای بهتر دیده شدن سایت یا یک صفحه، در نتایج موتورهای جستجو است و هر سایتی که بتواند رتبه بهتری در نتایج جستجو کسب کند ، شانس جذب مشتری و درآمد بیشتر را خواهد داشت”.
سپس در ادامه تاریخچه ای از این مفهوم و نحوه ارتباط با موتورهای جستجو به ویژه گوگل ، روش های بررسی و ایندکس سایت را بیان کرده است.
سئوکار کیست و چه کاری انجام میدهد؟
سئوکار یک فرد متخصص یا یک شرکت ارائه دهنده خدمات بهینه سازی سایت است که با تجربه و دانش بالا ، عملکرد وب سایت یا فروشگاه اینترنتی شما را بهبود می دهد، بازدیدهای طبیعی سایت از طریق موتورهای جستجو را بالا می برد و سایت شما را به ازای کلمات کلیدی مهم و پررقابت به صفحه اول گوگل می رساند.
که در نهایت منجر به افزایش فروش ، کسب درآمد بیشتر و ارتقای برند شما خواهد شد. اگر قصد دارید کار سئو سایت را به فردی واگذار کنید حتما از میزان تخصص و تجربه او در این حوزه مطلع شوید.
شما نیز می توانید یک متخصص و صاحب نظر در حوزه بهینه سازی موتورهای جستجو شوید. اگرچه دوره های آکادمیک و دانشگاهی برای این منظور وجود ندارد ، اما مطالعه مقالات و منابع تخصصی و کسب تجربه به شما کمک خواهد کرد.
وظایف و کارهایی که متخصصین سئوکار انجام میدهند عبارتند از:
- بهینه سازی صفحات و لندینگ پیجها برای موتورهای جستجو
- انجام تحقیقات مداوم کلمات کلیدی از جمله کشف و گسترش فرصت های کلمات کلیدی
- تولید محتوای اختصاصی براساس کلمات کلیدی
- مدیریت لینک سازی داخلی و خارجی(استراتژی لینک بیلدینگ)
- اجرای آزمایش، جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها و نتایج، شناسایی روندها و بینش ها برای دستیابی به حداکثر بازگشت سرمایه در کمپین های جستجوی پولی
- تجزیه تحلیل وب سایت و کمپین تبلیغات PPC را انجام میدهند
- هزینه های کمپین و بودجه تبلیغات آنلاین را مدیریت کند
- یافتن و تجزیه تحلیل لینکهای تبلیغاتی رقبا
- همکاری با تیم های تبلیغاتی کلیکی، بازاریابی شبکه های اجتماعی و موتورجستجو
- دانش کار در زمینه توسعه و محدودیت های HTML، CSS و جاوا اسکریپت
- آشنایی با عوامل رتبه بندی و الگوریتم های موتورهای جستجو
- به روز بودن با آخرین روندها و بهترین شیوه ها در SEO و SEM
چرا سئو سایت بهترین روش بازاریابی آنلاین است؟
برای پاسخ به سوال بهترین روش بازاریابی چیست باید اشاره کنیم که عده زیادی سئو سایت را بهترین روش با نرخ بازگشت سرمایه بالا میدانند. البته آن را بازاریابی محتوا اشتباه نگیرید.
در حقیقت تولید محتوا بخشی از بهینه سازی موتورهای جستجو می باشد و به عنوان زیرشاخه این فرآیند محسوب می شود. این مفهوم مجموعه ای از روش های تبلیغاتی در دیجیتال مارکتینگ را شامل می شود که مهم ترین آنها نگارش و انتشار محتوا ، بهبود تعامل با شبکه های اجتماعی، افزایش شناخت و محبوبیت برند، افزایش لینک های خارجی با کیفیت پرقدرت و افزایش بازدید و ترافیک وبسایت است که در نهایت به کسب درآمد و سود بیشتر منجر خواهد شد.
از دید بیش از 60درصد متخصصین بازاریابی، سئو بهترین روش به منظور جذب مشتریان و رقابت در بازار آنلاین است. در دیجیتال مارکتینگ با روشهای متعددی مثل تبلیغات ppc ، بازاریابی شبکه های اجتماعی smm ، بازاریابی موتور جستجو sem و… روبرو هستیم.
🔺🔻 اما به دلایل زیر سئو سایت بهترین روش میدانیم:
- هزینه های پایین تر نسبت به سایر روشها
- نرخ بازگشت سرمایه بالا
- دسترسی به طیف وسیع مشتریان از طریق موتورهای جستجو
- نتایج مثبت برای طولانی مدت نسبت به سایر روشها ( تا جاییکه از این روش به عنوان سرمایه گذاری در تبلیغات یاد میشود)
- دسترسی 24 ساعته و هفت روز هفته به مشتریان بالقوه
مقایسه seo با sem و smm
دو مورد دیگر از روشهای بازاریابی اینترنتی، بازاریابی موتورهای جستجو (sem) و بازاریابی شبکه های اجتماعی(smm) است. سئو سایت را میتوان زیر مجموعه sem دانست. چون به کمک این روش از طریق موتورجستجو اقدام به معرفی سایت به مخاطبان و جذب مشتری میکنیم. اما بازاریابی موتورهای جستجو مفهومی وسیعتر است که روشهای دیگری مثل تبلیغات کلیکی گوگل ادوردز را نیز شامل میشود.
بازاریابی شبکه های اجتماعی هم روشی است که کمی پر هزینه تر است و اگرچه به تقویت اعتبار دامنه سایت و آگاهی از برند در شبکه های اجتماعی میپردازد، اما مستقیما به دنبال جذب مشتری و بازاریابی در پلتفرم رسانه های اجتماعی مانند اینستاگرام، فیسبوک، توئیتر و موارد مشابه است.
این دو روش در مقایسه با سئوی سایت تفاوت های زیادی دارند. در کوتاه مدت و بسیار سریع کاربر هدف را به ارمغان می آورند. اما در بهینه سازی سایت، باید یک سری اقدامات انجام شود تا در بلندمدت و پس از صرف زمان کافی سایت به صفحه اول نتایج آورده شود.
ولی نتیجه ای که از این فرآیند بدست میآید میتواند تا مدت زمان طولانی و بدون صرف هزینه های تبلیغاتی، بازدید سایت را تضمین کند. درحالیکه در بازاریابی موتورجستجو و شبکه های اجتماعی، با قطع هزینه، تبلیغات نیز لغو خواهد شد.
فراموش نکنید، شما باید در کمپین های بازاریابی آنلاین خود، مجموعه ای از روشهای را بگنجانید. ترکیب هر سه این روشها یکی از استراتژی هاییست که برندهای بزرگ و موفق به کار گرفته اند.
دلایل اهمیت و ضرورت سئو سایت چیست؟
سئو را می توان سنگ بنای تجارت مدرن دانست. اگر اقدام به راه اندازی یک تجارت الکترونیکی کرده اید و سایت شما مثلا در صفحه 5 گوگل درجا می زند ، نمی توانید مشتریان و بازدیدکنندگان مطلوبی داشته باشید. آشنایی با اصول سئو می تواند به بهبود کسب و کار شما منجر شود. حتی اگر خودتان هم آموزش لازم در این زمینه را ندیده باشید، برای موفقیت کسب و کارتان در فضای مجازی لازم است، از متخصصین و شرکتهای خبره کمک بگیرید.
⭐⭐ تقریباً 93٪ از کل بازدید سایت های از طریق موتورهای جستجو تامین می شود. در عین حال ، در حدود 75درصد کاربران در همان صفحه اول گوگل تصمیم می گیرند و به صفحات بعدی نمی روند و چیزی در حدود 35درصد کلیک کل جستجوها را وبسایت هایی که در جایگاه اول گوگل قرار دارند ، از آن خود می کنند.
باتوجه به این آمار به راحتی میتوان اهمیت و ضرورت این روش را متوجه شد. زیرا به شما کمک میکند سایتتان را به صفحه اول نتایج برسانید و بازدید بیشتری کسب کنید، کاربر بیشتری وارد سایت شود،حتی در تبدیل کاربر ورودی به مشتری و افزایش درآمد شما نیز نقش دارد. از دیگر دلایل اهمیت توجه ویژه به بهینه سازی، بهبود عملکرد، سرعت و کمک به افزایش جذابیت بصری و گرافیکی آن است.
چه سایت هایی به سئو و بهینه سازی نیاز دارند؟
هرنوع سایتی برای اینکه در صفحه اول گوگل دیده شود، به این فرآیند نیاز دارد. مالکین سایتهای شرکتی و سازمانی، وب سایت فروشگاهی، سایت های خبری، بیشترین تقاضا را برای این فرآیند دارند. صنایع غذایی، مشاورین املاک، خدمات حیوانات خانگی، فروش محصولات الکترونیکی، فروش فیلم و موزیک، ارائه دهندگان خدمات حمل بار و نظافت منزل، جز کسب و کارهایی هستند که نیاز مبرم به سئو دارند.
🔵امروزه با توجه به اهمیت اینترنت و حضور گسترده سازمان ها و شرکت ها در فضای مجازی رقابت شدیدی برای کسب سهم بیشتری از مشتریان اینترنتی ایجادشده است. ارتقا به صفحه اول نتایج به کمک ابزار سئو سایت دستیابی به این هدف را میسر میکند.
البته هرنوع وبسایتی باتوجه به حوزه فعالیت، شرایط و مخاطبانی که دارد، به اقدامات خاصی نیازمند است.
سخت ترین و پیچیده ترین نوع سئو مربوط به فروشگاه های اینترنتی است، مخصوصا اگر آن فروشگاه بزرگ و دارای محصولات زیادی باشد.
سایتهای خبری یا سازمانی بیشتر به محتوا نیاز دارند، زیرا کاربر برای خرید محصولی خاص به این وبسایتها مراجعه نمیکند.
چرا نتایج گوگل، یاهو و بینگ با هم تفاوت دارند؟
یکی از سوالاتی که خیلی از کابران می پرسند این است که چرا رتبه یک سایت در گوگل و یاهو یا بینگ با هم تفاوت دارد؟ خیلی واضح است سئو سایت براساس قوانین موتورجستجویی که میخواهید در آن رتبه خوبی کسب کنید اجرا میشود.
این تفاوت جایگاه به علت تفاوت در فاکتور های مورد توجه آنها ایجاد می شود. یاهو نتایج خود را از موتور جستجوی بینگ دریافت می کند که به نکاتی مثل تراکم بالای کلمه کلیدی توجه دارد در صورتی که گوگل در حال حاضر تراکم بالا را یک ضعف برای سایت می داند.
البته این دو موتور جستجو شباهت هایی هم با هم دارند مثلا اینکه هر دو به بک لینک قوی و هدفمند اهمیت می دهند. پس چون معیارهای رتبه بندی آنها تفاوت دارد، سایتها را در رتبه های متفاوتی نمایش میدهند و اگرچه مفهوم سئو همواره ثابت است، اما برای هر موتورجستجو استراتژیها متفاوت بوده و تاثیر فاکتورها بر رتبه بندی متغیر است.
⭐⭐باتوجه به اینکه بیشتر از 200 فاکتور برای رتبه بندی در گوگل وجود دارد و سایر موتورهای جستجو مثل یاهو و بینگ و اسک و یاندکس هم فاکتورها و معیارهای مخصوص خود را دارند بهترین راه ها مجموعه ای از عوامل و روش های کلاه سفید و طبیعی هستند که باید در کنار هم به صورت موازی اجرا شوند تا نتیجه مطلوبی حاصل شود.
اصطلاحات و لغات پرکاربرد در سئو
خوب! ابتدا بهتر است که کمی با اصطلاحات پرکاربرد و مفاهیم پایه این فرآیند آشنا شوید. کلمات و لغاتی که در این حوزه استفاده میشوند و به نوعی زبان تخصصی سئو بشمار میروند.
آیا قصد دارید سایت خود را بهینه کنید؟ یا میخواهید این کار را به یک شرکت متخصص در امور دیجیتال مارکتینگ بسپارید؟ در هر دو حالت باید با اصطلاحات سئو سایت آشنایی داشته باشید. آموزش و یادگیری سئو امری ضروری برای مدیران کسب و کارهای اینترنتی است.
بهینه سازی موتور جستجو بسیار شبیه به یادگیری یک زبان خارجی است، به ویژه اگر تاکنون هیچ آشنایی با آن نداشته باشید. اگرچه اصطلاحاتی که در این حوزه مطرح میشوند کمی تخصصی هستند، اما بسیار ساده و سریع میتوانید بیاموزید که هریک چه مفهومی دارد.
موتور جستجو – search engine
موتور جستجو برنامه ای نرم افزاری است که به افراد کمک می کند اطلاعات، محصولات و خدمات مورد نظر خود را به صورت آنلاین با استفاده از کلمات یا عبارات کلیدی پیدا کنند.
موتورهای جستجو می توانند با بررسی مستمر اینترنت و فهرست کردن هر صفحه ای که پیدا می کنند، نتایج را به سرعت در اختیار ما قرار دهند. حتی در حالتی که میلیون ها سایت و صفحه وب در فضای مجازی موجود است.
زمانیکه که کاربر عبارت یا کلمه ای را در این برنامه جستجو میکند، موتورجستجو در صدم ثانیه کل اطلاعات موجود را بررسی میکند و براساس ارتباط میان عبارت جستجوشده و عنوان، محتوا و اطلاعات صفحاتی که ایندکس کرده، نتایج را نمایش میدهد.
گوگل، بینگ، یاهو و…
درواقع هدفی که در سئو دنبال میکنیم این است که یک سایت را به ازای عباراتی خاص در رتبه های بالا قرار دهیم. گوگل، بینگ، یاهو، معروف ترین موتورهای جستجو هستند که البته به دلیل استفاده حداکثری کاربران ایرانی از گوگل، تمرکز سئو سایت نیز روی ارتقا رتبه در این پلتفرم است. 19 موتور جستجو ایرانی و خارجی به غیر از گوگل را معرفی کرده ایم.
موتورهای جستجو این قابلیت را برای کاربران اینترنتی فراهم میکنند تا محتوا، تصاویر، ویدئو، محصولات، اخبار،خدمات و هرآنچه به دنبال آن هستند را بصورت هدفمند بیابند.
کل فرآیند جمع آوری اطلاعات سایتها و نمایش به کاربران، در سه مرحله اتفاق می افتد. اول، خزنده موتور جستجو اقدام به بررسی صفحات وب میکند. در مرحله دوم، نمایه سازی یا فهرست کردن صفحات انجام میشود و در مرحله نهایی، سایت ها براساس کیفیت و ارتباط موضوعی که دارند، رتبه بندی میشوند.
🔵سئو هم در افزایش سرعت بررسی و ایندکس صفحات یک سایت موثر باشد و هم موجب ارتقا رتبه در گوگل شود، یعنی تاثیر مستقیم در هر سه مرحله!
الگوریتم های گوگل – google algorithms
الگوریتمهای گوگل مجموعه ای از اصول و مقررات هستند که این موتورجستجو برای سه مرحله ای که در بالا اشاره کردیم، وضع کرده است. سیستمی که تشخیص میدهد کاربر به دنبال چیست. در زمان جستجو نزدیک ترین فروشگاه ها یا وب سایت ها را به هر کاربر پیشنهاد میدهد.
قوانینی که از تقلب سایتها در رتبه بندی جلوگیری میکند. سایتهای خاطی که محتوای سایر سایتها را کپی کرده اند، جریمه میکند. معنی کلمات را به تمام زبان ها تشخیص میدهد. این موارد تنها بخشی از کارکردهای این سیستم فوق العاده بزرگ و البته هوشمند است.
پاندا، پنگوئن، کبوتر، مرغ مگس خوار، دزد دریایی و…
نام برخی از این قوانین الگوریتم پاندا، الگوریتم پنگوئن، الگوریتم کبوتر، الگوریتم دزد دریایی، الگوریتم مرغ مگس خوار و … است که میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در این مورد معرفی الگوریتم های گوگل را مطالعه کنید.
با حجم اطلاعات موجود در وب، یافتن آنچه نیاز دارید بدون مرتب سازی آن تقریبا غیرممکن خواهد بود. سیستم گوگل دقیقاً برای انجام این کار طراحی شدهاند: صدها میلیارد صفحه وب را در فهرست جستجوی خود ذخیره سازی و دسته بندی کنند تا مرتبط ترین و مفیدترین نتایج را در کسری از ثانیه به کاربر نمایش دهد.
این سیستم رتبه بندی نه از یک، بلکه از مجموعه ای کامل از الگوریتم ها تشکیل شده اند. برای ارائه مفیدترین اطلاعات، الگوریتم ها به فاکتورهای زیادی از جمله کلمات جستجو، ارتباط و قابلیت استفاده از صفحات، تخصص منابع، موقعیت جغرافیایی و تنظیمات مرورگر شما توجه میکنند. این الگوریتمها مرتبا در طول زمان بروزرسانی میشوند تا عملکرد بهتری داشته باشند.
فاکتورهای رتبه بندی سایت در گوگل
فرآیند بهینه سازی برای بهبود رتبه بندی و کسب بالاترین رتبه ممکن در نتایج موتورهای جستجو است. زمانیکه از ارتقا رتبه در نتایج جستجوی ارگانیک صحبت میکنیم، منظور چیزی متفاوت از تبلیغات پولی و کلیکی گوگل است، پس برای اینکه بتوانید سایت را به جایگاه خوبی در صفحه اول برسانید، باید فاکتورهای رتبه بندی را بدانید.
🔷فاکتورهای رتبه بندی، معیارهایی هستند که گوگل از هر سایت بررسی میکند و سایتهایی که در یک حوزه فعالیت دارند را براساس این فاکتورها مقایسه میکنند. مثلا کیقیت محتوا یکی از این فاکتورهاست. تعداد و اعتبار بک لینکهای دریافتی، سرعت سایت، سازگاری با الگوریتم های گوگل، اعتبار دامنه، زمان میانگین حضور کاربران روی سایت، نرخ پرش یا bounce rate و بسیاری از موارد دیگر که به بیش از 250 مورد میرسند، فاکتورهای رتبه بندی هستند.🔷
گوگل سایتهای محتلف را از لحاظ برتری در این فاکتورها مقایسه و بررسی میکند و هر سایتی فاکتورهای بیشتری را بهینه کرده باشد، ظبیعتا رتبه بهتری کسب خواهد کرد. البته بعضی از فاکتورها مثل کیفیت و طول محتوا اثر بیشتری در رتبه بندی دارند و برخی مانند متاتگ توضیحات، تاثیرات کمتری دارند.
نکته: ما هیچ گاه بصورت کامل نمیتوانیم همه فاکتورهای رتبه بندی گوگل را بشناسیم، چون مرتبا این معیارها در حال تغییر هستند و نمیتوان گوگل را پیش بینی کرد. اما براساس تجربه برخی از مهمترین فاکتورها شناسایی شده اند که در مقاله 15 فاکتور اصلی رتبه بندی گوگل توضیح داده شده است.
هر عاملی که در فرآیند سئو موثر است منجر به تعیین رتبه بندی سایت می شود. مانند سرعت بالا یا مطالب و تصاویر جذاب و یا فعالیت و لینکدهی در شبکه های اجتماعی پربازدید. در صورتی که بخواهیم عواملی را که در رتبه بندی هایی که موتورهای جستجو انجام میدهند تاثیر دارند را لیست کنیم باید بیش از صد عامل در سئو سایت را مورد بررسی قرار دهیم.
Google Webmaster Tools – گوگل وبمستر تولز
نام قدیمی آن کنسول جستجوی گوگل است. پلتفرم پرکاربرد در سئو است که اطلاعات مربوط به بازدیدهای یک سایت در گوگل را فراهم میکند.
تعداد بازدید، عبارات جستجو شده، صفحات بازدید شده، لینکهای دریافتی و بسیاری از اطلاعات دیگر را میتوان در آن یافت. Google Webmaster شامل دستورالعمل های خاصی است که میتوانید با فعالسازی آن روی سایت خود، نظارت دقیقی بر آن داشته باشید.
البته هر جستجوگری وبمستر خاص خود را دارد. مثلا موتورجستجوی bing هم وبمستر بینگ را دارد که برای تجزیه تحلیل داده های مربوط به وضعیت سایت در نتایح بینگ است.
معنی جریمه گوگل (google penalty)
یکی از مهمترین اصطلاحاتی که در سئو باید با آن آشنایی داشته باشید، پنالتی یا جریمه گوگل است. جریمه گوگل مجازاتی است علیه وب سایتی که محتوای آن با شیوه های بازاریابی مورد تایید گوگل در تضاد باشد.
این جریمه می تواند در نتیجه بروزرسانی الگوریتم های گوگل باشد و یا در نتیجه استفاده از تکنیک های کلاه سیاه توسط مدیر سایت. جریمه گوگل، نتایج منفی را برای سایت به همراه دارد. در ساده ترین حالت، افت رتبه در نتایج است. اما حتی امکان حذف کلی سایت از نتایج هم وجود دارد. برای مثال اگر بک لینک انبوه بخرید، یا محتوای سایتهای دیگر را کپی کنید، حتما در معرض پنالتی قرار خواهید گرفت. حذف سایت از نتایج، به معنی از دست دادن بخش زیادی از ترافیک ورودی است.
گاهی اوقات سایت شما بدون اینکه متوجه شوید یا اقدام اشتباهی انجام داده باشید جریمه میشود. امکان دارد رقبا برای سایت بک لینکهای اسپم خریداری کنند.
اولین نشانه ها از جریمه سایتها با رونمایی از الگوریتم پاندا در سال 2011 دیده شد که بر روی سایتهایی با محتوای ضعیف و بی کیفیت اعمال شد. بعدها پنگوئن و برخی دیگر از الگوریتم هایی که بکلینکهای سایتها را بررسی میکردند، اقدام به جریمه و افت رتبه سایتهایی که اقدام به خرید بکلینک کرده بودند،نمودند.
دلایل جریمه سایت در گوگل
واضح ترین اقداماتی که منجر به جریمه سایت خواهند شد: ( همچنین 29 علت جریمه سایت توسط گوگل مهمترین دلایل را توضیح داده)
- خرید بک لینک یا لینکسازی غیرطبیعی
- کپی مطالب از سایر وبسایتها
- پایین بودن امنیت سایت و نداشتن پروتکل های امنیتی
- مطالب بی کیفیت و اشباع شده از کلمات کلیدی
- محتوای مخفی از دید کاربر
- تکنیک فریب کاربر یا cloaking
- تولید محتوای اتوماتیک توسط ربات
- درج تصاویر، ویدئوها و فایلهایی که مالک دیگری دارند( زیر پا گذاشتن قانون dmca)
اصطلاح Sandbox گوگل
Sandbox فیلتری است که سایت های جدید را در یک بازه زمانی مثلا حدود سال اول تحت نظر دارد. گاهی اوقات، این دوره می تواند از سه ماه تا دو سال طول بکشد. محدودیت عمدتاً مربوط به پرس و جوهای با تعداد و حجم جستجیو بالا است.
برای کلمات کلیدی با رقابت پایین، یک سایت جدید می تواند بلافاصله پس از راه اندازی رتبه خوبی داشته باشد. کارمندان گوگل وجود این فیلتر را تأیید نمی کنند و مشکلات و سختی های رایجی که سایت های جدید در کسب رتبه دارند را مربوط به عوامل دیگری میدانند. مثل محتوای ناکافی، حجم لینک کم، کمبود اطلاعات برای ارزیابی رفتار کاربران و…
اصطلاح Serp چیست؟
مفهوم search engine result pages به صفحات نتایج جستجو اشاره دارد. میلیون ها صفحه در وب وجود دارد، اما هیچ کدام برای بازاریابان دیجیتال مهمتر از صفحات نتایج موتورهای جستجو یا SERP ها نیستند. متخصصان سئو سایت و sem و PPC تمام تلاششان این است که سایت موردنظرشان بهترین وضعیت و رتبه را در serp داشته باشد. به این معنی که علاوه بر رتبه خوب، بطور مناسب و جذاب در نتایج نمایش داده شوند بطوری که از سایر وبسایتها متمایز و حتی الامکان بهتر باشند.
در serp نتایج جستجوی ارگانیک، تبلیغات کلیکی ادرودز، نتایج محلی و تصاویر و ویدئوها، اخبار ، نقشه و… نمایش داده میشود.
صفحات نتایج موتورهای جستجو صفحه های وبی هستند که پس از جستجوی کاربر، به او ارائه میشوند.به این صورت که کاربر درخواست جستجوی خود را با وارد کردن کلمه، عبارت یا جمله ای ارسال میکند و گوگل پاسخ کاربر را با ارائه صفحات نتایج میدهد و آنچه به وی نمایش داده میشود همان serp است.
هر SERP منحصر به فرد است، حتی برای جستجوهایی که در یک موتوجستجو با استفاده از کلمات کلیدی یا عبارت های جستجوی مشابه انجام می شود. دلیل این مسئله عواملی مثل مکان فیزیکی کاربر، تاریخچه بازدید، و تنظیمات مرورگر است که باعث میشود هیچ گاه صفحات نتایج یکسان نباشند.
نتایح ارگانیک در مقایسه با نتایج پولی در serp
SERP ها معمولاً شامل دو نوع محتوای اصلی هستند – نتایج “ارگانیک” و نتایج پولی. نتایج ارگانیک فهرستی از صفحات وب هستند که در نتیجه الگوریتم موتور جستجو ظاهر می شوند و افرادی که سئو سایت انجام داده اند در رتبه های برتر قرار میگیرند. متخصصان بهینه سازی موتورهای جستجو، که معمولاً به عنوان سئوکار شناخته می شوند، در بهینه سازی محتوای وب سایت ها برای کسب رتبه بالاتر در نتایج جستجوی ارگانیک تخصص دارند.
خزنده موتور جستجو – web crawler
ربات خزنده ، وظیفه خزیدن در وب و جمع آوری اطلاعات در مورد وب سایتها دارد. هدف چنین رباتی این است که بیاموزد هر صفحه وب درباره چه چیزی است.
این ربات ها توسط موتورهای جستجو اداره می شوند. با اعمال یک الگوریتم جستجو بر روی داده های جمعآوریشده توسط خزنده های وب، موتورهای جستجو می توانند نتایج مطلوب و مرتبط با عبارات جستجوشده توسط کاربران را نمایش دهند.
🔺یک خزنده وب مانند فردی است که تمام کتاب های یک کتابخانه نابسامان را مرور می کند و فهرست از کل مجموعه را جمع آوری و مرتب سازی میکند تا هر کسی که از کتابخانه بازدید میکند بتواند به سرعت و به راحتی اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا کند.
با این حال، بر خلاف یک کتابخانه، اینترنت از اطلاعات حجیم و فوق العاده بیشتری نسبت به یک کتابخانه تشکیل شده است و این امر، تشخیص اینکه آیا تمام اطلاعات لازم به درستی بررسی و ایندکس شده اند یا اینکه آیا مقادیر زیادی از آن نادیده گرفته شده است را دشوار میکند.
این خزنده ها به کمک لینک های بین صفحات وب از صفحه ای به صفحه دیگر و از سایتی به سایت دیگر حرکت میکنند. یکی از نکاتی که در سئو سایت به آن توجه میشود، ارتباط موثر و مناسب وبسایت با خزنده های گوگل است به نحوی که بتوانند به سرعت و بطور کامل کل صفحات مهم سایت را بررسی و در نتایج فهرست بندی کنند.
عبارات یا کلمات کلیدی – seo keywords
کلمات کلیدی، عبارات، کلمه یا حتی جملاتی هستند که کاربران برای یافتن اهداف خود از طریق موتورهای جستجو استفاده میکنند. زمانیکه شما چیزی را در گوگل سرچ میکنید، از کلمات کلیدی استفاده میکنید.
این کلمات یا keywords برای سایتها ارزش بالایی دارند و باید سعی کنند در محتوای صفحات به کار گرفته شوند. کلماتی که تعیین میکنند هر صفحه در چه ارتباطی بحث میکند یا با چه نیتی ایجاد شده است.
انواع مختلفی دارند، کلمات کلیدی بلند، تک کلمات، عبارات lsi. کلمات کلیدی چیست؟ به شما کمک خواهد کرد تا دید تخصصی تری در این مورد داشته باشید.
🔷اگر وبسایت یا فروشگاه اینترنتی دارید باید بدانید که مردم چگونه به دنبال محصولات، خدمات یا اطلاعاتی هستند که شما ارائه میدهید. تعیین کلمات کلیدی مناسب فرآیندی حساس است که شامل آزمون و خطا می شود، اما درک اصول اولیه آن آسان است.
یکی از مهم ترین اصول سئو سایت، یافتن کلمات کلیدی و عباراتی که بیشترین جستجو را در گوگل دارند و در ادامه بهینه سازی و تولید محتوا حول این عبارات است، حتی لینکسازی های داخلی و خارجی هم به این مفهوم وابسته است.
کلمه یا عبارتهای کلیدی ، یکی از عناصر اصلی در سئو هستند و برای تاثیر بیشتر بر الگوریتم های گوگل ، هر صفحه باید روی یک کلمه یا عبارت کلیدی متمرکز باشد. این کلمات در متاتگ ها، هدینگها، لینکها و بدنه محتوا استفاده میشوند.
متاتگ ها – metatags
متا تگ ها بخش هایی از متن هستند که ماهیت و هدف صفحه را توصیف می کنند. برخی از متاتگ ها در خود صفحه ظاهر نمی شوند و برخی دیگر قابل مشاهده هستند. اما در هرصورت در سورس کد قابل شناسایی هستند. متاتگ اساساً به درک بهتر خزنده موتور جستجو از آنچه در یک صفحه وب ارائه شده کمک میکند.
متاتگ عنوان، هدینگها، تگ توضیحات، تگ alt تصویر را میتوان مهمترین متاتگ های صفحه نامید که در سئو هم توجه ویژه ای به آنها میشود و در رتبه صفحات وب در نتایج گوگل تاثیر دارند.
در گذشته متاتگ کلمات کلیدی در رتبه تاثیر مثبت زیادی داشت که طی دو سه سال اخیر این فاکتور دیگر برای گوگل اهمیتی ندارد.
تگ عنوان
این متنی است که در SERP و در بالای مرورگر کاربر قابل مشاهده است. موتورهای جستجو این متن را به نام “عنوان” صفحه وب می بینند. موتورهای جستجو عناوین درج شده را تجزیه و تحلیل می کنند و درصورت مشابهت عنوان دو صفحه با هم احتمال حذف هر دو صفحه از نتایج وجود دارد. کلمه کلیدی اینجا نقش مهمی بازی می کند و حتما باید در عنوان به کار برده شود.
متاتگ توضیحات یا دیسکریپشن
توضیح مختصری از صفحه. اگرچه این متاتگ مستقیما در رتبه سایت تاثیری ندارد، اما از تگ توضیحات به عنوان یکی از موثرترین ابزارها در نرخ کلیک می توان نام برد. اما به شرط اینکه کاملا دقیق ، جذاب و متفاوت از سایر رقبا نوشته شود.
تگ متن جایگزین تصاویر یا alt
alt هم به توصیف بهتر عکس کمک میکند. خزنده یک ربات است و مانند انسان نمیتواند آنچه را میبیند پردازش کند. شما وقتی تصویری را مشاهده میکنید، از طریق چشم شما اطلاعات به مغز منتقل میشود و متوجه میشوید، اما برای اینکه ربات تصویر را بشناسد، از تگ alt استفاده میکنند.
مفهوم لینکسازی – link building
لینک سازی به معنی ایجاد پل ارتباطی میان صفحات مختلف در وب است. طبق اصول سئو، ساخت لینک های داخلی میان صفحات، یکی از مهمترین فاکتورهای رتبه بندی سایتها محسوب می شود. لینک ها موجب ارتباط بهتر صفحات سایت با هم می شوند و قدرت دامنه را افزایش می دهند. لینک سازی می تواند منجر به حضور بیشتر کاربران شود و آنان را به بازدید از صفحات بیشتری ترغیب نماید.
همچنین با لینک دادن به وبسایت های معتبر می توانید اعتبار سایت خود را بالا ببرید. اما دقت کنید که در این زمینه زیاده روی نکنید. میان تعداد کلمات و طول مطالب با تعدادی لینک های صفحه باید تناسب باشد.لینک سازی به روشهای مختلفی انجام میشود، لینک از متن، لینک از تصویر، لینکهای جاوااسکریپتی، لینکسازی follow و nofollow، لینک داخلی و خارجی ، لینکهای خروجی، لینک ورودی و بکلینک، لینک دایرکت(مستقیم) و غیرمستقیم، همگی اصطلاحاتی هستند که با آنها مواجه خواهید شد. حتما لینک سازی داخلی اصولی را مطالعه کنید.
بک لینک – backlink
بک لینک ها لینک هایی هستند که از یک سایت به سایت دیگری با دامنه متفاوت اشاره میکنند. اگر قصد دارید در سئو سایت موفق عمل کنید باید بدانید که یکی از مهمترین فاکتورها همین بک لینک ها هستند. بک لینک ها برای موتورهای جستجو و کاربران فوق العاده مهم هستند. از نظر اهمیتی که برای کاربر دارند، بک لینک ها مسیری را ایجاد میکنند تا کاربر به سایر سایتها و منابع اطلاعاتی با موضوعات مشابه دسترسی پیدا کند.
از دید اهمیتی که برای موتورهای جستجو دارند، بک لینک ها به افزایش اعتبار و ارزش صفحه (یعنی قدرت) کمک می کنند.در گذشته تعداد بک لینک نشان دهنده قدرت یک صفحه وب بود. اما امروزه کیفیت لینکهای دریافتی یک سایت برای گوگل اهمیت دارد. پس سعی کنید از سایتهایی بک لینک بگیرید که اعتبار بیشتری دارند. خرید بک لینک یکی از روشهایی است که میتوانید در کوتاه مدت اتوریتی سایت را بالا ببرید. البته از هر سایتی لینک نخرید.
در گذشته بک لینک ها تاثیر زیاد و فراگیر تری را در سئو سایت های اینترنتی داشتند اما با رونمایی گوگل از الگوریتم های جدید تر تاثیر بک لینک ها در سئو کم رنگ تر شده است. البته نه به این معنا که کلا بی تاثیر هستند بلکه کماکان برای موتورهای جستجو ارزش دارند.
اما چه زمانی بک لینک ها تاثیر مثبتی بر رتبه گوگل دارند؟ هنگامیکه به صورت طبیعی و بدون تقلب تولید شوند و از وبسایت هایی با ارزش گرفته شده باشند.
رپورتاژ آگهی
بک لینک امروزه به شکل جدیدی تحت عنوان رپورتاژ آگهی و از حالت تک کلمه ای یا درج کلمات کلیدی خارج شده است. زمانی بک لینک در سئو تاثیر دارد که ارزشمند باشد. برای مثال از سایتی باشد که آن وبسایت هم محتوای قدرتمندی دارد و هم در زمینه نزدیک به شما فعالیت کند. رپورتاژ آگهی متنی خبری، آموزشی یا اطلاع رسانی است که در یک وب سایت دیگر منتشر میکنید و از لابلای جملات آن به صفحات هدف سایت خود لینک میدهید.
رپورتاژ هایی که نتوانند مخاطبی را برای سایت شما تامین کنند عملا بی استفاده و منفی خواهند بود و تاثیری خوبی بر سئو سایت ندارند. پس باید در نگارش رپورتاژ هم دقت کنید که کیفیت بالایی داشته باشد تا اولا در نتایج جستجو ایندکس شود و ثانیا رتبه خوبی کسب کند و درنهایت بتواند کاربر را به کلیک روی لینکهای تعیین شده ترغیب نماید.
Anchor text یا متن لینک
Anchor text یا انکرتکست متن قابل کلیکی است که دو صفحه وب را به هم پیوند می دهد. درواقع متنی که یک لینک با آن مشخص میشود، انکرتکست گفته میشود.
به زبان ساده، انکرتکست به این دلیل جز فاکتورهاو اصطلاحات کلیدی سئو سایت محسوب میشود که هدف لینک ساخته شده را هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجو مشخص میکند. متن لینک نشان می دهد، صفحه هدف در رابطه با چه موضوعی است و اگر کاربری روی آن کلیک کند با چه محتوایی مواجه میشود. از طرفی رباتهای جستجوگر گوگل نیز درک بهتری از ارتباط بین صفحات دارند و موضوعیت صفحه ای که لینک دریافت کرده را متوجه میشوند.
استفاده آگاهانه از انکرتکست می تواند اعتماد بازدیدکنندگان سایت را به برند شما و همچنین محتوایی که در وب سایت خود به اشتراک می گذارید افزایش دهد. معمولا باید سعی کنید تا حد امکان متن لینک را کوتاه نگه دارید. مثلا در حد دو یا سه کلمه، انتخاب مناسبی برای انکرتکست است. به فرض ما میخواهیم به شما صفحه ای را برای کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه معرفی کنیم، لینک و انکرتکست را بصورت انکرتکست چیست؟ ایجاد میکنیم که هم کوتاه است و هم به سرعت و راحتی ماهیت صفحه هدف را به شما معرفی میکند و این شمایید که تشخیص میدهید روی آن کلیک کنید یا خیر.
تکنیک های کلاه سفید سئو – white hat seo
اصطلاح “سئو سایت کلاه سفید” به تاکتیک هایی اشاره دارد که مطابق با شرایط و ضوابط موتورهای جستجوی از جمله گوگل است.
به طور کلی، white hat به هر عملی اطلاق می شود که رتبه سایت شما را در SERP بهبود می بخشد و مورد تایید گوگل و براساس قوانین است. تکنیکهایی که منجر میشوند سایت از جنبه های مختلف رشد کند. ساختار، عملکرد، رتبه و بازدید بهتر میشود و اتوریتی دامنه بطور طبیعی بالا میرود. این روشها در ایجاد آگاهی از برند در فضای مجازی تاثیر مثبت دارند.
- ارائه محتوا و خدمات با کیفیت
- زمان بارگذاری سریع سایت و سازگاری با موبایل
- استفاده از متا تگ های توصیفی و غنی از کلمات کلیدی
- بهبود مسیریابی سایت
- اطمینان از اینکه عنوان و URL حاوی کلمات کلیدی است
- اضافه کردن کلمات کلیدی مرتبط کافی به متن در صفحه — اما نه استفاده بیش از خد
- افزودن لینک ها و دکمه هایی که اطلاعات عمیقتری به بازدیدکننده بدهد
- شامل لینک به حساب های رسانه های اجتماعی و تعامل با کاربران در آن شبکه ها
- ارسال محتوای ویدیویی
- تصاویر بهینه و سبک
سئو سایت کلاه سیاه – black hat soe
سئو سایت به روش کلاه سیاه عملی بر خلاف دستورالعمل های موتورهای جستجو است و متقلبانه شناخته میشود. این تاکتیک های غیراخلاقی نمیتوانند به بهبود رتبه کمک نمایند و اغلب به جریمه سایت توسطموتورهای جستجو ختم می شود. رایج ترین تکنیک های کلاه سیاه شامل پر کردن صفحه از کلمات کلیدی، پنهان سازی، خرید لینک انبوه و شبکه های لینک سازی است.
حضور در نتایج جستجو برای رشد کسب و کار حیاتی است، اما راه درست و غلطی برای بهینه سازی موتور جستجو وجود دارد. هنر تاریک سئو کلاه سیاه مسیر اشتباهی است. black hat seo به جای ایجاد وبسایت کاربرپسند، به دنبال بازی و فریب الگوریتم های موتورهای جستجو است.یعنی روشهایی که سعی در دور زدن قوانین دارند، اما خیلی راحت هم شناسایی میشوند.
الگوریتم های رتبه بندی با گذشت زمان پیچیده تر شده اند، به همین دلیل است که باید به هر قیمتی از روشهای کلاه سیاه خودداری کنید.
نمونه هایی از این روشها را بشناسید:
- خرید بک لینک انبوه
- پنهان سازی بخشی از محتوا از دید کاربر
- تکرار بیش از حد کلمه کلیدی با هدف دستکاری سئو سایت
- افزایش بازدید سایت با ربات یا نرم افزار
- استفاده از لینکسازی pbn
- دریافت لینکهای اسپم از قسمت نظرات
- بالابردن غیرطبیعی اتوریتی و پیج رنک
- داده های ساختاریافته و نشانه گذاری گمراه کننده
- درج متاتگ عنوان و توضیحات بی ربط به محتوای صفحه
- محتوای کپی، تکراری و بی کیفیت
محتوای تکراری یا duplicate content
محتوای تکراری به هرگونه متن، تصویر، ویدئو و ساختار یکسانی که در دو یا تعداد بیشتری از صفحات وب تکرار میگردد، اطلاق میشود. Duplicate content بیشتر به دلیل کپی مطالب از سایر سایتها اتفاق می افتد و یکی از نکات منفی سئو سایت محسوب میگردد که افت رتبه در نتایج گوگل و حذف سایت به دلیل جریمه را به همراه دارد.
بسیاری از اوقات اگر محتوایی را از سایت دیگری بدون ذکر منبع و اجازه ناشر اصلی، منتشر کنید، گوگل با الگوریتم های هوشمند خود کپی برداری را شناسایی و سایت مربوطه را جریمه خواهد کرد.
در گذشته محتوای تکراری محتوایی بود که کلمه به کلمه مانند محتوایی است که در سایت دیگر ظاهر میشد. اما با بروزرسانی های الگوریتمهای رتبه بندی، حتی بازنویسی یا بازی با کلمات و جابجایی لغات در متن و بازنشر آن روی سایت دیگر، نیز توسط گوگل شناسایی میشود.
شما باید از کپی محتوا و ایجاد duplicate content در وب سایت خود جلوگیری کنید. بسیاری از فروشگاه های اینترنتی را میبینیم که محتوای محصولات همگی از یک سایت مرجع کپی شده است، وقتی دلیل این کار را از مالک فروشگاه میپرسیم، با این پاسخ ها مواجه میشویم، محتوای کافی برای محصول وجود ندارد! مگر برای یک محصول چقدر میتوان محتوا نوشت!
توجه کنید! حتی اگر محتوای صفحه محصول را خالی بگذارید خیلی بهتر از این است که از سایتهای دیگر کپی کنید. سعی کنید در حد چند پاراگراف محصولی که ارائه میدهید را از زبان خودتان معرفی کنید، حتی بصورت محاوره ای!
URL (Uniform Resource Locator)
URL یک آدرس منبع اختصاصی هر صفحه وب است، یک لینک منحصر به فرد که مرورگر از آن برای نمایش محتوای خاص – صفحات، تصاویر، ویدئوها و غیره استفاده می کند.
(Uniform Resource Locator) از چندین بخش تشکیل شده است: پروتکل – اغلب http یا نسخه امن آن https، نام دامنه، آدرس، پارامترهای اضافی. همچنین، URL می تواند حاوی یک متن لینک باشد که کاربر را به طور خودکار به یک مکان خاص در صفحه هدایت می کند.
Canonical url به چه معناست؟
در خلال یادگیری سئو سایت یا اجرای این فرآیند با مفهومی به نام تگ یا آدرس کنونیکال سروکار دارید. rel=”canonical” که اغلب URL متعارف نامیده می شود، یک عنصر HTML است که به موتور جستجو آدرس یا صفحه اصلی و ترجیحی را در شرایطی که دو صفحه محتوای یکسانی دارند، اعلام مینماید.
با تگ canonical می توانید از محتوای تکراری، چه داخلی و چه خارجی جلوگیری کنید. محتوای تکراری داخلی در وب سایت شما اتفاق می افتد، به این صورت که محتوای دو صفحه از یک دامنه کاملا یکسان باشد یا حتی درصد بالایی از محتوا مشابه هم باشند. محتوای تکراری خارجی زمانی اتفاق می افتد که صفحات تکراری یا بسیار مشابه در دامنه های مختلف وجود داشته باشد.
URL کنونیکال به گوگل، بینگ و یاهو اعلام می کند که چه صفحاتی را نشان دهند و چه صفحاتی را در صفحات نتایج موتور جستجو پنهان کنند.
بازدیدکنندگان سایت هنگام بازدید از وب سایت شما URL متعارف را نمی بینند. این تگ در کد صفحه (در هدر سایت) درج میشود و فقط توسط رباتهای گوگل قابل مشاهده است. هر صفحه از سایت شما یک آدرس کنونیکال اختصاصی دارد و در اکثر اوقات این آدرس مطابق با آدرس اصلی صفحه است.
سازگاری با موبایل – mobile friendly
با افزایش کاربرانی که از تلفن همراه برای جستجو در اینترنت و صرف وقت در شبکه های اجتماعی استفاده میکنند، اصطلاح یا مفهوم mobile friendly در سئو سایت مطرح شد. از سال 2015، گوگل فشار بیشتری را بر صاحبان وب سایت وارد کرده است تا سایت های خود را با موبایل سازگار کنند.
به طور کلی، معنای موبایل فرندلی این است که وب سایت شما در یک دستگاه تلفن همراه یا تبلت عملکرد خوبی داشته باشد.
یک سایت سازگار با موبایل اساساً وقتی از نسخه دسکتاپ به نسخه موبایل تغییر سایز میدهد باید تمام عناصری که در دسکتاپ توسط کاربران قابل مشاهده بود، را حفظ کند. همچنین متاتگ ها، محتوا و تصاویری که توسط خزنده ها در دسکتاپ خزیده شده اند باید در موبایل نیز وجود داشته باشند. این اصطلاح در سالهای اخیر اهمیت بیشتری هم پیدا کرده، از وقتیکه گوگل اعلام کرده اولویت رتبه بندی سایتها، نسخه موبایل آنهاست و اصطلاح جدید دیگری به نام mobile-first indexing نیز به همین دلیل رونمایی شده است.
در قابلیت سازگاری با موبایل، لینک ها فاصله مناسبی از هم دارند و کاربر به راحتی میتواند روی آنها کلیک کند. برخی از عناصر سایت از پهنای صفحه بزرگتر نیستند. کاربر میتواند بدون دردسر صفحه را اسکرول کند. هر بخش سایت به خوبی بارگزاری میشود و سرعت سایت در موبایل بالاست، همانگونه که در دسکتاپ سرعت مناسبی باید داشته باشد.
Lazy load تصاویر
بارگذاری تنبل (بارگیری بر اساس تقاضا) یک تکنیک سئو برای محتوای آنلاین به ویژه تصاویر و ویدئوهاست. تصاویر یکی از ارکان اصلی سایتها ، به ویژه فروشگاه های اینترنتی هستند و در اجرای سئو هم توجه زیادی به بهینه سازی تصویر میشود.
مفهوم بارگذاری تنبل یا lazy load به جای بارگزاری کل صفحه وب و نمایش آن به کاربر به صورت یکجا و انبوهی از عناصر، تنها بخش هایی که کاربر در لحظه در صفحه میبیند را نمایش میدهد و هرچه کاربر به پایین صفحه می آید( اسکرول میکند) سایر عناصر نیز بارگزاری میشوند.
🔶🔶مثلا فرض کنید یک فروشگاه اینترنتی دارید که در صفحه اصلی فروشگاه 100 محصول نمایش میدهد. به کمک بارگزاری تنبل، دیگر نیازی نیست تصویر تمامی صد محصول همان ابتدا بارگزاری شود. بلکه ابتدا محصولاتی که در صفحه قابل مشاهده هستند بارگزاری میشود و زمانی که کاربر برای مشاهده سایر محصولات به پایین صفحه میرود سایر تصاویر نیز لود میشوند.
بارگیری بر اساس تقاضا، زمان را مدیریت میکند که موجب افزایش سرعت سایت میشود و در تجربه کاربری (ux) نیز تاثیر مثبت دارد. یعنی کاربر زمان کمتری را برای مشاهده صفحه منتظر میماند و زمانیکه در حال مشاهده تصاویر بالای صفحه است، سایر تصاویر با خواست کاربر به نمایش در میآیند.
نشانه گذاری اسکیما (schema markup)
نشانه گذاری schema، که به عنوان داده های ساختار یافته شناخته می شود، زبان موتورهای جستجو است که از واژگان معنایی منحصر به فرد استفاده می کند و برای ارائه واضح تر اطلاعات به موتورهای جستجو به منظور درک محتوای سایت استفاده می شود. از طرفی، به کاربران کمک می کند تا اطلاعات بهتر و دقیق تری را در نتایج جستجو به کاربران نمایش دهد.
اسکیما شکلی از ابرداده است که به یک وب سایت اضافه می شود و به الگوریتم های گوگل میگوید صفحه چه چیزی را توصیف میکند و چه اطلاعاتی باید بصورت به ویژه و با تاکید به کاربران نمایش داده شود.
استفاده از اسکیما جایگاه ویژه ای در سئو سایت دارد، نتایج جستجویی که دارای اسکیما هستند، اطلاعات را سریعتر و دقیق تر به کاربر منتقل میکنند.
کاربر می تواند جزئیات صفحه را در یک نگاه ببیند که به آنها کمک می کند تصمیم بگیرند که آیا روی صفحه کلیک کنند یا به صفحه مرتبط تری بروند.
این اطلاعات همچنین به وب سایت شما کمک می کند تا برای انواع محتوا رتبه بهتری پیدا کند و در نتیجه کلیک و ورودی بیشتری دریافت کنید.
💯تا جاییکه طبق تحقیقات انجام شده، نرخ کلیک به کمک schema تا 30 درصد افزایش پیدا میکند. روشهای مختلفی برای نشانه گذاری صفحات وب وجود دارد که با یادگیری سئو سایت میتوانید باتوجه به نوع صفحه( محصول، مقاله، رستوران، معرفی افراد و شخصیت ها، فیلم و …) از آنها استفاده کنید.
نقشه سایت xml
نقشه سایت یک فایل متنی با فرمت xml است که جزئیات تمام URL های یک وب سایت را نشان میدهد. اطلاعاتی مانند اطلاعات اضافی (فراداده) در هر URL، جزئیات مربوط به آخرین به روز رسانی آنها، میزان اهمیت آنها و اینکه آیا نسخه های دیگری از URL ایجاد شده به زبان های دیگر وجود دارد یا خیر، نوع صفحه و سایر موارد به کمک نقشه سایت مشخص میشود. همه این موارد برای درک بهتر موتورهای جستجو از ساختار یک سایت تاثیر دارند و همان ابتدای سئو تکنیکال، نقشه سایت را بهینه میکنند تا ساختار سایت به وضوح برای گوگل قابل شناسایی باشد.
بزرگترین دلیلی که باید نقشه سایت XML را ایجاد کنید تاثیر آن در ایندکس کردن صفحات است. اگرچه موتورهای جستجو هنوز هم می توانند از نظر فنی صفحات سایت را به مرور زمان پیدا کنند، اما افزودن نقشه سایت کار را برای آنها بسیار آسان می کند. ممکن است برخی از صفحات از سایر صفحات لینک نگرفته باشند، پس مدت زمان زیادی طول میکشد تا گوگل آنها را بیابد و ایندکس کند. نقشه سایت کمک میکند تا چنین صفحاتی هم به سرعت ایندکس شوند.
نقشه سایت حتی میتواند تعیین کند که خزنده ها چه صفحاتی را بخزند و چه صفحاتی را بدون بررسی رها کنند و این یعنی ایندکس هدفمند و هوشمندانه صفحات در نتایج گوگل.
مفهوم تجربه کاربری و جایگاه UX در سئو سایت
یکی از اصطلاحات مهم، user exprience است که به اختصار ux گفته میشود و جز مفاهیم کلیدی در سئو سایت محسوب میشود. بهبود تجربه کاربری نیز یکی از مهم ترین اصول سئو محسوب می شود که به میزان رضایت کاربران از یک وبسایت اشاره دارد.
سرعت سایت ، زمان بارگزاری ، مطالب کاربردی ، تصاویر جذاب ، پشتیبانی آنلاین ، سادگی در پیدا کردن محصولات یا خدمات در سایت، قابلیت مشاهده لینکها و دکمه های تماس با ما و… زیرمجموعه فاکتور تجربه کاربری هستند. UX اگرچه یک معیار کیفی است ، اما با فاکتورهای کمی مثل bounce rate ، امتیاز سرعت سایت، مدت زمان حضور کاربران، تست های core web vitlas و تعداد بازدید از صفحه و نرخ کلیک ارتباط مستقیمی دارد و گوگل با بررسی چنین فاکتورهایی ، میزان تجربه کاربری سایت را تخمین می زند و هرچه سایتی امتیاز بیشتری از این حیث نسبت به رقبا کسب کند در رتبه بالاتر قرار می گیرد.
طی سالهای اخیر، برخی از روشهای قدیمی (مواردی که قبلا کاربرد داشتند اما امروزه بی تاثیر و برخی تاثیرات منفی دارند) مثل پرکردن صفحه با کلمات کلیدی برای کسب رتبه در گوگل، منسوخ شده اند و درعوض گوگل سایتهایی را مطلوب و برتر میداند که تامین کننده رضایت کاربر باشند. تجربه کاربری فاکتوریست که به بهبود این جنبه از سئو می پردازد.
پس کاربر بیشتری را از روشها و کانالهای مختلف وارد سایت خود کنید و سعی کنید ضمن جلب رضایت آنها و پاسخ به سوالات و تامین خواسته کاربر، مدت زمان حضور او را افزایش دهید.
ایندکس سایت در نتایج – indexing
به طور کلی، اندکس شدن به سازماندهی داده ها بر اساس یک طرح خاص اشاره میکند. در فناوری اطلاعات، این واژه کاربردهای مختلفی دارد.
فرض کنید که به تازگی مفیدترین، جذاب ترین و درخشانترین محتوای وب را تولید کرده اید. حال فرض کنید این محتوا در نتایج جستجو نمایش داده نشود. پس عملا هرچه زحمت کشیدید هدر رفته است. فرآیند نمایه سازی یا indexing مرحله ایست که صفحات وب در نتایج جستجو ثبت میشوند. مرحله ایندکس قبل از رتبه بندی اتفاق می افتد.
سئو سایت چندین روش را برای ایندکس کردن صفحات وب پیشنهاد میدهد. برخی از آنها به شرح زیر است:
استفاده از لینک ها در محتوا- نمایه سازی به معنای انتخاب از بین لینکهایی است که در محتوای صفحه استفاده شده است. هنگامی که از لینک ها استفاده می کنید، برای خزنده ها یافتن صفحات وبسایت شما راحت تر می شود و آنها را در بالای SERP قرار میدهند.
🔰ساخت بک لینک یکی دیگر از روشهای ایندکس صفحات در نتایج است. همچنین شما میتوانید با استفاده از google search console بصورت دستی، درخواست ایندکس صفحات در نتایج گوگل را ارسال کنید تا پس از بررسی در نتایج ظاهر شود.
ایندکس سایتهای نوپا که کمتر از 4-5 ماه عمر دارند، کمی دشوار است زیرا باید اعتماد گوگل را جلب کنند. معمولا چند ماه طول میکشد تا یک سایت پس از راه اندازی در نتایج ایندکس شود. به همین دلیل سایتهای جدید راه سختی برای نمایش صفحات در نتایج دارند.
کنسول جستجوی گوگل
کنسول جستجوی گوگل (google search console) یک پلت فرم رایگان است که هر فرد یا شرکتی که وب سایتی دارد میتواند نحوه ارتباط سایت با گوگل و نحوه نمایش آن در نتایج را مدیریت کند.
از طریق سرچ کنسول میتوانید بازدید بدست آمده از نتایج جستجوی ارگانیک را مشاهده کنید. کلماتی که سایت شما به ازای آنها دیده شده مشخص هستند.
نحوه عملکرد سایت در دسکتاپ و نسخه موبایل، وضعیت سایت از نظر الگوریتمهای core web vitals ، کشورهای کاربران بازدیدکننده، امکان ایندکس یا حذف صفحات انتخابی از نتایج، معرفی نقشه سایت، نحوه و شرایط دسترسی خزنده به سایت، وضعیت سرور و رتبه میانگین صفحات به ازای کلمات کلیدی مهمترین اطلاعاتی هستند که در این پلتفرم قابل مدیریت میباشند.
این ابزار را میتوان بهترین و قدرتمندترین ابزار رایگان سئو سایت در گوگل دانست که کاربردهای حیاتی برای سئوکارها و مدیران سایتها دارد. شما به راحتی میتوانید با مراجعه به سایت google search console سایت خود را ثبت و وریفای کنید و از قابلیتهای این پلتفرم استفاده کنید. علاوه بر گزارشهای روزانه ای که از میزان بازدید سایت میتوانید دریافت کنید، گوگل ماهیانه یک گزارش جامع نیز به شما ارائه میدهد.
کاربردهای سئو سایت چیست؟
برای درک اهمیت و اینکه سئو سایت چه کاربردی دارد ، باید تاثیر آن در جایگاه سایت در گوگل و ظرفیت های این موتور جستجو در تامین تعداد زیادی مخاطب و مشتری بالقوه اشاره کنیم.
💣 ضمن اینکه سئو با بهبود عملکرد سایت از نظر سرعت ، کیفیت و ساختار ، نقش تعیین کننده ای در موفقیت وب سایت و فروشگاه های اینترنتی دارد.
گرچه این موارد در نتیجه ارتقای چندین فاکتور در سایت محقق می شوند ، اما همگی تحت تاثیر مستقیم و جز کاربرد های سئو به شمار می روند.برای مثال می توان به آگاهی از برند ، فروش بیشتر و افزایش مشتریان ، تجربه کاربری و سرعت سایت و کاربردهای مهم و بیشمار دیگری اشاره کرد. جهت آشنایی با کاربردها توضیحات زیر را مطالعه نمایید:
ارتقا و افزایش رتبه
همان طور که گفتیم بهترین راه برای ارتقا رتبه و افزایش بازدید از طریق موتورهای جستجو، سئو می باشد، زیرا هم هزینه کمتری دارد و هم برای مدت زمان طولانی تری جذب کاربر را تضمین میکند.
البته مقصود روش های اصولی و صحیح این فرآیند است نه تقلب و روش های سیاه.
📈در صورتی که تمام موارد بهینه سازی رعایت شود بهترین نتیجه در ارتقا رتبه گوگل دامنه شما رقم خواهد خورد. 16+9 روش افزایش بازدید سایت از گوگل و خارج از آن بهترین روشها را در این مورد معرفی کرده است.
افزایش رتبه در گوگل یک دفعه و سریع اتفاق نمی افتد بلکه مستلزم طراحی تخصصی سایت و در ادامه سئو و بهینه سازی آن می باشد
معمولا برای وبسایتهای نوپا و تازه تاسیس فقط زمانی بین 2 تا 3 ماه طول می کشد تا گوگل وب را شناسایی کند. پس از آن با توجه به فعالیت هایش به آن امتیاز می دهد. هر چقدر امتیاز گوگل به یک وبسایت بیشتر باشد موجب ارتقا رتبه سایت می شود ، فرآیند سئو سایت نیز به همین دلیل اهمیت دارد که زمان و سرعت ارتقا رتبه در موتورهای جستجو را بهبود می بخشد.
حضور در صفحه اول گوگل
هدف همه وبسایت ها و کسب و کار های اینترنتی قرار گرفتن در صفحه اول گوگل است. صفحه اول موتورهای جستجو و مخصوصا گوگل که کاربران زیادی روزانه مطالب و نیاز های مورد نظر خود را در آن جستجو می کنند اهمیت زیادی دارد. به همین دلیل رقابت شدیدی برای قرار گرفتن در این جایگاه مطلوب ایجاد شده است. هر سایتی که سئو مناسب و قوی تری انجام دهد شانس بیشتری برای قرار گرفتن در صفحه اول افزایش داده.
اگرچه با روشهای دیگر مانند ادوردز نیز می توان به صفحه اول رسید ، اما به ازای پرداخت هزینه های بسیار بالا! کاربرد سئو سایت در رسیدن به صفحه اول و رتبه های بالای نتایج جستجو بر هیچکس پوشیده نیست. از کاربردهای دیگر این فرآیند می توان به لینک سازی، محتوا، ارتقای کلمات کلیدی و دسترسی بهتر ربات خزنده به صفحات سایت اشاره کرد.
افزایش ترافیک و بازدید سایت
کاربرد دیگری که سئو دارد، کمک به افزایش نرخ کلیک است که در نتیجه به افزایش ترافیک و بالا رفتن تعداد مشتریان و در نتیجه فروش ، درآمد و کسب سود بیشتری می شود. هدف تمامی کسب و کارهای اینترنتی نیز چیزی جز این نیست. سایتهایی می توانند در معرض دید مخاطب قرار بگیرند که خود را به صفحه اول و ترجیحا رتبه های اول تا سوم برسانند و در ادامه برای افزایش ترافیک باید بر نرخ کلیک و ترغیب کاربران برای بازدید از سایت تمرکز داشته باشند.
🏆طبق تحقیقات سه سایت اول در نتایج، بیش از 75درصد ترافیک ناشی از جستجوی کاربران را جذب میکنند. کاربر سئو سایت به این صورت است که وقتی شما رتبه خوبی دارید، کاربر به سراغ شما می آید و چون نمیتوان حد و مرزی برای تعداد کاربران اینترنتی قائل شد، پس بازدید فوق العاده ای منتظر شماست.
بهبود عملکرد سایت
یکی از مهمترین کاربردهایی که می توان مطرح کرد ، بهبود عملکرد و ساختار سایت است. در بهینه سازی سایت تلاش می کنیم که حجم کد و قالب را کاهش دهیم ، تصاویر را به حداقل حجم ممکن و بهترین فرمت برسانیم ، زمان بارگزاری سایت را کاهش و سرعت آن را افزایش دهیم. همچنین ، تلاش می کنیم که با جذابیت ، کیفیت و ارائه ارزش به کاربران ، رضایت آنان را از عملکرد و وضعیت سایت خود بیشتر کنیم.
رتبه بندی نتایج ، در نتیجه مقایسه میان سایت های رقیب در یک صنعت خاص انجام می شود و هرچه برتری بیشتری در عملکرد و سرعت و محتوا و اعتبار نسبت به رقبای خود داشته باشید جایگاه بهتری را به سایت خود اختصاص می دهید. سایت یا فروشگاه اینترنتی شما برتر از رقبا خواهد شد:
- افزایش سرعت سایت
- کاهش حجم تصاویر
- جذابیت بصری سایت
- دسترسی سریع کاربران به بخشهای مختلف
- اصلاح ساختار لینکسازی داخلی
- بهینه سازی دسته بندی محصولات و مطالب
- مدیریت حافظه پنهان کش
مراحل خدمات سئو و بهینه سازی سایت
☑️درحالیکه 55 درصد وبسایت ها در این خدمات سرمایه گذاری می کنند و روز به روز بر شمار آنها اضافه میشود، شناخت مراحلی که طی میشود برای دریافت کنندگان این خدمات اهمیت دارد. این مفهوم نیز مانند هر فرآیند سیستماتیکی از مراحل ترتیب وار تشکیل شده است. وب سایت شما به چه خدماتی نیاز دارد؟ یک شرکت ارائه دهنده این خدمات در قبال بهینه سازی سایت شما چه وظایف و تعهداتی دارد و چه مراحلی باید اجرا شود تا به نتیجه مطلوب رسید.
خدمات سئو، خدماتی هستند که معمولا توسط یک آژانس بازاریابی دیجیتال یا فردی متخصص انجام می شوند و به شرکت شما کمک می کنند تا رتبه ، بازدید و اعتبار سایت شما به شرایط مطلوب برسد و در موتورهای جستجو، به ازای جستجوی عبارات کلیدی کسب و کار خود، بازدیدکنندگان قابل قبولی بدست آورید.
سئو تکنیکال، داخلی و خارجی سه مرحله کلی و اصلی بهینه سازی هستند. سئوی داخلی کلیه مواردی که مربوط به چهارچوب وبسایت شما می شود را در بر می گیرد و در مقابل سئو خارجی به تصحیح و بهبود روابط یک پایگاه داده اینترنتی با سایر سایتها و موتور های جستجو می پردازد. اما در مرحله تکنیکال، خدماتی جهت اصلاح زیرساختهای فنی سایت انجام میشود.
از آغاز پیدایش و راه اندازی موتورهای جستجو تا به امروز ، الگوریتم ها و معیارهای رتبه بندی آنها تغییرات و بروزرسانی های زیادی داشته ، به همین دلیل خدمات سئو سایت باید برپایه شرایط روز انجام شود تا بتواند مفید واقع شوند.
طراحی وب سایت
مسلما باید گفت که طراحی مناسب اولین مرحله است که باید از پایه بر مبنای اصول و استاندارد های سئو انجام شود.
نمی توان یک قالب ضعیف و بی کیفیت را ارتقا داد و هرچقدر هم که تلاش کنیم باز یک جای کار می لنگد ولی در صورتی که طراحی عالی انجام شده باشد دیگر مشکلات پایه ای در هنگام انجام بهینه سازی پیش نمی آید. البته این مرحله جز اصلی تمامی خدماتی که شرکتهای سئو ارائه میدهند نیست، اگر شما از قبل وبسایتی داشته باشید، کلیه روشها و استراتژی ها برپایه همان سایت اجرا میگردد.
انجام بررسی های سئو سایت
قبل از انجام هر کاری ، ابتدا باید یک بررسی کامل و جامع از وضعیت سایت به عمل آید. وضعیت فعلی سایت چیست، چه ایرادات و نواقصی مشاهده می شود. چه صفحاتی نیاز به تقویت دارند. به ازای کدام عبارات بازدید مناسبی کسب می کنید و در چه کلمات کلیدی ضعف دارید. بررسی این موارد به انتخاب یک استراتژی و راه حل هدفمند کمک می کند.
یکی از اولین خدمات سئو یک شرکت معتبر نیز همین است و باید بصورت کاملا رایگان و با ابزارهای حرفه ای تحلیل جامعی از وضعیت سایت شما و اطلاعات آماری موجود به شما ارائه شود که معمولا در قالب پروپوزال سئو تدوین و ارائه می شود. ما سایت شما را دقیق از صفر تا صد تحلیل میکنیم، ضعف ها و ایرادات شناسایی میشود و طبق شرایط موجود مناسبترین روشها انتخاب و اجرایی میشوند.
تحلیل سایت های رقیب
قطعا تحلیل وب سایت رقبا جز 5 مرحله اصلی و ضروری است. مهم نیست در چه صنعتی فعالیت دارید ، رتبه بندی در گوگل براساس مقایسه سایت های مشابه که در یک حوزه فعالیت می کنند انجام می شود ، تحلیلل سایت های رقیب به شما کمک خواهد کرد که رقبای مهم خود را کشف کنید ، عبارات کلیدی مهمی که به ازای آنها کاربران وارد سایت آنها می شوند را بشناسید ، استراتژی های آنان را بدست آورید و از نقاط ضعف آنها در جهت ارتقا رتبه سایت خود استفاده نمایید.
تحلیل رقبا نه فقط یک بار ، بلکه بطور منظم باید انجام شود و باید جزئی از استراتژی های بهینه سازی و ارتقای سایت باشد. برای تحلیل سئو سایت رقبا می توانید از الکسا ، ahrefs ، moz و ابزارهای مشابه استفاده نمایید.
تدوین استراتژی سئو سایت سفارشی
یک استراتژی سفارشی و شخصی سازی شده جز اصلی خدمات سئو است. فاکتورهای مورد نیاز برای سئو سایت چیست ؟ چه فاکتورهایی نیاز به تقویت دارند؟ هدف سفارشی سازی ، انتخاب بهترین روش ، پربازده ترین اقدامات و پایین ترین هزینه ، متناسب با زمینه فعالیت سایت می باشد.
هر وبسایت شرایط خاص خود را دارد ، در یک زمینه خاص فعالیت می کند ، نیاز به جذب مخاطبان وهدف قرار دادن جامعه آماری ویژه خود را دارد، تعداد و قدرت رقبا متفاوت است ، پس اقدامات سفارشی و مختص خود را می طلبد.
همچنین باید استراتژی هایی در دستور کار قرار گیرد که به قرار گرفتن سایت در رتبه اول بیانجامد.
زیرا در حدود 90 درصد کاربران پس از جستجو عبارت موردنظر خود در صفحه اول تصمیم گیری می کنند و تنها 10درصد به صفحات بعدی مراجعه می می کنند.
مقاله جذاب و بسیار کاربردی برای شما که قصد افزایش بازدید سایت خود را دارید: |
مرحله سئو تکنیکال (بهینه سازی فنی سایت)
سئوی فنی به بهینه سازی ساختار و عملکرد سایت و برخی از بهبودهای مرتبط با سرور اشاره دارد که به موتورهای جستجو کمک می کند تا سایت شما را به طور مؤثرتری بخزند و ایندکس کنند.
طبق تجربه گوگل وب سایت هایی که ویژگیهای فنی و وضعیت سئو تکنیکال بهتری دارند را ترجیح میدهد. ویژگی هایی مثل اتصال ایمن، طراحی واکنش گرا، زمان بارگذاری سریع؛ هدف این است که سایت براساس یک ساختار منظم و بهینه به رباتهای گوگل و کاربران ارائه شود به گونه ای که برای هر دو گروه قابل فهم باشد. معمولا این مرحله یک یا دوبار طی هر سال انجام میشود و نیازی نیست مثل برخی از روشها پیوسته و طی هر هفته انجام شود.
در مرحله سئو سایت از نظر تکنیکال موارد زیر اصلاح میشوند: ( ☑️مواردی که لینک داده شده اند را بصورت ویژه مطالعه کنید)
- گواهینامه پروتکل امنیتی ssl به منظور تامین امنیت
- سازگاری سایت با موبایل (اولویت گوگل نسخه موبایل است)
- افزایش سرعت سایت – کاهش زمان لود صفحات
- سازگاری با core web vitals – core web vitals چیست و چه نقشی در رتبه بندی دارد؟
- حذف صفحات و آدرسهای تکراری( حل مشکل duplicate content )
- ایجاد نقشه سایت xml
- ایجاد و اصلاح breadcrumbs
- نشانه گذاری اسکیما و داده های ساختاریافته
- اصلاح فایل robots.txt – نحوه ساخت فایل robots.txt
- اعمال تغییرات لازم در htaccess
- سبک سازی و بهینه سازی دیتابیس
- حذف ماژول یا افزونه های اضافی
- ثبت سایت در پلتفرمهای search console و analytics گوگل
خدمات سئو سایت on-page
بهینه سازی داخلی یا درون صفحه به منظور بهبود و تقویت لینکسازی داخلی، تولید محتوا، تگ گذاری، بهبود تجریه کاربری و … است که بصورت کامل و صددرصدی در کنترل شماست.
سئو داخلی on-page بهینه سازی هر آنچه که مربوط به درون سایت باشد را شامل میشود.
☑️چک لیست مهمترین کارهایی که باید در مرحله on-page انجام دهید عبارت است از:
- قرار دادن کلمه کلیدی در URL
- استفاده از URL های کوتاه
- درج کلمه کلیدی در تگ عنوان
- استفاده از کلمات کلیدی در هدینگ های h1 تا h3
- استفاده بهینه از کلمه کلیدی در محتوا (در هر 150 کلمه متن یک بار)
- بهینه سازی تصاویر
- درج لینک های مفید در صفحه
💥💥💥درواقع چیزی در حددو 70درصد تمرکز شما ، باید بر سئو on-page باشد ، زیرا بدون ساختار مناسب و بهینه ، سایر اقدامات هرگز به نتیجه نخواهد رسید. حتی اگر مرحله تکنیکال را در برخی موارد (به جز دسترسی خزنده ها به سایت) بصورت دقیق و کامل انجام نداده باشید میتوانید با انجام سئو داخل صفحه بخش زیادی از ضعف ها را بپوشانید و به ارتقا رتبه در نتایج امید زیادی داشته باشید.
انجام سئو off-page
یکی از مهمترین خدماتی که حتما باید به شما ارائه شود ، لینک سازی خارجی ، دریافت بک لینک های باکیفیت ، مدیریت حساب های شبکه اجتماعی ، به اشتراک گذاری مطالب، درج سایت در گوگل مپ، تعامل با وبسایت های پربازدید می باشد که همه این اقدامات در چهارچوب سئو off-page یا خارج صفحه گنجانده می شوند.
وقتی که شما بتوانید ارتباط مناسبی میان وبسایت خود و شبکه های اجتماعی، موتورهای جستجو و سایر وب سایت ها ایجاد کنید به سئو خارجی سایت مطلوب دست پیدا می کنید.
خرید تبلیغات گوگل برای سایت، فعالیت در فروم ها و شبکه های اجتماعی و دریافت بک لینک با کیفیت از دامنه های دیگر مهمترین اقدامات off-page می باشد. در این بخش اعتبار دامنه سایت بالا میرود و شما به موتورهای جستجو نشان میدهید وبسایت معتبری دارید که لینکهای متنوعی دریافت کرده و در رسانه های اجتماعی محبوب کاربران است. البته برخی از اتفاقاتی که در بخش خارج صفحه رخ میدهد مثل فعالیتهای مخرب رقبا از کنترل شما خارج است. سایتهایی که بکلینک های باکیفیت بیشتری دارند، مورد اعتماد گوگل هستند و حتی در آینده که مطالب جدیدی منتشر میکنند با سرعت بیشتری نسبت به سایتهای نوپا در نتایج ایندکس میشود.
تحقیقات و انتخاب کلمات کلیدی
کلمات کلیدی واژگانی هستند که شما علاقه دارید که به ازای جستجوی آنها در گوگل کاربران دامنه شما را پیدا کنند. بدون تحقیقات و یافتن این کلمات سئو سایت نقص دارد و درواقع بی معناست.
اگر شما در زمینه خاصی فعالیت می کنید باید ابتدا کلمات کلیدی مرتبط را به خوبی بشناسید. همچنین علاوه بر کلمات کلیدی اصلی ، مترادف ها و کلمات مشابه ای هم که مورد علاقه کاربران برای جستجو است را بیابید
سپس متتناسب با همان کلمات کلیدی اقدام به تولید محتوا و لینکدهی داخلی و خارجی نمایید که این امر شانس سئو را برای سایت شما افزایش می دهد.
تحقیقات واژگان کلیدی فقط محدود به ترکیبات کلمه اصلی نمیشود. بلکه عبارات مترادف، عبارات lsi و جملاتی که کاربران برای یافتن یک محصول یا خدمتی خاص استفاده میکنند را باید یافت. با بروزرسانی هایی که در الگوریتمهای هوش مصنوعی گوگل انجام شده، قادر شده که معنی عبارتها و ارتباط کلمات در یک جمله را به خوبی متوجه شود. این هوشمندسازی فقط مربوط به لغات انگلیسی نیست و حتی زبان فارسی را نیز شامل میشود.
تولید محتوای صفحات اصلی و وبلاگ
رعایت تمام اصول سئو تا زمانی که محتوای باکیفیت بالا منتشر نکنید، فایده ای نخواهد داشت. محتوا در افزایش بازدید و ترافیک، ترغیب کاربران و جلب اعتماد گوگل نقش حیاتی دارد. اما فقط محتوای باکیفیت! یعنی محتوای که برای کاربران اطلاعات خوبی را تامین کند، دارای طول بالایی بوده و بصورت عمقی یک مبحث را مورد بررسی قرار دهد ، روان و خوانا باشد و هیچ بخش تکراری یا کپی شده ای در آن وجود نداشته باشد. محتوا می تواند ویدئویی ، صوتی ، عکس و متن باشد و یا ترکیبی از دو یا تمام این موارد.
محتوا یکی از اهرم های سئوی سایت است که نقش کلیدی و ممتازی در ارتقا جایگاه در گوگل و سایر موتورهای جستجو ایفا می کند. محتوای خوب همانقدر باعث پیشرفت وبسایت می شود که محتوای تکراری و کپی برداری شده موجب افت آن می گردد.
بیل گیتس : محتوا 👑پادشاه است!
مطالب وبلاگ و محتوا در عین حالی که باید جدید و غیر تکراری باشند باید تمام اصول سئو مانند تگ های مناسب ، هدینگ های خوب و طول متن و تعداد کلمات قابل قبول و ارتباط با موضوع سایت را نیز رعایت کنند.
برای بهبود سئو هر چقدر که تولید محتوا و مقالات شما بیشتر شود به ازای کلمات کلیدی بیشتری دیده می شوید و این افزایش بازدید تاثر مثبتی روی صفحات اصلی وبسایت شما می گذارد. به این دلیل که خزنده ها و ربات های آنالیز هر لحظه ای که وبسایت را بررسی میکنند کلمات بیشتری را می یابند.
مدیریت دسترسی موتورهای جستجو به سایت
هدف سئو این است که وبسایت بتواند طوری بهینه سازی شود که برای موتورهای جستجو مطلوبیت و محبوبیت داشته باشد. یعنی ارتباط سایت با خزنده ها بصورت موثر و هدفمند باشد.
موتورهای جستجو زمانی به یک وبسایت یا دامنه علاقه نشان می دهند که تمام اصول (حداقل موارد مهم ) در آن دقیقا لحاظ شده باشد. از طرفی در این مرحله از خدمات، تعیین میکنیم که چه صفحاتی را به رباتها معرفی کنیم، چه صفحاتی را از ایندکس شدن در نتایج محروم کنیم. تعیین میکنیم کدام صفحات سایت ارزش بیشتری دارند و انتظار داریم خزنده ها بیشتر به آنها توجه کنند.
این اقدامات مدیریت و کنترل دسترسی خزنده های جستجوگر به سایت را محقق میکند. robots.txt و نقشه سایت دو ابزار مهم هستند که با اعمال تغییرات روی آنها میتوان به خزنده ها گفت کدام urlها را بررسی کنند و کدام صفحات و لینکها را نادیده بگیرند.
ارائه گزارش ماهانه سئو سایت
بله، گزارشدهدی! یکی از مهم ترین مفهوم ها و مراحل سئو می باشد. کنترل وضعیت لحظه ای بوسیله ابزار هایی مثل گوگل سرچ کنسول یا gtmetrix قابل انجام است. این ابزارها موجب می شوند که شما شرایط خود را روزانه رصد و کنترل کنید و در صورتی که ایراداتی در وبسایت وجود داشته باشد آن را برطرف کنید.
اگر کنترل خوبی روی شرایط و وضعیت وبسایت خود نداشته باشید خیلی زود در رقابت بر سر قرار گرفتن در صفحه اول گوگل شکست خواهید خورد.
شفافیت در انجام خدمات بسیار ضروری است. شرکتی که وظیفه این کار را دارد، باید مرتبا و ماهانه شما را در جریان تغییرات و پیشرفت پروژه قرار دهد.
شما حق دارید بدانید ، چه میزان بازدید سایت افزایش پیدا کرده ، چه خدماتی به شما در طی هر ماه ارائه شده و عملکرد شرکت طرف قرارداد شما چگونه بوده است.
همچنین این گزارشها باید پیش از دریافت اقساط و هزینه های ماهانه به شما ارائه شود تا کارفرما بداند برای چه هزینه می پردازد و دلیل پرداخت این هزینه چیست؟
تضمین رسیدن به صفحه اول گوگل با سئو چیست؟
وقتی شما هزینه ای برای سئو یک وب سایت می پردازید باید از پرداخت این هزینه آسوده و مطمئن باشید. شرکت ما تمام خدمات را تضمین می کند. به این معنی که ما به شکلی به شما خدمت رسانی می کنیم که صد در صد جواب بگیرید.
تضمین سئو سایت توسط ما شامل تعهد به اجرا و برآورده کردن تمام مواردی است که در قرارداد با شما ذکر می کنیم و حتی در صورت عدم کسب نتیجه مطلوب شما کل هزینه قرارداد به شما عودت داده خواهد شد.
تمامی خدمات دیگر ما نیز مثل طراحی وب و گرافیکی تبلیغات هم شامل تضمین کیفیت و هم ضمانت اجرایی می شوند. با توجه به در اختیار داشتن متخصصین حرفه ای و طراحان مجرب ما با تضمین در سریع ترین زمان ممکن بهبود و بهینه سازی سایت شما را به نتیجه می رسانیم.
هدف از ارائه خدمات توسط ما رونق کسب و کار اینترنتی شما و افزایش سود حاصل از آن برای شما می باشد که بهترین تضمین برای شما می باشد.
جستجوی محلی – local search
اگر می خواهید سایت شما توسط مخاطبان محلی کشف شود باید به جذب کاربرانی که اقدام به جستجوی محلی میکنند توجه داشته باشید.
⚠️ این مسئله به ویژه برای کسب و کارهای کوچک اهمیت زیادی دارد زیرا 46٪ از تمام جستجوهای گوگل با هدف دستیابی به نتایج محلی انجام می شود که هدف کاربر یافتن شرکت، فروشگاه، محصول یا خدمات نزدیک به اوست و باتوجه به آمار 8.5 میلیارد جستجوی روزانه در گوگل، با یک محاسبه ساده میتوان نتیجه گرفت که جیزی در حدود 4 میلیارد جستجو در روز برای رسیدن به نتیجه محلی انجام میشود.
📍لوکال سئو چیست؟ یک تکنیک بازاریابی است که شامل بهینه سازی آنلاین سایت برای بهتر دیده شدن در نتایج جستجوی محلی است.
سئو محلی
درواقع بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) شامل تمام قسمت های وب سایت که به بهبود بازدید، ترافیک و نرخ تبدیل جستجو مربوط میشود، است.
قرار دادن سایت در نتایج جستجوی محلی بخشی از سئو است که هدف آن افزایش بازدید محلی یا آگاهی از یک مکان محلی برای کاربران در سرتاسر جهان است، اما فقط برای همان محدوده ای که حضور دارند.
خدمات سئو محلی مصرف کنندگان و مشتریانی را هدف قرار می دهد که علاقه مند به انجام تراکنش،دریافت خدمات، خرید محصولات یا مراجعه به یک مرکز تجاری در منطقه نزدیک به خود هستند.
✅مدیریت سایت در google my bussines – که البته این مورد به دلیل تحریم ایران، موقتا برای کسب وکارهای داخلی غیرفعال است.
✅توسعه شهرت برند – میتوانید نام یا برند سایت را به کاربران بشناسانید
✅سئو سایت از نظر فنی، داخلی و خارجی – با انجام بهینه سازی سایت شانس بیشتری برای قرارگرفتن در باکس نتایج محلی دارید.
✅محل استقرار شرکت – امکان ثبت آدرس فیزیکی سایت روی نقشه های گوگل برای دسترسی کاربران جهت مراجعه حضوری فراه میشود.
✅نظارت بر تغییرات گوگل- الگوریتمهای گوگل به ویژه الگوریتم های جستجوی محلی مرتبا بروزرسانی میشوند و نسخه های جدیدی ارائه میشود، یکی از اهداف سئو سایت تطبیق با این الگوریتمهاست.
✅لینک سازی محلی – در وبسایتهای محلی و سامانه هایی که کسب وکارهای محلی را به ساکنین آن مناطق معرفی میکنند، سایت خود را ثبت نمایید.
چه کسب و کارهایی از نتایج جستجوی محلی نفع میبرند؟
اگرچه محبوبیت جستجو، خرید و دریافت خدمات آنلاین در سالهای اخیر افزایش داشته، اما هنوز کاربرانی هستند که اعتماد کمی نسبت به اینترنت دارند و ترجیح میدهند بصورت حضوری اقدام به خرید کنند. از طرفی باتوجه به توسعه شهرها، ترافیک و مدیریت زمان، افراد تمایل دارند به نزدیک ترین موقعیت مکانی مراجعه کنند. اینجاست که اهمیت حضور در نتایج محلی برای افراد و کسب وکارها پدیدار میشود.
تمام مشاغلی که دارای یک مکان فیزیکی هستند یا به هر منطقه جغرافیایی خدمات میدهند از مزایای سئو محلی بهره مند میشوند. با این حال، صنایعی هستند که بیش از سایرین به این استراتژی نیاز دارند.
حوزه فعالیت شرکتها و کسب و کارهای ذینفع جستجوی محلی:
- کلیه کسب و کار های محلی
- آژانس های سئو که با مشتریان محلی کار میکنند
- برندهایی که چندین شعبه در مناطق مختلف دارند
- رستوران ها، فروشگاه و سوپرمارکت
- خدمات درمانی، بیمارستان و کلینک های پزشکی
- مشاغل منطقه ای خدماتی مثل لوله کشی، برقکاری، خدمات ساختمانی، خدمات حقوقی، تالارهای پذیرایی، خدمات حیوانات خانگی، مشاورین املاک، باشگاه و سالنهای ورزشی، خدمات حسابداری و مالی
در کل اجرای استراتژی سئوی محلی مزایای زیادی برای مشاغل دارد. رتبه بهتر در نتایج جستجوی محلی باعث می شود افراد بیشتری برند شما را کشف کنند که یکی از بهترین راه ها برای دستیابی به مشتریان بالقوه محلی است، پس رتبه بهتر در نتایج محلی باید یکی از اولویت های سئو سایت باشد. 25 فاکتور ضروری سئو محلی را حتما بخوانید!
نقشه های گوگل google map
Google Maps یک سرویس مبتنی بر وب است که اطلاعات دقیقی در مورد مناطق و سایت های جغرافیایی در سراسر جهان ارائه میدهد. علاوه بر نقشههای جاده ای معمولی، نماهای هوایی و ماهوارهای بسیاری از مکانها را ارائه میدهد. در برخی شهرها، نقشه های گوگل، نماهای خیابانی بسیار دقیقی را ارائه میدهد که حتی شامل عکس های گرفته شده از وسایل نقلیه است.
نقشه های گوگل چندین سرویس ارائه میدهند که یکی از مهمترین آنها برای کسب و کارهای محلی است.
برنامه ریزی مسیر برای رانندگان کاربران حملونقل عمومی که میخواهند از یک مکان خاص به مکان دیگر سفر کنند،
رابط برنامه کاربردی Google Maps (API) این امکان را برای مدیران وب سایت فراهم می کند تا نقشه های گوگل را در سایت اختصاصی خود درج کنند.
Google Maps for Mobile یک سرویس مکان یابی برای کاربران موبایلی ارائه می دهد که از موقعیت مکانی دستگاه تلفن همراه و سیستم موقعیت یابی جهانی (GPS) استفاده کنند.
نمای خیابان گوگل کاربران را قادر می سازد تا تصاویر پانوراما افقی و عمودی سطح خیابان از شهرهای مختلف در سراسر جهان را مشاهده کنند.
خدمات تکمیلی تصاویری از ماه و مریخ را برای علاقه مندان به ستاره شناسی ارائه میدهد.
مهمترین کاربرد نقشه گوگل در بازاریابی، کسب و کار و نتایج جستجو امکان درج آدرس فروشگاه ها و شرکتهاست که در نتیجه به بهبود کسب وکارهای اینترنتی، دستیابی بهتر کاربران به نتایج جستجوی محلی می انجامد.
باکس نتایج محلی
باکس محلی در بالای صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) برای جستجوی محلی ظاهر می شود. معمولاً از سه نتیجه ارگانیک تشکیل شده است که روی نقشه مشخص شده اند. اگر شما آدرس دقیق محل فعالیت خود را روی نقشه گوگل یا در google my business ثبت کرده باشید، نام شرکت، آدرس، لینک سایت، تلفن تماس و برخی اطلاعات دیگر به کاربران نزدیک نمایش داده میشود.
برای مثال در تصویر زیر، ما عبارت باشگاه ورزشی را جستجو کرده ایم، همانطور که میبینید سه مورد از نزدیکترین باشگاه های ورزشی( البته از میان آنهایی که در گوگل مپ ثبت شده اند) در یک باکس به همراه نقشه، آدرس سایت، تلفن تماس و … نمایش داده شده است.
🔶قرار گرفتن در باکس محلی گوگل یکی از مهمترین اهداف جستجو برای هر کسب و کار محلی است. این سه نتیجه با رتبه برتر طبیعتاً از بیشترین کلیک و در نتیجه بیشترین ترافیک وب سایت برخوردار خواهندشد که می تواند منجر به فروش و سود بیشتر شود. البته خود گوگل براساس فاصله، نزدیک ترین نتایج را ارائه میدهد، اما زمانیکه دو وب سایت در یک محدوده نزدیک به هم فعال باشند، هرکدام که سئو سایت بهتری دارد، در اولویت است.
باکس نتایج محلی نه تنها به دلیل نزدیکی به کاربر اهمیت دارد، بلکه چون یک بخش متفاوت و کاملتر در نتایج جستجوست و جلوی دید کاربر قرار میگیرد، نرخ کلیک بالاتری هم دارد.
سئو کلمات کلیدی براساس محصولات و خدمات
سئو کلمات کلیدی فرآیند سلسله وار از مرحله یافتن، تجزیه و تحلیل تا به کار بردن عبارات در محتواست، عبارات و کلماتی که توسط کاربران برای دستیابی به محصول یا خدمات مدنظر آنها استفاده میشود. کلمات کلیدی میتوانند جمله باشند یا تک کلمه! پرسش باشند! نام یک محصول باشند! برند خاصی جستجو شود! ممکن است کاربر به دنبال یافتن قیمت خدماتی خاص باشد! پس کلمات کلیدی انواع و اشکال مختلفی دارند.
کلمات کلیدی این امکان را برای افراد فراهم می کند تا سایت شما را از طریق موتورهای جستجو پیدا کنند. وب سایتی که به خوبی برای موتورهای جستجو بهینه شده است، به زبان کاربران و مخاطبان با آنها صحبت میکند.
🔑کلمات کلیدی همان زبان ارتباطی بین وبسایت و مخاطبان هستند.
شما باید بدانید که مردم چگونه به دنبال محصولات، خدمات یا اطلاعاتی هستند که شما ارائه میدهید، تا به راحتی شما را پیدا کنند.
به همین دلیل تهیه لیستی از کلمات یکی از اولین و مهمترین مراحل در بهینه سازی سایت برای موتور جستجو است. کلمات کلیدی و سئو مستقیما در هنگام اجرای یک کمپین بازاریابی به هم مرتبط هستند.
انواع کلمات کلیدی
شناخت کلمات کلیدی اولین قدم برای یک سئو موفق هستند. اما چگونه میتوانیم بفهمیم که چه نوع کلمات و عباراتی را انتخاب کنیم؟
جهت هدف قرار دادن مخاطبان مختلف که به روشهای مختلف با ترکیب عبارات متنوعی در گوگل جستجو میکنند، چه باید کرد؟ برای اینکه به طیف وسیع تری از افراد دسترسی داشته باشید و شانس خود را در تضمین مشتری افزایش دهید، چه کلماتی را باید هدف قرار داد؟
برای چگونگی پیدا کردن کلمات کلیدی مهم شما باید 8 نوع کلمه کلیدی را مدنظر قرار دهید، چنین عباراتی را بیابید و از آنها در محتوای صفحات سایت بهره ببرید.
-
کلمه کلیدی کوتاه
همانطور که از نام آن پیداست، کلمات کوتاه، عباراتی هستند که از سه کلمه یا کمتر ساخته شده اند. گاهی اوقات به آنها کلمه کلیدی head نیز گفته می شود. کلمات کوتاه حجم زیادی جستجو دارند و به شدت رقابتی هستند و به سختی میتوانید در ابتدای کار به ازای این عبارات رتبه کسب کنید.
-
کلمه های دم بلند
کلمات دم بلند از بیش از 3 کلمه تشکیل شده اند. آنها همچنین معمولاً بسیار خاص تر از کلمات کوتاه هستند.
حجم جستجوی بسیار کمتری در مقایسه با کلمه کلیدی کوتاه دارند، پس به دلیل رقابت کمتر شانس کسب رتبه در صفحه اول نتایج جستجوی گوگل بیشتر خواهد بود.
مهمترین چیزی که باید در مورد کلمه کلیدی دم بلند بدانید این است که به راحتی می توانید هدف جستجو را مشخص کنید، چون حالت جملات کامل دارند.
-
کلمه کلیدی جدید کوتاه مدت
هنگامی که به کلمات جدید فکر می کنید، به عباراتی که اخیرا جستجوی آنها شایع شده، برمیخورید. این عبارتها کلماتی هستند که در کوتاه مدت و برای بازه های زمانی خاصی رواج پیدا میکنند. مثلا در جریان شیوع کرونا، برای مدتی جستجوی خرید ماسک یا خرید الکل افزایش چشمگیری داشت. حجم جستجوی چنین عباراتی همواره یکسان نیست، در برخی مواقع بسیار بالاست و گاها امکان دارد به صفر برسد.
برای اینکه رقابت بر سر چنین کلماتی را از دست ندهید، همواره باید در یافتن و تحقیقات کلمات کلیدی فعال باشید. یا میتوانید صفحاتی را از قبل ایجاد کنید. مثلا اگر محصولات خاصی برای ماه رمضان به فروش میرسانید، میتوانید از ماه های قبل صفحه ای ایجاد کنید و آن را به خوبی سئو نمایید و اعتبار خوبی در گوگل کسب کنید، تا در وقت مقرر و رسیدن به این ماه، از رقبای خود در نتایج جلوتر باشید.
-
کلمات همیشه سبز
✳️✳️✳️کلمات همیشه سبز آنهایی هستند که همیشه توسط کاربران موردتوجه هستند. حجم جستجو ممکن است گهگاهی نوسان کند، اما تغییرات شدیدی وجود نخواهد داشت.
نکته این است که میتوانید مطمئن باشید که از لحظهای که محتوایی را با تمرکز بر کلمه کلیدی همیشه سبز منتشر میکنید تا مثلاً دو سال بعد، هنوز هم کاربرانی وجود خواهند داشت که به دنبال آن هستند و میخواهند در مورد آن مطالعه کنند. بنابراین چنین عباراتی که در حوزه فعالیت و کسب و کار شما هستند را بیابید.
محتوای پیرامون کلمه های همیشه سبز معمولاً آموزنده است. اطلاعات آن نیازی به بروز شدن ندارد و تا مدت زمان طولانی کاربرد دارد.
حجم جستجوی متوسط، نرخ رقابتی متوسط، هدف جستجوی خاص، نرخ تبدیل بالا از ویژگی های این نوع کلمات است.
-
کلمه تعریف کننده محصول
اینها کلماتی هستند که محصول شما را توضیح می دهند.
جستجوگرانی که به دنبال کلمه کلیدی تعریف کننده محصول هستند به دنبال چیزی بسیار خاص هستند. و شما می توانید دقیقاً همان چیزی باشید که آنها می خواهند. هنگامی که جستجوگران به دنبال کلمات توصیفی محصول می روند، بیشتر در مراحل اولیه خرید هستند. آنها به محتوایی که یک محصول را به درستی معرفی میکند احتیاج دارند تا بتوانند برای خرید تصمیم گیری کنند.
بنابراین هنگام سئو سایت که یک کلمه توصیف کننده محصول را هدف قرار می دهید، به یاد داشته باشید که تا حد امکان جزئیات را ارائه دهید. بهترین راه برای به دست آوردن کلمات کلیدی هدفمند محصول، بسیار ساده است، کافی است به لیست محصول خود نگاه کنید، سپس برای هر یک از آنها توضیحات دقیق ایجاد کنید.
-
کلمات توصیف مشتری
شما باید شخصیت برند خاص خود را در سئو نمایان کنید! مشتریان خاص خود را بیابید! مشتریان شما اکثرا مرد هستند یا زن؟ اهل کجا هستند؟ شغل آنها چیست؟
هرچه جزئیات بیشتری داشته باشید، می توانید از اطلاعات بیشتری به نفع خود استفاده کنید. محصولات خود را براساس مشتریان و مخاطبان خود سفارشی سازی کنید. ویژگی های مثبت و مزایایی که برای جامعه هدف شما دارد را برجسته کنید. از عباراتی استفاده کنید که مشتری شما را توصیف میکند. یعنی جامعه هدف خاصی را تعریف کنید.
حجم جستجوی کم، نرخ رقابتی پایین، هدف جستجوی خاص، نرخ تبدیل بالا از ویژگی هایی چنین عباراتی است.
-
کلمات هدف گذاری جغرافیایی
شما می توانید در سئو سایت محله، شهر، ایالت یا حتی کشور خاصی را با استفاده از یک کلمه کلیدی جغرافیایی هدف قرار دهید.
این کلمات به ویژه برای مشاغل محلی کوچکتر که می خواهید مرتبط ترین مشتریان، مشتریان محلی را به ویترین فروشگاه خود جذب کنید، مفید است.
چگونه می توانم کلمات کلیدی هدف گذاری جغرافیایی خود را دریافت کنم؟ پاسخ این سوال ساده است، ترکیب عبارات کلیدی کوتاه، طولانی و سایر موارد ذکر شده + موقعیت جغرافیایی یا شهری که در آن فعالیت میکنید که این بخش زیرمجموعه سئو محلی قرار میگیرد.
-
عبارات کلیدی LSI
LSI (Latent Semantic Indexing) کلماتی موضوعی هستند که ارتباط نزدیکی با کلمه کلیدی اصلی شما دارند.
بیایید اینگونه به آن نگاه کنیم، کلیدواژه اصلی شما سئو است، کلمات LSI آن می تواند بهینه سازی سایت، افزایش بازدید گوگل، بالا بردن سرعت سایت یا هر عبارت دیگری که مفهوم مشترکی با سئو دارد.
کلمات LSI از این جهت مفید هستند که می توانید موضوعاتی را متناسب با یک موضوع گسترده ایجاد کنید و همه شاخه های کوچکتر را بر اساس یک کلمه کلیدی اصلی هدف قرار دهید.
به عبارت دیگر، محتوای شما برای کلمات مختلفی که کاربران جستجو می کنند نشان داده می شود. این نوع کلمه کلیدی جایگاه ویژه ای در سئو و جستجوی معنایی دارد که برای ایجاد محتوا یا پست های وبلاگ فوق العاده کار خواهد کرد.
ابزارهای تحقیقات کلمه های کلیدی
برای اینکه بتوانید تمام انواع عباراتی که ذکر کردیم را بیابید، با دست خالی نمیتوانید این کار را بکنید. نیاز به ابزارهای تحقیقات کلمات کلیدی دارید. این ابزارها به شما کمک میکنند که عباراتی که بیشترین جستجو در حوزه فعالیت سایت شما را دارند بشناسید، عباراتی که کاربران برای یافتن یک محصول یا خدمات استفاده میکنند را مشخص میکنند تا در نهایت ترافیک قابل قبولی را به سایت خود هدایت کنید.
در برخی از این ابزارها شما با وارد کردن یک کلمه کلیدی اصلی کوتاه، چندین پیشنهاد دیگر دریافت میکنید که عبارات کلیدی بلند و lsiهای مرتبط هستند.
بسیاری از این ابزارها که رایگان هم هستند مزایای زیادی دارند:
کلبدواژه های بیشتری برای سئو سایت می یابید – دسترسی رایگان به هزاران کلمه کلیدی
یافتن کلمات هدفمند – نتایج خود را بر اساس صنعت یا کشور فیلتر کنید تا بتوانید روی کلیدواژه هایی که واقعاً برای شما مفید هستند تمرکز کنید.
گروه بندی کلمات – یاد بگیرید که چگونه کلیدواژه های جدید سئو را با استفاده از گروه بندی موثر در بخش های قابل اجرا سازماندهی کنید.
علاوه بر سئو این ابزارها برای بازاریابی PPC نیز بسیار ارزشمند است.
بهترین ابزارها را میتوانید با مراجعه به وبسایت های زیر در اختیار بگیرید:
- Trends.google.com
- Keywordtool.io
- Wordstream.com/keywords
- Ahrefs.com/keyword-generator
- Kwfinder.com
درجه سختی کلمات کلیدی
یکی از اصطلاحات مهم در تحقیقات کلیدواژه ها keyword difficulty است. درجه سختی معیاری است که حجم جستجوی کلمات را مشخص میکند، یعنی هرچقدر عبارتی دفعات بیشتری در گوگل جستجو شود، درجه سختی بالاتری دارد.
ارزیابی درجه سختی می تواند به شما کمک کند تعیین کنید که آیا از نظر زمان و هزینه ارزش دارد روی سئو یک کلمه خاص تمرکز کنید یا اینکه برای ارتقای سایت به ازای آن عبارت به شرکتها و متخصصین سئو سایت هزینه پرداخت کنید
عوامل مختلف تاثیرگذار در فرآیند تعیین درجه سختی:
- قدرت رقبا
- کیفیت محتوای وب سایت
- اعتبار دامنه سایت
- قصد جستجوگر
اگر یک کسب و کار تثبیت شده هستید که در حال حاضر رتبه های بالایی در نتایج جستجو دارید، بهتر است که بر حجم جستجو تمرکز کنید.
💪وب سایتی که در حال حاضر موفق بوده و دارای اتوریتی دامنه بالایی است، احتمالا از قبل برای کلیدواژه های دشوار رتبه خوبی بدست آورده. بنابراین برای به دست آوردن بازدید و کاربر بیشتر، باید دایره کلمات سایت را گسترده تر کنید.
اگر وبسایت نوپایی هستید که تازه شروع به کار کرده اید، برای کسب رتبه در نتایج گوگل به ازای کلمات پر رقابت شرایط سختی دارید. تصمیم هوشمندانه این است که ابتدا روی عبارات طولانی که سختی کمتری دارند کار کنید.
برای تثبیت در وب و افزایش اعتبار دامنه سایت در طول زمان، رتبه بالا سایت به ازای کلیدواژه ها، حیاتی است – حتی اگر حجم جستجو کم باشد. تعیین درجه سختی کلمات کلیدی را مطالعه کنید.
قصد جستجو/کاربر (user/search intent)
اگر سوال کنید یکی از مهمترین مفاهیم مرتبط با عبارات کلیدی و سئو چیست؟ پاسخ دانستن نیت جستجوی کاربر است. تاکید بر اینکه مفهوم هدف جستجو برای سئو چقدر مهم است دشوار است. اغراق نیست اگر بگوییم امروزه برای کسب رتبه خوب حتما و باید محتوایی باکیفیت تولید کنید که منطبق با هدف جستجو باشد. اطلاعات کامل تر در مقاله هدف کاربر (user intent) یا قصد جستجو چیست؟ ارائه شده است.
هدف جستجو دلیل پشت سرچ یک عبارت است. به عبارت دیگر، چرا شخص این جستجو را انجام داده است؟ آیا می خواهد چیزی یاد بگیرند؟ به دنبال خرید است؟ قصد دارید یک وب سایت خاص را ببینید؟
بهترین حالت در تولید محتوا این است که باید محتوا را به گونه ای ایجاد کنید که مرتبط ترین نتیجه برای جستجوی کاربر باشید. این به معنای ایجاد محتوایی است که با هدف جستجو همسو باشد.
🔴بطور کلی چهار نوع هدف جستجو وجود دارد:
- کسب اطلاعات: در این حالت کاربر به منظور بدست آوردن اطلاعات، جستجو میکند. مثلا: دونالد ترامپ ، نتایج فوتبال، وردپرس- جستجوی چنین عباراتی نشاندهنده قصد کسب اطلاعات از جستجوست.
- یافتن وب سایت خاص: کاربر نام یک وب سایت را جستجو میکند. مثلا، فیسبوک، آپارات
- انجام معامله: جستجوی کلماتی مثل خرید کفش، خرید لپتاپ ارزان، محصولات تخفیف خورده سامسونگ و موارد مشابه نشان از قصد خرید کاربر است.
- تحقیق تجاری: بهترین شرکت سئو، بررسی نظرات هتل، مقایسه مکمل 1و2 ،چنین جستجوهایی با قصد تحقیقات در مورد برندهای تجاری انجام میشود.
تولید و بازاریابی محتوا
تولید محتوا زیرمجموعه ای از بازاریابی درونگرا است که شامل جابجایی بازدیدکنندگان وب سایت از طریق قیف فروش با ارائه محتوای مفید، جالب یا قانع کننده به آنها می شود.
می توان یک استراتژی بازاریابی محتوا برای سئو ایجاد کرد – یعنی یک استراتژی تولید محتوا که به وب سایت شما کمک می کند رتبه بهتری داشته باشد، برای کلمات کلیدی بیشتر، و به مشتریان بیشتری دسترسی پیدا کند.
محتوای جدید، منحصر به فرد، محتوای طولانی، کاربردی برای کاربران، دارای عنوان مناسب، متاتگ توضیحات، عناصر مهم محتوا هستند که در فرآیند سئو بهینه میشوند. پس خیلی راحت میتوان گفت که محتوا یکی از بازوهای مهم سئو است و سئو ابزاری برای تولید محتوای کاربرپسند و مطابق با استانداردهای موتورجستجو میباشد که مجموع این مفهوم در نهایت به افزایش بازدید یک سایت و کسب رتبه بهتر در نتایج گوگل منجر میشود.
بسیاری از مشاغل برای تبلیغ محتوای خود به رسانه های اجتماعی و بازاریابی ایمیلی متکی هستند. اینها قطعا کانال های بازاریابی دیجیتال قدرتمندی هستند که می توانند در استراتژی بازاریابی شما معجزه کنند. با این حال، هنگام استفاده از این کانالها، همیشه نمیتوانید تضمین کنید که محتوایی که تبلیغ میکنید، مخاطب مناسب را در زمان مناسب پیدا میکنید.
🔰🔰اما سئو منجر میشود که محتوا در جلوی چشم مخاطبی قرار بگیرد که دقیقا به دنبال محصولات یا خدمات شماست. زیرا مستقیما در گوگل آنچه میخواهد را جستجو میکند.
ارتباط تولید محتوا و سئو چیست؟
بازاریابی محتوا یک تاکتیک دیجیتال مارکتینگ است که شامل ایجاد محتوای مرتبط و ارزشمند برای کمک به جذب مخاطبان جدید است. گرچه این مفهوم به تنهایی تعریف میشود، اما یکی از ارکان اساسی سئو نیز محسوب میشود. اما هدف تولید محتوا در سئو چیست؟، چه محتوایی باید تولید کرد؟ محتوایی که روی سایت قرار میگیرد چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟ چه محتوایی رتبه بالاتری در نتایج گوگل میگیرد؟ مخاطب شما چه نوع محتوایی را میپسندد؟ سعی میکنیم به تمامی این سوالات پاسخ دهیم.
🔷🔷در سئو، محتوا با هدف تبدیل مخاطب به مشتری ایجاد میشود. اگرچه ممکن است همیشه به فروش ختم نشود. به عنوان مثال، ممکن است مشتریان را به دانلود کتاب الکترونیکی یا ثبت سفارش برای دریافت خدماتی خاص ترغیب کند.
محتوا همیشه بر فروش متمرکز نیست. گاهی اوقات هدف آموزش مخاطبان است و گاهی اوقات ممکن است فقط با هدف سرگرمی مخاطب باشد.
اما در هر صورت، محتوا باید نوعی ارزش به مخاطبان شما ارائه کند.
بازاریابی محتوا می تواند به طرق مختلف برای کسب و کار کوچک شما مفید باشد.
فقط تولید محتوا کافی نیست. باید آن را در مقابل مخاطبان هدف خود قرار دهید. یعنی پس از ایجاد یک محتوای مفید، آن را از طریق شبکه های اجتماعی، موتورهای جستجو و سایر کانالها در جلوی چشم مخاطب قرار دهید.
محتوایی که در وب سایت خود ارائه میدهید با نشان دادن تخصص شما به ایجاد روابط و افزایش مخاطبان کمک می کند و همچنین، با ارائه اطلاعات ارزشمند به مصرف کننده کمک می کند تا تصمیم خرید هوشمندانه تری بگیرد.
ویژگی محتوای ارزشمند چیست؟
منظور ما از “محتوا” هر گونه اطلاعاتی است که در وب وجود دارد و می تواند در اینترنت مشاهده شود. اما چه محتوایی در نتایج گوگل دیده میشود؟ نقش سئو چیست؟ چه نکاتی را باید رعایت کنیم. بطور کلی برای اینکه محتوایی تولید کنید که هم کاربرپسند باشد و هم طبق استانداردهای گوگل باشد باید نکات زیر را رعایت کنید:
☑️تحقیق کلمات کلیدی: در بالا اینکه اهمیت تحقیقات کلمات کلیدی در سئو چیست؟ را توضیح دادیم. اگر می خواهید از طریق موتورجستجو ترافیک دریافت کنید، بهتر است قبل از شروع نوشتن، تحقیق در مورد کلیدواژه ها انجام دهید. به این ترتیب، میتوانید روی کلمات تمرکز کنید که حجم جستجوی مشخصی برای آنها از قبل وجود دارد – به عبارت دیگر، درباره موضوعاتی بنویسید که مردم در حال جستجوی آنها هستند.
☑️بهینه سازی کلمات کلیدی: بدانید کجا و چگونه از کلمات در محتوای خود استفاده کنید.
☑️سازماندهی محتوا: محتوای سایت شما باید به روشی منطقی سازماندهی شود. این نه تنها برای سئو خوب است، بلکه به بازدیدکنندگان سایت شما کمک می کند تا محتواهای مرتبط دیگری را در وبسایت شما به راحتی پیدا کنند.
☑️ارتقای محتوا: با به اشتراک گذاشتن آن در شبکه های اجتماعی و ایجاد لینک به محتوای خود امکان مشاهده آن را افزایش دهید.
موارد زیر را هرگز فراموش نکنید، نکاتی که به سوال ویژگی محتوای ارزشمند چیست پاسخ مشخصی میدهند:
محتوای منحصر به فرد، غیرتکرای، طولانی و جامع
اولین نکته رعایت اصل انحصار محتواست! اینترنت از محتوا اشباع شده و در مورد هر چیزی که جستجو کنید، با لینکها و وبسایتهای متعددی مواجه میشوید که هریک موضوع موردنظر را از جنبه خاصی بررسی کرده اند. شما باید محتوایی ایجاد کنید که حتی اگر موضوع مشابه آن در وب وجود داشته باشد، اما نسبت به مطالب موجود متفاوت باشد. اطلاعات روز و جدید را به کاربر ارائه دهید، از سرفصل های متنوع و مرتبط با موضوع اصلی استفاده کنید.
نکته بعدی این است که محتوایی تولید کنید که از سایر وبسایتها جامع تر و کامل تر باشد. اما به یاد داشته باشید که طولانی شدن محتوا نباشد منجر به کاهش کیفیت آن شود، کیفیت را فدای کمیت نکنید.
اما تاکید سئو این است که در مورد هر موضوعی که مینویسید، از تمام جنبه ها و بصورت عمقی آن را تشریح کنید. طبق تحقیقات انجام شده، محتواهایی که طول بیشتری دارند رتبه بهتری در گوگل دارد.
به این دلیل که گوگل محتوای طولانی و جامع را می پسندد و از طرفی کاربران به اطلاعات کافی و جامعی دست پیدا میکنند. طول محتوای ایده آل برای مطالب سایت چقدر است؟ اطلاعات خوبی را برای علاقه مندان به تولید محتوا ارائه میدهد.
نکته مهم: برای افزایش طول محتوا از به کاربردن بیش از حد کلمات کلیدی خودداری کنید!
متاتگ عنوان بهینه و منطبق با سئو
به نظر شما در سال 2023 یکی از مهمترین فاکتورهای رتبه بندی و سئو چیست؟ متاتگ عنوان را میتوان دومین عامل مهم دانست. عنوان باید حاوی کلمه کلیدی اصلی باشد.
رباتهای جستجوگر آنطور که من و شما یک وب سایت را میبینیم، نمی بینند، تگ عنوان به خزنده های گوگل نشان میدهد که محتوای صفحه در مورد چیست.
تگ عنوان جایگاه بسیار مهمی در سئو دارد، زیرا سیگنال های کلیدی را هم برای خزنده های گوگل و هم برای کاربر ارسال میکند. اولین بخش قابل مشاهده از یک صفحه وب که در نتایج گوگل، متاتگ عنوان است. این تگ باید بین 60 تا 70 کاراکتر باشد و در همین مقدار کم باید به بهترین نحو یک سایت را تشریح نماید.
از طرفی تگ عنوان باید کاملا متفاوت از عناوین سایتها و صفحات دیگر باشد. درج کلمه کلیدی، استفاده از اعداد و ارقام، کلمات توصیفی مناسب و به کاربر بردن عباراتی برای ترغیب کاربر به کلیک روی لینک صفحه موردنظر شما، نکات مهمی هستند که در سئو باید به آنها توجه کرد.
از درج عناوینی مثل صفحه پروژه، خانه، صفحه اصلی، برگه مقاله 1 ، برگه محصول 2، برای عنوان صفحه اصلی، مقاله، محصول یا برگه های دیگر سایت خودداری کنید. زیرا نه تنها اطلاعات مناسبی به ربات ها نمیدهید، بلکه کاربر هم متوجه محتوای صفحه نمیشود. برای تخصص بیشتر در این رابطه تگ عنوان چیست و چگونه آن را بهینه کنیم؟ را مطالعه کنید.
اهمیت لینکسازی داخلی در محتوا
لینک داخلی در محتوا یک عامل ضروری برای گوگل و از اقدامات تخصصی سئو است. گوگل برای کشف محتوا در وب سایت ها و رتبه بندی این محتوا در نتایج جستجو، لینکهای داخلی را دنبال می کند. اگر محتوایی دارای لینکهای مفید داخلی باشد ضمن اینکه اطلاعات بیشتری را به کاربر ارائه میدهد، امکان خزش رباتهای گوگل در سایت و بررسی سایر صفحات را تسهیل مینماید.
🔷لینک داخلی فاکتوری است که شما به عنوان مالک سایت کنترل می کنید. با پیوندهای داخلی صحیح، بازدیدکنندگان و گوگل را به مهم ترین صفحات خود هدایت خواهید کرد. لینک سازی داخلی اصولی مورد تایید گوگل را حتما بخوانید.
گوگل با استفاده از Googlebot صفحات وب را بررسی میکند. این ربات به صفحه اصلی وب سایت می رسد، صفحه را رندر می کند و اولین لینک صفحه را دنبال می کند. با دنبال کردن پیوندها، گوگل می تواند رابطه بین صفحات مختلف، پست ها و سایر محتواها را بررسی کند. به این ترتیب، گوگل متوجه می شود که کدام صفحات در سایت شما موضوعی مشابه را پوشش می دهند.
اهمیت دیگر لینکسازی داخلی چیست؟ لینک داخلی موجب افزایش یکپارچه اعتبار تمامی صفحات سایت میشود که در نتیجه دامین اتوریتی را افزایش خواهد داد. از طرفی حرکت کاربر در سایت bounce rate را کاهش میدهد و زمانی که کاربر وارد سایت میشود با مراجعه به صفحات دیگر، سریعا از سایت خارج نمیشود که همین مسئله یک امتیاز مثبت از دید گوگل است.
لینک بیلدینگ (لینک سازی) در سئو
لینک ها همچنان یکی از مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی مورد استفاده گوگل و سایر موتورهای جستجو هستند. موتورهای جستجو محتوای جدید را از طریق لینکها کشف می کنند و همچنین تا حدی نحوه قضاوت آنها در مورد کیفیت محتوای وبسایت را تحت تاثیر قرار میدهد.
لینک سازی خوب مانند افزایش رأی اعتماد به سایت هستند. اما نه همه لینکها! با گذشت زمان گوگل توانایی خود را در تشخیص الگوهای لینک سازی غیرطبیعی را بهبود بخشیده است.
🔴موتور جستجو در تشخیص اینکه چه نوع لینک هایی برای کاربران مفید هستند و کدامیک نیستند هوشمندانه عمل میکند.
این بدان معناست که استراتژی های لینک سازی قدیمی (مانند ارسال نظرات هرزنامه، لینک سازی انبوه و ارسال در انجمنها) دیگر جواب نمیدهد.
لینک بیلدینگ اصطلاحی است برای اینکه چگونه بازاریابان و متخصصان سئو لینک هایی را به صفحات داخلی خود اضافه کنند و یا به سایتهای دیگر لینک دهند و در مهمترین حالت، از سایتهای دیگر برای وبسایت خود دریافت کنند.
در هر سه حالت، لینک سازی باید این سه ویژگی را داشته باشد:
- برای کاربر مفید باشد
- کیفیت بالایی داشته باشد
- بصورت طبیعی ساخته شود
همچنین لینک ها باید با محتوا مرتبط باشند. با تکست متن خوب، که برای موتورهای جستجو و کاربران قابل فهم باشد نیز اهمیت دارد. در این بخش، اصطلاحات، روشها، استراتژیها و اقداماتی که به لینک سازی در سئو مربوط میشوند را آموزش میدهیم.
لینک follow و no-follow
لینک های follow (فالو) در مقابل No-Follow (نوفالو) از موضوعات پیچیده و فنی سئو هستند. اگر به دنبال بهینه سازی موتورهای جستجو و لینک سازی هستید، یادگیری مفهوم Follow و NoFollow و تفاوت بین آنها بسیار مهم است. چون شدیدا سایت شما را تحت تأثیر قرار می دهند.
🔴🔵دو نوع اصلی لینک وجود دارد. پیوندهای “فالو” و “نوفالو” هستند.لینک های فالو، بخشی از اعتبار صفحه لینکدهنده را به گیرنده منتقل میکنند، درحالیکه لینک نوفالو هیچ اعتباری را به صفحه هدف منتقل نمیکند.
خزنده های گوگل، با دیدن تگ فالو میفهمند که صفحه گیرنده مورد تایید است، اما nofollow این پیام را میدهد، که نمیتوان اطلاعات صفحه را بصورت قطعی تایید کرد.
پس چرا لینک نوفالو وجود دارد؟ این نوع لینکها برای مقابله با هرزنامه و لینکهایی که در بخش کامنت های صفحه گذاشته شده، ایجاد شدند. بعدها متخصصین سئو برای طبیعی جلوه دادن لینکسازی از آنها استفاده کردند. مثلا فرض کنید یک سایت 200 بک لینک دریافت کرده، همه آنها بصورت فالو هستند، پس به احتمال زیاد لینکسازی غیرطبیعی است، اما اگر از این 200 مورد 30درصد آنها نوفالو باشند، گوگل دید بهتری خواهد داشت. مقایسه تفاوت های لینک follow و nofollow را برای آموزش بیشتر بخوانید.
مفهوم link juice (عصاره لینک) چیست؟
Link juice یک اصطلاح عامیانه است برای توصیف و اندازه گیری میزان قدرتی که یک لینک به سایت یا صفحه وب دیگری منتقل می کند و در نتیجه آن را تقویت می کند.
اگر لینک بصورت (Follow) باشد، ویژگیهای مثبت را تا حدی منتقل میکند (به عنوان مثال پیج رنک، TrustRank یا دامین اتوریتی). هر چه تعداد لینک بیشتری از یک صفحه به سایر صفحات و وبسایتها اشاره داشته باشد، عصاره هرکدام از لینکها کمتر است.
عصاره لینک خارجی قدرت لینکی است که از دامنه دیگری منتقل می شود.
link juice داخلی قدرت لینک دهی است که از طریق لینک سازی داخلی به سایر صفحات منتقل می شود.
لینک جویس یک عامل تاثیرگذار در سئو محسوب میشود. در بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) پروفایل بک لینک و TrustRank از مهم ترین عوامل در رابطه با لینک جویس هستند، زیرا میزان عصاره لینک برای پروفایل لینک یک سایت مهم است:
✅هرچه سایتهای لینکدهنده از نظر TrustRank قویتر باشند، عصاره بیشتری از آنها به سایتهایی که به آنها لینک میدهند سرازیر میشود. به طور کلی لینک های متعدد (DoFollow، NoFollow) از یک سایت به سایت های مختلف دیگر می روند. اما nofollow عصاره ای را منتقل نمیکند.
جاسوسی بک لینک رقبا
احتمالا دوست دارید بدانید رقبای شما که در صفحه اول گوگل هستند چه اقداماتی انجام داده اند. به این عمل جاسوسی رقبا هم گفته میشود. شاید در ظاهر مفهوم منفی داشته باشد، اما یکی از روشهایی است که در بازاریابی دیجیتال مورد استفاده قرار میگیرد و کاملا هم اخلاقی است.
یادگیری از رقبا شما را در موقعیتی قرار می دهد که بدانید چه چیزی برای شما مفید باشد و چه اقداماتی کارساز نیستند. به عبارت دیگر، “جاسوسی” از بک لینک های رقیب فقط به معنای یادگیری از بهترین اقدامات آنهاست.
حداقل 3 رقیب برتر را زیر نظر بگیرید. تعداد بیشتری از رقبا، اطلاعات بهتری به شما میدهد. به دنبال کیفیت بک لینک باشید. شما باید به کیفیت بک لینک ها توجه کنید، زیرا همه لینک ها خوب نیستند. با جاسوسی رقبا شما رقیب خود را زیر پا بگذارید، بلکه استراتژی و حرکات هوشمندانه آنها را یاد می گیرید تا سایتتان را به صفحه اول گوگل برسانید.
پس از اینکه بکلینک های رقبا را با معرفی 10 ابزار بررسی بک لینک سایت متوجه شدید، لینکهایی که اتوریتی، پیج رنک بیشتری دارند را انتخاب کنید و از آنها به سایت خود لینک دهید.
حتی یک بک لینک از یک وبلاگ کوچک نیز می تواند قابل اعتماد باشد، اما اگر اطلاعات کلی که وبلاگ ارائه می دهد کیفیت پایینی داشته باشد، گزینه خوبی برای در نظر گرفتن اهداف لینک سازی نیست. این بدان معنی است که رقیب ممکن است لینک را از یک وب سایت با کیفیت پایین خریداری کرده باشد.
لینک خروجی یا outbound چیست؟
لینکهایی که از یک سایت خارج میشوند outbound هستند. پیوند خارجی هم اصطلاح دیگری است که در سئو به این نوع لینکها میگوییم. اگر افزونه Yoast را روی سایت خود نصب کرده باشید، یکی از پیام هایی که در هر محتوا داده میشود، استفاده از لینکهای خروجی است. اما آیا این نوع لینک تاثیر مثبتی در رتبه سایت دارد؟ کمی قبلتر توضیحاتی در مورد لینک جویس ارائه دادیم، آیا کاهش لینک جویس کار درستی است؟
حقیقت این است که هر لینکی موجب انتقال لینک جویس صفحه میشود، اما اعتباری که برخی از لینکهای outbound برای یک صفحه به همراه دارند، این انتقال اعتبار صفحه را جبران میکند.
می توانید چنین لینکهایی را برای ارائه مراجع معتبر یا اطلاعات دقیق و اضافه به کاربران استفاده کنید. در سئو، تاکید زیادی بر کارایی و کاربردی بودن محتوا برای کاربران میشود. ساخت لینک خروجی هم یکی از این استراتژی هاست.
لینکهای خارجی به منابع مرتبط می تواند تأثیر مثبتی بر سئو داشته باشد، اما تنها در صورتی که آن را به درستی انجام دهید.
اگر به سایتهایی با اعتبار دامنه بالا پیوند دهید، در جایگاه خود، اعتبار و شهرت شما را نیز از دیدگاه موتورهای جستجو و خوانندگان افزایش می یابد.
ارزیابی کیفیت لینک با فاکتورهای DA , PR , DR
چه لینکی دریافت کنیم؟ ارزش کدام لینکها بالاتر است؟ معیارهای ارزیابی کیفیت بک لینک چیست؟ برای تعیین اینکه چه بک لینکی خوب است، میتوانید سه فاکتر پیج رنک PR ، دامین اتوریتی DA ، دامین ریت DR را بررسی کنید.
هر سایتی که در این سه فاکتور رتبه قابل قبولی داشته باشد، میتوانید از آن بک لینک دریافت کنید. فاکتورهای پیج رنک گوگل چیست؟ روش افزایش pagerank چیست؟ و دامین اتوریتی و راهکارهای افزایش اتوریتی دامنه را توضیح داده ایم میتوانید مطالعه کنید.
🔵🔵🔵فاکتور DR از 100 محاسبه میشود، PR از 10 و DA از 100. اعداد بالاتر در هر مورد یعنی با وبسایت معتبرتری سروکار دارید که احتمالا قدمت بیشتری دارد و بک لینکهای معتبر بیشتری هم دریافت کرده است، پس از نظر سئو ارزش بیشتری برای ساخت بکلینک دارد.
البته در کنار این موارد، ارتباط سایتها با هم نیز اهمیت دارد. طبیعتا اگر سایتی از نظر DA , PR , DR بالا باشد و مرتبط با حوزه فعالیت سایت شما هم باشد، ارزشی صد چندان خوخاهد داشت.
اما معمولا سایتهایی که در هر سه این فاکتورها امتیاز بالایی دارند، وب سایتهای خبری و خبرگزاری ها هستند که روزانه چند ده هزار بازدیدکننده دارند و بصورت مرتبط از سایر سایتها لینک میگیرند.
دریافت بکلینک از سایتهایی مثل ایرنا، ورزش سه، فرارو، تابناک، دیجی کالا و… واقعا در رتبه سایت شما موثر است، البته اگر سایر اقدامات سئو نیز به خوبی انجام شده باشند
تاثیر مثبت و منفی بک لینک در رتبه سایت
وقتی همه از جنبه های مثبت بکلینک صحبت میکنند، ما موظفیم مخاطبان خود را مطلع کنیم که بکلینک به همان اندازه که میتواند به رتبه سایت شما در گوگل کمک کند، میتواند مخرب هم باشد تا جاییکه موجب جریمه سایت شما شود.
تقریباً هر جنبه ای از وب سایت شما بر سئوی آن تأثیر می گذارد. یکی از مهمترین فاکتورهای رتبه بندی گوگل، اعتبار وب سایت و قابلیت اطمینان آن است. برای آزمایش این عوامل، گوگل سایر وب سایت ها را بررسی می کند و متوجه می شود که کدام سایت ها به سایت شما لینک می دهند.
⛔⛔در این شرایط بک لینک تاثیر منفی دارد:
- از سایت های ضعیف لینک بگیرید
- لینک های انبوه بگیرید
- از سایت هایی با اسپم اسکور بالا لینک بگیرید
- با انکرتکست بی ربط با صفحه یا برای فریب کاربر لینک بگیرید.
توجه! اگر لینک بصورت نوفالو باشد، نه تاثیر مثبت دارد نه منفی! گرچه شاید از این بابت که میتواند منجر به ارجاع کاربران به سایت شما شود، بصورت غیرمستقیم در رتبه سایت تاثیر مثبت داشته باشد.
✅✅در چه وضعیتی بکلینک تاثیر مثبت در رتبه سایت دارد؟؟
- از وب سایتهای با اتوریتی دامنه بالا، پیج رنک و دامین ریت بالا دریافت شود
- بک لینک از درون محتوا ارزش بیشتری دارد
- سایتهایی که بک لینک های زیادی دارند
- دریافت بک لینک از رقبا
- با انکرتکست مرتبط با صفحه درج شوند
- دامنه های قدیمی دریافت شود
برای استعلام هزینه سئو باید با چه شماره ای تماس بگیرم؟
باسلام
با شماره 44871861 تماس بگیرید. ساعت کاری ما از 9 صبح تا 7 عصر هست
نقش مهمی که سئو در بخش بالا سازی رتبه دارد ارزشمند است و باید با استفاده از قواعد و اصول اساسی نقش اصلی کار را مد نظر قرار داد به نتیجه ی مهمی از کار رسید
از مطلبی که نوشته بودین خوشم اومد امیدوارم این اینترنت رو از ما نگیرن. من خودم به شخصه همه کارام رو اینترنتی انجام میدم. اینجا هر چیزی که میخوایم پیدا میشه و کسایی مثل شما با ارائه مطلبای بدردبخور دارن بهمون کمک میکنن که کارمون سریع تر راه بیفته. حتی دیدم واسه لوله بازکنی برچسب دیگه نیازی نمیشه و با دوتا کلیک ساده میشه چاه بازکن پیدا کرد! دم همگی شما صاحبای سایت های مختلف گرم که اینطوری کارمون رو راحت کردین.